Fredagsdrinken – Raspberry Velvet

Solen skiner och humöret är på topp och här kommer även fredagens drink 🙂

Raspberry Velvet (1 Drink)

  • 5 cl Gin
  • 3 cl Citronjuice
  • 2 cl Hallonsockerlag
  • 1 Äggvita

Instruktion

  1. Börja med att göra hallonsockerlagen.
  2. Häll alla ingredienser i en shaker och skaka den utan is för att skapa ett luftigt skum av äggvitan.
  3. Fyll sedan shakern med is och skaka igen så att drinken blir kall.
  4. Sila upp i ett cocktailglas och garnera med hallon.

Sockerlag

3 dl strösocker
150 g hallon
1,5 dl vatten

Instruktioner

  1. Häll socker och hallon i en skål eller bunke.
  2. Mosa hallonen och vispa runt med sockret tills det blir som en trögflytande sirap.
  3. Tillsätt vatten och rör om tills allt socker har löst sig.
  4. Sila av resterna från hallonen och häll upp på flaska. Förvara i kylskåp den håller upp till 2 månader.

Snabba frukostbullar

När man vill ha något snabbt och enkelt så är detta receptet perfekt. Och vill man ha smaksättare så ta i det, du kan ta i rosmarin,kanel,kardemumma eller lite vaniljsocker för att få den lite sötare.

Snabba frukostbullar

  • 2,5 dl mjölk
  • 2 msk olja
  • 1/2 salt
  • 2tsk bakpulver
  • 5dl vetemjöl
  • Vallmofrön
  • Ev smaksättare

Sätt ugnen på 250 grader. Blanda vetemjöl, bakpulver och salt i en bunke. Blanda olja och mjölk och häll det över mjölblandningen. Rör ihop allt till en kladdig deg.

2. Ta upp degen bit för bit och lägg upp på plåten på bakplåtspapper Receptet ger ca 7 bullar

4. Strö över vallmofrön

5. Grädda bröden mitt i ugnen i 9–11 min. Låt dem svalna på plåten. Njut av de nybakade bröden med smör och ost eller något annat gott pålägg.

Dinnershow i Helsingborg

Söndag och helgen har varit sådär perfekt och vi har hunnit med en hel del som har stått på vår ”to do list”

I fredags så vart vi inbjudna till Bollbrolyckan, de hade premiär för sin Xperience show. Vi började med att möta upp sis, svåger, Erica och hennes man. Sis har ju sin lägenhet/kontor precis ovanför Bollbrolyckan – hur smidigt är inte det?

Vi bjöds på en riktig bra show, alltså så duktiga artister och vi hade en helkväll med mat, dans och dryck. Det här är ett riktigt coolt, läckert och glamoröst showpaket som passar för alla tillfällen där ni vill ha en hehetsupplevelse. Efter showen så blev det silent disco, jag var ju bara tvungen att testa och måste säga det var rätt kul 🙂

Lördagen bjöd på så fint väder så jag kände för en skön och lång promenad i skogen, alltså det är så balsam. Töserna älskade det och Deeney sniffade runt som aldrig förr, haha.

Fredagsdrinken – Autumn Sparkle

Denna festliga och fräscha drink är en perfekt blandning av höstiga smaker och bubblande elegans. Aperolens bittersöta toner möter syrligt äppelmos, medan proseccons krispiga bubblor lyfter smaken.

  • 4 cl Aperol
  • 6 cl äppelmust
  • 1 dl prosecco
  • 1 skiva apelsin (eller en bit apelsinskal)
  • 1 kanelstång
  • is

Låt kanelstången dra en stund med äppelmusten för en starkare smak, ju längre den drar desto mer starkare smak av kanel.

Fyll upp ett glas med is och lägg ner en apelsin.

Häll ner aperol, äppelmusten med kanel och prosecco i glaset och rör om.

 

 

 

En härlig helg – välkomnar hösten.

I fredags så kom svägerskan och svåger på middag timmarna gick i all världens hast och vi tog en sängfösare på stan. en super trevlig kväll/natt. Tog knappt några bilder, jag glömde att föreviga;)

Helgen gick sedan i lugnet tecken, vi tog tag i garderoberna, höstjackorna åkte fram vårjackorna packades in igen. Ett dopp i spadet, brasan tändes och ja vi njöt av helgen.

Fredagens rester fick bli lördagens middag – så gott Krämig citronpasta med scampi

Tack och godnatt 🤣

I morn så går vi in i Oktober och det känns helt sjukt vad tiden har gått snabbt sen vi kom hem från Spanien i augusti. Men vi har en massa roliga saker inbokade, show, middagar, oktoberfest, kåldolmemiddag och min sons födelsedag så ja oktober bjuder på skoj.

Fredagsdrinken – Italian Sunset

Fredag och här kommer fredagens drink. Italien Sunset är en god och sötsyrlig drink som är enkel att blanda. Drinkens sötsyrliga smaker från tranbärsjuice och citrus, tillsammans med den vanilj- och örtsmakade Galliano, ger dig en intressant och välsmakande drink!

Italian Sunset

  • 4 cl vodka
  • 2 cl Galliano
  • 4 cl tranbärsjuice
  • 2 cl citronjuice
  • 2 cl limejuice
  • Soda bubbel (att toppa med)
  • Is
  • Citronskiva eller limeklyfta för garnering

1. Fyll en shaker med is.

2. Häll i vodka, Galliano, tranbärsjuice, citronjuice och limejuice.

3. Skaka ordentligt tills allt är väl kylt.

4. Sila upp i ett highball-glas fyllt med is.

5. Toppa med soda bubbel för en extra fräsch känsla.

6. Garnera med en citronskiva eller limeklyfta.

Heta räkor med zucchinipasta

Torsdag redan och snart är det helg ..igen. Helt sjukt vad veckorna går. Och nu har verkligen sommaren släppt taget om Skåne. Märker även att morgnarna blir tuffare att gå upp till då det är mörkare och bar helt enkelt jobbigare 😉

Tittar in och tipsar om denna som jag gjorde häromdagen, så fräsch och god.

Heta räkor med zucchinipasta
2 personer

  • 1st Zucchini
  • 500g oskalade Räkor
  • 1 ask cocktailtomater
  • 1 röd chili
  • 2 msk Vitlök, hackad
  • 2 tsk Olivolja
  • 4 msk Parmesan,riven
  • 2 msk Persilja hackad
  • 1st broccolihuvud

Jag använder min Slice-A-Roo för att kunna strimla zucchini riktigt fint. Man kan göra så mycket mer med den, detta är ngt jag verkligen kan rekommendera. Sen kokar du det bara typ ngn minut i lättsaltat vatten.
Skala räkorna. Hetta upp en panna eller kastrull med 1 tsk olja. Fräs vitlök och chili på försiktig värme. Höj värmen och fräs räkorna 1 min, ta upp dem och lätt åt sidan. Dela tomaterna och broccolin och fräs dem i resterande olja ett par minuter. Vänd i persilja, räkor, zucchini och smaka av med salt och peppar. Lägg upp på varma tallrikar och strö osten över.

Voila – smaklig måltid 🙂

IMG_1093

IMG_1114

IMG_1115

En AW på restaurangen AMA

I lördags så var vi ett gäng goa tjejer som var på restaurang AMA och hade en härlig kväll med så god mat och mycket blandade samtal.

Restaurang AMA i Helsingborg är en del av det moderna hotellet Clarion Sea U och bjuder på en unik upplevelse med fokus på mat och miljö. Beläget precis vid vattnet, erbjuder restaurangen en fantastisk utsikt över havet och stadens hamn. AMA är inspirerad av det sydamerikanska köket, med en meny som kombinerar färska råvaror och smaker från hela kontinenten. Här kan man njuta av rätter som ceviche, grillat kött och fisk, ofta med en innovativ twist.

Atmosfären på AMA är elegant men avslappnad, perfekt för både en trevlig middag med vänner eller en speciell kväll ute. Den stilrena inredningen tillsammans med den fantastiska utsikten ger en harmonisk känsla, och det finns en levande bar där man kan avnjuta kreativa cocktails.

   

Scroll to top