Fredagsdrinken – Passoã Rum Bon

Här kommer fredagsdrinken en favorit i repris en fin färg och en smak av utlandet, riiiktig god! Passoã Rum Bon (1 drink)

  • 6 cl Passoã
  • 2 cl Mörk rom
  • 10 cl Apelsinjuice
  1. Häll ner alla ingredienser i en shaker och fyll upp med is.
  2. Skaka tills drinken blivit kall.
  3. Sila upp i ett isfyllt glas.
  4. Garnera efter eget tycke.

En skön helg!

Hej på er, hoppas ni har haft en fin helg. Jag ska inte klaga, jag har haft en perfekt helg.

Maj, nu har vi kommit till min månad. Har alltid älskat Maj. Ett steg närmare sommaren, det gröna har börjat komma, och jag fyller ju även år. Och det gör även äldsta dottern och yngsta bonussonen. Som sagt älskar Maj…

Fröken Louise har fyllt år och från oss fick hon en trerätters och en natt på Mollbergs. Och så klart så blev det bara jag och hon. Vi behövde lite Samme och Lollo tid 🙂

Vi träffades efter lunch i lördags, vi checka in våra väskor. Gick till La venta och tog inte lite tapas och en flaska bubbel. Sååå gott! Kan verkligen rekommendera restaurangen!

Efter det så drog vi oss tillbaka till rummet och bara va, bubbel, snack och bara den avkoppling. På kvällen väntades det en trerätters på Mollbergs.

Vi kan säga så här – vi var så mätta när vi gick och la oss. Men vi hade så otroligt mysigt, och som vanligt så går tiden så snabbt! Men när pandemin är över då blir det en vecka utomlands med sol och värme.

Eftermiddagen på söndagen blev det häng på baksidan på övfre, sol, värme och spa. Töserna var på kalas så när de kom hem så tände vi grillen och blev middag ute. Vilken skön kväll. Och det är extra mysigt när ungdomarna stannar kvar efter middagen. Det blev music quiz och massor med skratt.

Fredagsdrinken – Southside

Southside är en klassisk och god cocktail med myntasmak.

Fredagsdrinken Southside (1Drink)

  • 5cl gin
  • 3 cl limejuice
  • 2cm sockerlag (några droppar hermesetas)
  • Mynta
  • Lime
  • Mynta

Häll alla ingredienser i en shaker. Fyll shakern med is och skaka ordentligt så att drinken både blir kall och så att smaken från myntan kommer fram ordentligt. Sila upp i ett cocktailglas. Garnera med mynta och lime

Ja, jag gjorde det…

I samarbete med Klinik Derma

Vad undrar ni? Ett skönhetsingrepp, säger jag. Det som verkar vara så tabu men som så många ändå gjort. Men det var inte utan att jag var lite nojig i början, ville kolla av vad det innebar, känna mig trygg med personen som skulle utföra det osv. Om jag är nöjd? Mycket! Och kanske är det på tiden att vi erkänner för oss själva att även om tiden bör/skall ha sin gång så är det ju samtidigt att man mår bra med sig själv och sitt utseende. Och om det nu finns metoder som kan hjälpa en att nå ett bättre resultat så varför tveka?

I mitt fall så kom jag i kontakt med Aman på Klinik Derma här i Helsingborg. Vi klickade direkt och därmed kunde min oro, för vem som skulle utföra ingreppet, genast läggas åt sidan. Vi talar om en tjej som, förutom Klinik Derma, jobbar som doktor. Först på akutmottagningen men, sedan 2015, specialiserat sig som hudläkare. Med andra ord så kändes det direkt som att dett var någon jag fick förtroende för och som verkligen känner till såväl fördelar som nackdelar med denna typen av behandlingar.

Aman berättade att hon alltid varit bättre på att jobba med händerna och det var just av den anledningen som hon specialiserat sig på estetiska injektioner och laserbehandling. Aman är ju van att operera i ansiktet och därmed känd med ansiktets anatomi. I sitt arbete, som läkare, kommer hon ofta i kontakt med personer med olika hudåkommor och därav att hon även valt att starta upp den här kliniken i Helsingborg.

Vid vårt första möte så fick jag först genomgå en ansiktsscanning. Det låter kanske värre än vad det är och handlar mest om att man, tillsammans, går igenom vilka förväntningar, och önskemål, man har och därefter, baserat på ansiktet, får förslag på en lämplig insats. För min del så har jag, under de senaste åren, känt mig missnöjd med vissa delar som inte enbart handlat om utseende utan även mitt välmående.

Jag har valt att ta bort min ”arga rynka” samt slätat ut pannan och har även valt att bygga upp mina läppar. Denna gången så valde vi att jobba mer med underläppen för att få en mer passande underläpp till överläppen.

”Och botox används inte bara som en skönhetsgrej utan även om man lider av kronisk migrän så är Botox en mycket effektiv behandling”. 

Aman berättade även att hon inväntade ytterligare en maskin till kliniken. En lasermaskin med många spännande applikationer med fokus på estetik men även på dermatologi. Men det får bli en annat inlägg 🙂

Om ni länge gått och funderat på att ta steget att ”uppgradera” er så kan jag varmt rekommendera ett besök hos Aman och Klinik Derma. Jag kan även erbjuda mina följare en unik rabattkod som ger 15% rabatt på en behandling. Det enda ni behöver göra är att uppge SAMONE i samband med bokningen så skall ni få se att det handlar om väldigt överkomliga priser i förhållande till resultatet.

Jag är supernöjd med såväl bemötande som resultat. Och som jag inledde det här inlägget så handlade mycket om att kunna känna sig så pass trygg för att kunna ta steget. Med tanke på Amans bakgrund, och hennes sätt att ta sig an ingreppet, så är detta varken det första, eller sista, besöket som jag avlägger hos henne.

Förebild

Tonfiskröra med sting

Fick så många frågor om receptet på tonfiskröran igår, så här kommer receptet. Det är ju så himla enkelt och så gott och man kan slänga in precis vad man vill 🙂

Tonfiskröra med sting

  • 1st Tonfiskburk
  • 3 msk majonäs (lätt hellmans)
  • 2 st salladslökar strimlade
  • salt
  • peppar
  • chilliflakes
  • cayennepeppar
  • paprikapulver
  • 1/2 halv röd paprika
  • Garnera med valnötter och grovmalen svartpeppar

Blanda allt och smaka av – Voila

Fredagsdrinken – Nomayo

Nomayo är en underbart läskande drink som går snabbt att göra. Ett utmärkt alternativ för dig som gillar Aperol spritz. Här är ett enkelt recept med gin, Aperol, fläderlikör och champagne eller prosecco. När du häller i bubblet förvandlas drinken till en vacker persikofärgadn drink.

  • 4 cl Gin
  • 3 cl Fläderlikör (Vill man inte köpa, så kan man göra själv)
  • 2 cl Aperol
  • 2 cl Citronjuice
  • Champagne / prosecco

Blanda gin, fläderlikör, aperol och citronjuice i en shaker.
Fyll shakern med is och skaka. Sila upp drinken i ett glas. Toppa med champagne. Garnera.

Fredagsdrinken – Rabarber Gin & Tonic

Äntligen Fredag igen och dags för fredagsdrinken. Och idag är det t.om Internationella Gin & Tonic dagen, så vad passar inte bäst då till det? Jooo en Gin & Tonic!

Hade en hel del rabarber i i frysen från förra sommaren, så det blev perfekt att göra sirapen till drinken.

Fredagsdrinken – Rabarber Gin & Tonic (1Drink)

  • 5cl Rabarbersirap (finns en del recept på det, du hittar en här
  • 1 st tonic flaska med rabarbersmak
  • 5 cl gin
  • Is
  • Rabarber för garnering

Börja att göra sirapen När den är klar och kylt ner sig så kan du börja göra din drink.

Blanda gin och rabarbersirap i ett glas. Lägg i ett par isbitar och toppa med tonic och en rabarberstjälk.

Sköna Påsken

Vilken skön långledighet vi har haft. Jag har haft semester sen i onsdags och det var verkligen välbehövligt. Sen blir ju alltid påskledigheten lite sisådär…med betoning på ledighet!

Bor man i hus så finns där alltid att göra och nu står ju våren för dörren (iofsg så snöade det idag!!!) och det innebär en del pillande med trädgården osv. Men även det är ju balsam för själen då man liksom bryter det vardagliga mönstret när man står där och klipper sin häck eller skrubbar sitt trädäck. Sen älskar jag det faktum att man kan se resultat direkt – även om man, gud förbjude, skulle klippa lite snett 🙂

Någon större påskmiddag blev det, av förklarliga skäl, inte men jag försökte ändå mysa till det med god mat och dryck. Det blev en påsktallrik, på fredagen, med sill, smörrebröd, öl och nubbe. Och igår så klädde hela familjen upp sig och åt en rejäl påskmiddag. Istället för kalkon så valde jag dock en 2,8 kg majskyckling med gurka, gele, brunsås, brysselkål och potatis. Och som vi åt. Till och med twinsen satte i sig kycklingskinn för glatta livet. Precis som det ska vara när hela gänget är samlade…

Igår blev det också inköp av nya trädgårdsmöbler till en av våra uteplatser. Det blev en rejäl soffa med två stora fåtöljer där jag räknar med att vi kommer spendera stora delar av sommaren. Mestadels i ryggläge men dock! Ironiskt nog så blev det ju inte tal om att inviga det hela då det vad både kyligt, och småregnigt, ute. Men nu är de i alla fall på plats vilket känns riktigt bra

Idag har det blivit lite städning men även tid för återhämtning. Nu är ju denna ledigheten över och närmst väntar några månaders jobb till innan sommarsemestern är här. Men innan dess så får vi väl hoppas på många fina och varma helger så man kan få utnyttja inköpen och den, iordningställda, baksidan.

Nä, nu ska jag skicka ut M i köket för det är beställt en repris på en av hans smörrebröd från i fredags. Nypotatis, matjesill, creme fraiche, panchetta och sirap. Allt på en kavring med lite salladsblad. Mums fillibabba och trevlig kväll!

I lördags så bjöd martin på en favorit – Burgundisk Oxfile

Scroll to top