Bagel dipp

I fredags hade vi några vänner på besök och bjöd bla på denna bageldipp.

Ni måste bara testa den, passar till alla tillfällen❤️

  • 200g Philadelphia
  • 250g Ricotta
  • 1/2 rödlök (finhackad)
  • Hackad dill
  • Citron (zest)
  • Salt
  • Peppar
  • kapris ca 10-15 st
  • 150g kallrökt lax
  • Rågbrödssnacks sourcream, ICA
  • Tuc Bake Rolls Sourcream & Onion
  1. Vispa ihop Philadephia och Ricotta. Bred över krämen på ett fat.
  2. Skär laxen i små bitar, hacka dillen, finhacka rödlöken
  3. Toppa krämen med lax, rödlök,kapris,dillen,citronzest, kapris salt,peppar
  4. Förvara i kylen innan servering. (Även väldigt gott dagen efter 😉

Från fredagsbubbel till soffmys – En helg i stillhet

Vaknade 10 i morse och när hände det senast?! Jag gick upp och då såg jag mina goa töser uppkrypta i soffan under filten och tittade på film. De är så stora nu alltså ♥️

Jag har varit så trött de sista dagarna och känt mig lite off, kändes i kropp och själ.Så jag behövde nog sova ut. Denna lördag och söndag har gått i lugnets tecken. Vi har bara legat i soffan och myst, sett på filmer och haft brasan tänd.

Vi behövde detta!

I fredags hade vi några vänner på besök, jag bjöd på Bagel dipp och bubbel, och till varmrätt gjorde jag Merry Me Chicken till det drack vi ett riktigt gott vin som passade perfekt till.

Ikväll skulle jag och M ha varit på Magnus Carlssons konsert då han spelar i Helsingborg. Men vaknade som sagt upp och mådde inte hundra.. Synd vi missade men det får bli en annan gång.

Hoppas ni har haft en fin helg ♥️

 

Fredagsdrinken – Raspberry Velvet

Solen skiner och humöret är på topp och här kommer även fredagens drink 🙂

Raspberry Velvet (1 Drink)

  • 5 cl Gin
  • 3 cl Citronjuice
  • 2 cl Hallonsockerlag
  • 1 Äggvita

Instruktion

  1. Börja med att göra hallonsockerlagen.
  2. Häll alla ingredienser i en shaker och skaka den utan is för att skapa ett luftigt skum av äggvitan.
  3. Fyll sedan shakern med is och skaka igen så att drinken blir kall.
  4. Sila upp i ett cocktailglas och garnera med hallon.

Sockerlag

3 dl strösocker
150 g hallon
1,5 dl vatten

Instruktioner

  1. Häll socker och hallon i en skål eller bunke.
  2. Mosa hallonen och vispa runt med sockret tills det blir som en trögflytande sirap.
  3. Tillsätt vatten och rör om tills allt socker har löst sig.
  4. Sila av resterna från hallonen och häll upp på flaska. Förvara i kylskåp den håller upp till 2 månader.

Snabba frukostbullar

När man vill ha något snabbt och enkelt så är detta receptet perfekt. Och vill man ha smaksättare så ta i det, du kan ta i rosmarin,kanel,kardemumma eller lite vaniljsocker för att få den lite sötare.

Snabba frukostbullar

  • 2,5 dl mjölk
  • 2 msk olja
  • 1/2 salt
  • 2tsk bakpulver
  • 5dl vetemjöl
  • Vallmofrön
  • Ev smaksättare

Sätt ugnen på 250 grader. Blanda vetemjöl, bakpulver och salt i en bunke. Blanda olja och mjölk och häll det över mjölblandningen. Rör ihop allt till en kladdig deg.

2. Ta upp degen bit för bit och lägg upp på plåten på bakplåtspapper Receptet ger ca 7 bullar

4. Strö över vallmofrön

5. Grädda bröden mitt i ugnen i 9–11 min. Låt dem svalna på plåten. Njut av de nybakade bröden med smör och ost eller något annat gott pålägg.

Dinnershow i Helsingborg

Söndag och helgen har varit sådär perfekt och vi har hunnit med en hel del som har stått på vår ”to do list”

I fredags så vart vi inbjudna till Bollbrolyckan, de hade premiär för sin Xperience show. Vi började med att möta upp sis, svåger, Erica och hennes man. Sis har ju sin lägenhet/kontor precis ovanför Bollbrolyckan – hur smidigt är inte det?

Vi bjöds på en riktig bra show, alltså så duktiga artister och vi hade en helkväll med mat, dans och dryck. Det här är ett riktigt coolt, läckert och glamoröst showpaket som passar för alla tillfällen där ni vill ha en hehetsupplevelse. Efter showen så blev det silent disco, jag var ju bara tvungen att testa och måste säga det var rätt kul 🙂

Lördagen bjöd på så fint väder så jag kände för en skön och lång promenad i skogen, alltså det är så balsam. Töserna älskade det och Deeney sniffade runt som aldrig förr, haha.

Fredagsdrinken – Autumn Sparkle

Denna festliga och fräscha drink är en perfekt blandning av höstiga smaker och bubblande elegans. Aperolens bittersöta toner möter syrligt äppelmos, medan proseccons krispiga bubblor lyfter smaken.

  • 4 cl Aperol
  • 6 cl äppelmust
  • 1 dl prosecco
  • 1 skiva apelsin (eller en bit apelsinskal)
  • 1 kanelstång
  • is

Låt kanelstången dra en stund med äppelmusten för en starkare smak, ju längre den drar desto mer starkare smak av kanel.

Fyll upp ett glas med is och lägg ner en apelsin.

Häll ner aperol, äppelmusten med kanel och prosecco i glaset och rör om.

 

 

 

En härlig helg – välkomnar hösten.

I fredags så kom svägerskan och svåger på middag timmarna gick i all världens hast och vi tog en sängfösare på stan. en super trevlig kväll/natt. Tog knappt några bilder, jag glömde att föreviga;)

Helgen gick sedan i lugnet tecken, vi tog tag i garderoberna, höstjackorna åkte fram vårjackorna packades in igen. Ett dopp i spadet, brasan tändes och ja vi njöt av helgen.

Fredagens rester fick bli lördagens middag – så gott Krämig citronpasta med scampi

Tack och godnatt 🤣

I morn så går vi in i Oktober och det känns helt sjukt vad tiden har gått snabbt sen vi kom hem från Spanien i augusti. Men vi har en massa roliga saker inbokade, show, middagar, oktoberfest, kåldolmemiddag och min sons födelsedag så ja oktober bjuder på skoj.

Fredagsdrinken – Italian Sunset

Fredag och här kommer fredagens drink. Italien Sunset är en god och sötsyrlig drink som är enkel att blanda. Drinkens sötsyrliga smaker från tranbärsjuice och citrus, tillsammans med den vanilj- och örtsmakade Galliano, ger dig en intressant och välsmakande drink!

Italian Sunset

  • 4 cl vodka
  • 2 cl Galliano
  • 4 cl tranbärsjuice
  • 2 cl citronjuice
  • 2 cl limejuice
  • Soda bubbel (att toppa med)
  • Is
  • Citronskiva eller limeklyfta för garnering

1. Fyll en shaker med is.

2. Häll i vodka, Galliano, tranbärsjuice, citronjuice och limejuice.

3. Skaka ordentligt tills allt är väl kylt.

4. Sila upp i ett highball-glas fyllt med is.

5. Toppa med soda bubbel för en extra fräsch känsla.

6. Garnera med en citronskiva eller limeklyfta.

Scroll to top