Fredagsdrinken – Easter

Ville kika in och önska er en Glad påsk och bjuda på fredagsdrinken 🙂

Fredagsdrinken Easter (1 Drink)

  • 3st pressade clementiner
  • 1 st pressad lime
  • 1/2 pressad citron
  • 3 cl vodka
  • 1 tsk vit sirap
  • Mousserande vin

Blanda citrussaften och sirap och rör om. Fyll på med vodkan. Skaka i shaker med is. Häll upp i glaset och fyll upp med mousserande vin.

Några dagar ledigt..

Trodde att ag skulle vakna upp till strålande sol och 17 grader (ja under dagen så klart) Men just nu lyser den från sin frånvaro. Jag är iallafall ledig, ja så ledig som man kan vara det ska vara skönt att ha några dagar med familjen.

Igår fick man verkligen en liten försmak på sommaren. Jag gick ut och la mig i spaet i går eftermiddag solen lös på och det var riktigt varmt och gott! Gud vad man längtar nu efter sommaren..

Nä nu sista kaffet, sen får jag ta ett litet ryck här hemma, ska planera lite bla för påskmiddagen. Vad ska ni ha på påskbordet?

En helg som var i min smak…

Söndag och regnet har precis nått Helsingborg. Vilken tur att vi hann klippa häcken på baksidan och delvis framsidan. En tur till tippen hann vi oxå med, det känns så skönt att man smygstartar ” inför sommar-städningen” så slipper man ta allt på en helg sen.

Martin sitter med sitt pussel och jag hänger i köket med Jazz Romance i högtalarn jaja pensionär varning men skitsamma – skönt det med.

I fredags så blev det en dag på stan, en fördrink och lite plock på Åhlgränden sen en två rätters middag på Vass. En kväll vid havet som jag älskar och en egenstund med min M. Sovmorgon på lördag och småtöserna dök inte upp förrän på eftermiddagen från sin mormor. Något som an inte riktigt är van vid, men sköntibland att man kan sätta sig i bilen och dra och göra ärenden och ”slippa planera” typ.

Lördagskväll bjöds det på plock och champagne och film, lugnt och skönt.

Och nu är klockan mycket, brasan har varit tänd hela eftermiddagen så man är lite rosenröd om kunderna och lugnet har svept sig över huset. Kan ingen annat att njuta..

Hoppas ni har haft en fin helg.

 

 

Jag saknar mina tre S – Sommar, Spanien och Seebach…

Solen har kommit på besök! Man får ju faktiskt säga ”på besök” med tanke på att det fortfarande svänger rätt friskt och värmen finns inte riktigt där ännu. Men med solen kommer ändå ett visst hopp av såväl energi som att vi kanske ska kunna få uppleva en något sånär normal sommar. Ja, du vet en sådan sommar som vi haft så långt tillbaka i tiden som man faktiskt kan minnas. Satt och bläddrade igenom en del gamla bilder, och minnen, och inser att pandemin, åtminstone, fått en att inse hur mycket man tagit för givet innan det här eländet svepte in över världen…

För min del så saknar jag de tre S:en! Sommaren känns ändå inte så långt borta och snart är det dags att börja putsa upp vår tomt, styra upp poolen, plocka fram utemöblerna och plantera lite blommor. Ni vet allt det där som hör våren till när man förbereder sig för en lång och härlig sommar med värme, sol, spontana dopp och minst lika spontana restaurangbesök. Jag är ändå oerhört lycklig att jag bor i Helsingborg som ändå är en av de vackrare sommarstäderna som Sverige kan erbjuda. Och skulle det nu bli så att det blir en sommar hemmavid så känns det ändå som en viss tröst med närheten till havet och det utbud som staden har att erbjuda.

Just sommaren får mig osökt att tänka på Spanien och vårt älskade Cabo Roig. I sommar blir det två år sedan vi var på plats och ännu är osäkerheten så pass stor att vi inte ens räknar med att det blir något tripp ner till de sydligare breddgraderna. Men längta måste man väl få göra och det är väl ändå lite så som vi människor fungerar. Vi sätter upp mål som en form av belöning för all tid vi lägger på jobbet och den inrutade vardagen. Mål som innebär att man bryter det vardagliga mönstret oavsett om det är en fest, en spaweekend eller en semesterresa. När allt plötsligt sätts på hold så är det kanske inte konstigt att tiden går så himla långsamt och att dagarna blir tuffare utan någon som helst ”belöning” i sikte. Men visst, vi är friska och människorna i vår omgivning mår bra. Det är ju självklart det viktigaste men jag kommer nog aldrig kunna släppa min längtan av att borra ner fötterna en tidig morgon på Cabo Roig beach och enbart behöva fundera på vilken restaurang som skall besökas under kvällen. Sipprandes på en sangria medan barnen leker i vattenbrynet…gud vad jag saknar mitt Spanien

Sen har vi det här med alla konserter. Både jag och M älskar musik och upplevelsen av en riktigt bra konsert. Tidigt i vårt förhållande upptäckte vi dessutom Rasmus Seebach och han härliga musik. Det har blivit ett anta konserter genom åren och för oss har en konsert, med Rasmus Seebach, blivit lite av en årlig tradition. Precis som Spanien så är de nu knappt två år sedan som vi dansade loss, till hans toner, i en gammal slottsruin i Fuengirola. Där och då visst vi ju inte att det skulle dröja år innan vi fick möjligheten att uppleva honom live igen. Men skam den som ger sig. I dagsläget så ser det ju knappast ut som att det blir någon konsertsommar men emellanåt slår jag ändå ett öga på hans hemsida i förhoppningen om att det skall dyka upp en ny spelning som man kan boka in sig på. Bara för att få allt att återgå till det ”normala” igen…

Hur tänker ni? Hur ser era framtidsplaner ut? Semestrar? Pysslande? Konserter?

 

Det blev en dejt

Både jag och M saknar verkligen att gå ut en vända på stan för att njuta av en bit mat. Kunna vara M och S istället för mamma och pappa. Men med de rådande restriktionerna så känns det inte lika lockande att ”tvingas” kasta in handduken redan klockan 20 efter att man fått stressa ner till restaurangen redan vid 17-snåret för att kunna avnjuta en tre rätters utan kasta i sig maten. Därför kände vi båda att vi fick vara lite finurliga och ta en dejt på hemmaplan istället…

Därför bestämde vi oss för att ha en dejt igår. M fick i uppgift att laga en varmrätt medan jag fick ansvaret för efterrätten. Fredagen kom, och klockan 1730 så träffades vi i köket. Där kom han ut, nyklippt, lätt solbränd iklädd en vIt skjorta. Givetvis med en bukett blommor som sig bör och ställde sig vid spisen. Både jag och M älskar att kunna umgås medans vi lagar mat men med huset fullt av barn och en massa måsten så är det inte så lätt i veckorna då jag oftast tar hand om maten medan M badar och fixar med twinsen eller kör sonen på alla hans träningar. Men igår så var det plötsligt bara vi två vilket var så himla härligt

Jag bjöd på en fördrink och kunde sen bara njuta med skön musik medan M kreerade fram kvällens middag. Och vilken middag sen…den var så himla god att det faktiskt var det första som poppade upp i mitt huvud när jag vaknade i morse. Så ikväll blir det faktiskt nästan en repris. På maten då det vill säga…

Burgundisk oxfilé med rotfruktspytt och rödvinssås. Sug på den! Det var verkligen något av det godaste jag ätit under de senaste åren. Och det roliga är att M egentligen är väldigt duktig i köket men han får gärna visa det lite oftare så man kan bli lite bortskämd då och då. Sen älskar jag iofsg att stå i köket, och gärna modifiera min mat, så lite då och då räcker utan tvekan. Och efterrätten då? Ja, jag gjorde det enkelt för mig med en glasstårta på jordgubb och vit choklad men efter den huvudrätten, och viss matkoma, så blev det den perfekta avrundningen på vår dejtnight.

Processed with VSCO with ke1 preset

Fredagsdrinken – Cover Club

Solen skiner och humöret är på topp och här kommer även fredagens drink 🙂

Cover Club (1 Drink)

  • 5 cl Gin
  • 3 cl Citronjuice
  • 2 cl Hallonsockerlag
  • 1 Äggvita

Instruktion

  1. Börja med att göra hallonsockerlagen.
  2. Häll alla ingredienser i en shaker och skaka den utan is för att skapa ett luftigt skum av äggvitan.
  3. Fyll sedan shakern med is och skaka igen så att drinken blir kall.
  4. Sila upp i ett cocktailglas och garnera med hallon.

Sockerlag

3 dl strösocker
150 g hallon
1,5 dl vatten

Instruktioner

  1. Häll socker och hallon i en skål eller bunke.
  2. Mosa hallonen och vispa runt med sockret tills det blir som en trögflytande sirap.
  3. Tillsätt vatten och rör om tills allt socker har löst sig.
  4. Sila av resterna från hallonen och häll upp på flaska. Förvara i kylskåp den håller upp till 2 månader.

Scroll to top