Fredagsdrknken – Grapefruit Sour

Vill du ha ngt, syrligt, en ändå sött? Uppfriskande och god och denna kommer definitivt drickas under varma sommardagar i år.

Fredagsdrinken – Grapefruit Sour (1 drink)

  • 4 cl. Vodka
  • Is
  • 6cl Grapefruit juice
  • 1/2 pressad lime
  • 1 burk The Sour Project ekologisk Grapefruit (Finns på Systembolaget)
  • 1 st Grapefruit

Fyll glaset med lite is, ta i vodkan, juicen, limejuicen.Toppa med The Sour och dekorera med en halv Grapefruit samt en skiva Lime.

Gömma mig bakom en sten..

Nu har vi lämnat lämnat Januari månad bakom oss och inne i februari redan. Tycker ni som jag att januari så swiish bara?!

Och denna månad lär gå lika snabbt då den är kortare än förra.

Just nu har jag tappat motivationen till det mesta, och tycker saker och ting är tråkigt. Jag har ingen inspiration till mat, är trött på kylan, trött på pandemin, ja trött på det mesta. Då bli ju skrivandet även lidande då man inte har orken till att blogga. Just nu hade jag velat gömma mig bakom en sten och komma fram till våren.

Jaja det blir bättre. Då hoppas jag att bloggen kommer blomstrar av både mat,kläder,sminktips, resor, sol och bad och ja glimtar från livet..

Denna vecka är töserna hemma då vi har jobbat hemma både jag o M och förskolan har just nu ansträngt läge så vi hjälps åt här hemma. De är så himla duktiga och det är sådan tur att de har varandra.

Nä nu ska jag krypa ner i sängen och i morgon åker pyjamasen av och på med lite smink och snygga kläder, det är ju ändå piglördag och jag har lovat familjen min fisksoppa.

Kram från mig

Fredagsdrinken – Elderflower Gin

Denna cocktail är perfekt för dem som älskar gin, fläder och en fruktigare cocktail.

Fredagsdrinken – Elderflower Gin  1 drin

  • 4 cl gin
  • En flaska elderflower tonic 200ml
  • Frysta hallon (kan även ta i frysta blåbär)
  • Citronskiva
  • 2cl citronjuice

Ta fram ett cocktailglas, ta i lite is. Häll i gin och citronjuicen. Ta i de frysta hallonen ( jag tog även i frysta blåbär). Toppa med tonicen och skär en slice citron och lägg i glaset.

Laxsashimi med ingefärsponzu

I morgon är det lillördag och man kanske är sugen på något extra gott. Då tycker jag att ni ska göra denna. Så fräsch och så god 🙂

Laxsashimi med ingefärsponzu
4 portioner (12 sp på hela, 3sp p/p)

  • ca 350 g färsk laxfilé (utan ben och skinn,) eller salmalax
  • 1 st avokado
  • 3 st salladslökar
  • 1/2 gurka
  • Picklad rödlök (färdiga)
  • 1 ask smörgåskrasse
  • ca 50 g laxrom eller forellrom
  • 2 msk vita sesamfrön

 

  • Ingefärsponzu
  • 1 dl japansk soja
  • saft från 1,5 lime
  • 1 tsk socker
  • 1 tsk sesamolja
  • 2 cm ingefära
  1. Skala och riv ingefäran fint och blanda med resterande ingredienser till ponzun.
  2. Rosta sesamfröna gyllenbruna i en torr stekpanna.
  3. Skär laxen i tunna, lagom stora bitar. Lägg upp på ett fat.
  4. Skär salladslöken i tunna ringar. Skala och ta bort kärnhuset från gurkan och skär i små tärningar. Dela avokadon och gröp ur, skär i bitar.
  5. Häll hälften av sojasåsen på laxen. Strö över salladslök, picklad lök, gurka och avokado. Toppa med rom, krasse och sesamfrön. Servera resten av ponzun vid sidan av.

 

Fredagsdrinken – Bee’s Knees

Bee’s Knees är en klassisk drink och en variant av en gin sour. Istället för sockerlaget så innehåller en Bee’s Knees honungsvatten vilket ger drinken en annan karaktär.

  • 5 cl Gin
  • 3 cl Citronjuice
  • 2 cl Honung
  1. Börja med att späda ut honungen så att den lättare ska kunna blanda sig med de övriga ingredienserna. Hetta upp 2 delar honung tillsammans med 1 del vatten under omrörning och låt svalna.
  2. Häll 2 cl honungsvatten, 5 cl gin och 3 cl citronjuice i en shaker.
  3. Fyll shakern med is och skaka drinken kall.
  4. Sila upp i ett glas och garnera.

Måndag hela veckan

Hej hur har ni det?

Här så rullar dagarna på, fasiken vad livet står på hold. Ja idag är jag extra grinig, så jag får ursäkta mig redan nu. Jag är trött på att det känns lite som Måndag hela veckan. Man vaknar, väcker alla barn, klär de små, ger frukost till alla, borstar tänderna på de små, skickar iväg alla, städar undan, ger mig själv en frukost, öppnar datorn, jobbar, slutar jobba, det är mörkt, alla kommer hem, mys, lagar mat, nattar barn, nattar mig själv, sen på det igen. Hahahaha – någon som känner igen sig? Så nu har jag gnällt av mig;)

Men i morgon är det Fredag och då äntligen kan man hålla helg. Det ska planeras Renovering minis rum – det ska målas, nya sängar och göra det extra mysigt där inne. Och i morgon så är vi ”nästan” barnlediga, de stora ska iväg och det blir jag och M med de små. Så ja vi får se vad som hittas på 🙂

Jag beställde dessa små söta serveringsfat i marmor igår och idag fick jag hem dom, visst är dom söta? Längtar tills de kommer till användning.

Natti natti

Pustar ut

Ligger på soffan och har ena ögat hos John Blund. Det blir en tidig kväll ikväll, jag är så trött.

Jag är så glad att bloggen är tillbaka, det var väldigt svettigt ett tag, men det löste sig tur nog. Så nu kan jag äntligen uppdatera här 🙂

Vi har haft lite snö i Skåne men framför allt så har det varit rätt kallt. Minisarna har fått vara ute och åka pulka, det har varit sköna promenader ute, grillat framför brasan och det har druckits oboys och Irish Coffee (till mamma och pappa) Vi har bara haft en sådär riktigt mysig och skön helg. Och som jag alltid tjatar om så går helgerna förbannat snabbt. Kan det inte bara vara tvärtom? Jobbat två dagar och varit ledig 5? Det hade ju varit så underbart. Men men så är inte fallet, iallafall inte just nu!

I fredags så haka vi på en digital vinprovning. Det var ett tag sedan senast men jag kan starkt rekommendera det. Förutom att det brukar vara såväl goda som prisvärda viner så snappar man upp ett och annat när Vinsmart håller i taktpinnen.

Hur har ni haft det? Har ni haft en bra helg?

Nä nu ska jag ta tag i matlistan och skriva i de resterande dagarna som saknas. Sen är man klar för hela veckan. Så skönt att ha storhandlat och ha även maten förberedd för veckan.

Sussa gott, bjuder på lite bilder från helgen

Vinprovning med Vinsmart på fredagen

Lördagens middag -Tryffelrisotto med kalvfilé

Kvällens middag- Hemmagjorda koldolmar med brunsås och lingon, mums

Jag är tillbaka!

Herregud vilka dagar de har varit. Inte nog att det varit annat skit som spökat i bakgrunden så blev bloggen angripen och hackad. Och nu äntligen så lyckades jag/ vi få rätt på det. Sååååå skönt.

Så nu har jag köpt på mig ett säkerhetsprogram till bloggen så det förhoppningsvis kan tas bort innan det förstör bloggen…

Ville bara kika in o säga  I AM BACK 🙂

Hörs senare, Kramar

Scroll to top