Midsommar och nedräkning

Söndagkväll och vi har krupit ner i soffa och maken kollar fotboll då passar jag på att sätta mig en stund med bloggen.

I fredags så firade vi midsommar med våra bästa vänner, det blev sil, potatis och massa annat gott. Midsommar mat är ju nästan densamma som jul och påsk – men gott är det 🙂

Nu räknar vi även ner och snart har vi semester och det ska bli så himla skönt att få koppla av och få njuta med familjen. Har ni några planer?

 

Fredagsdrinken – Irish coffee

Alla har säker druckit denna drink någon gångna livet, och har ni inte så Do It! Perfekt som en drink efter matten.

Irish Coffee (1 glas)

  • 3 cl irländsk whisky
  • 2 dl kaffe (starkt), hett
  • 1 tsk brunt farinsocker
  • 3 msk grädde, lättvispad

Brygg kaffet. Häll whiskyn i glaset och slå på kaffet.
Rör ner sockret. Håll en sked i glaset och låt grädden sakta rinna ner i drycken över baksidan av skedbladet. Eller så använder du sprutgrädde som jag gjorde.
Servera med sugrör.

Sommarlov

Då var tiden kommen, barnen har äntligen gått på sommarlov.

Och dottern var på lärarmiddag i måndags och tog farväl till lärare och klasskompisar. Mycket skratta och en hel del tårar, men det var verkligen fint ordnat.

Gällande just skolavslutning så känns det ju märkligt att man inte få vara där på skolgården och se alla finklädda sjungandes barn.

Istället så fick man skicka iväg barnen till skolan på morgonen och några timmar senare så kom dom hem, tycker lite att ”magin” försvinner.

Jag kommer ihåg som liten, hur glad man var oavsett ålder, så var det något speciellt. Där stod man med sitt blonda lockade hår, i en vit spetsklänning sjungandes med resten av klassen på Sofieros scen. Svenska flaggan och lyriska barn och föräldrar överallt.

Men men vi gjorde det bästa av situationen och hade det riktigt mysigt. Vi samlade familjen, köpte smörgåstårta och Mamma hade bakat sin supergoda sommartårta. Så det blev en fin dag/kväll.

Moules Frites

Något som är väldigt lätt att göra men som är så gott är ju Moules Marinières igår så hade vi pommes frittes och Aioli till.

  • 1 kg blåmusslor (vi köpte i nät på Ica Maxi)
  • 2 schalottenlökar
  • 2 klyftor vitlök
  • 5 cl olivolja
  • 2 dl vitt vin
  • 2 dl fiskfond
  • 2 dl vispgrädde
  • salt
  • peppar
  • cyeanpeppar (efter smak)
  • 1 knippe persilja

Tvätta blåmusslorna noga under rinnande vatten. Knacka öppna musslor försiktigt mot diskbänken. De blåmusslor som inte sluter sig slängs. Fräs schalottenlök och vitlök i olivoljan.

Ta i blåmusslor, häll på vin, fond och grädde. Lägg på lock och låt koka i 2-3 minuter, eller tills musslorna är färdiga och har öppnat sig. Salta och peppra. Lyft ur musslorna och låt soppan koka ner lite. Servera musslorna i en djup tallrik, servera frites i en skål sidan om och även aiolin.

Denna gången så fick vi tag i riktigt stora musslor 🙂

Fredagsdrinken – Moscow Mule

Moscow Mule är en klassisk och enkel drink med fräsch smak av lime och kryddig ingefära. Eftersom ginger beer utgör en stor del av drinken är det viktigt att välja en sort som du tycker om.

Moscow Mule 1 glas

  • 4 cl Vodka
  • 2 cl Limejuice
  • 15 cl Ginger Beer
  • Rekommenderad vodka
  • Absolut Vodka
  • Smirnoff

Instruktioner

  1. Häll vodka och limejuice i ett glas eller kopparmugg.
  2. Fyll glaset till hälften med krossad is.
  3. Tillsätt ginger beer (inte att förväxla med ginger ale) och rör om varsamt.
  4. Fyll upp resten av glaset med is.

Processed with VSCO with q3 preset

Pingst

Söndagkväll, och jag ligger i sängen med minis, de ska snart knopa till säng. Så lite blogg för mig och Disney för dom. Som vanligt så gick denna helgen så snabbt! Hann ju inte med allt som jag skulle göra.

Då var det den efterlängtade Eurovison igår, såg ni? Lollo med familj kom och joinade. Det blev plock och oxfile till middag. Jag brukar inte klaga på vinnaren, men Italiens bidrag trodde jag aldrig skulle gå vidare till att vinna hela skiten, men men det var ju iallafall sjuk kul att se så många människor på en och samma plats. Det var väldigt längesen och gud vad man saknar konserter och andra tillställningar.

Har ni haft en bra Pingst?

Bästa från Gents Alltså hela familjen bara totalt älskar doften!

Torkad citrus till Gin drinkarna

Getost,fikon & panchettasallad

Fikon, getost, panchetta och valnötter – vad kan liksom gå fel? Denna sallad passar som huvudrätt, sallad sidan om eller en förrätt, you decide – du måste bara testa den!

  • Getost
  • Fetaost
  • Panchetta
  • 1 dl valnötter
  • 10 körsbärstomater
  • 2 msk vinäger
  • 2 msk dijonsenap
  • 4 msk olivolja
  • 100 g salladsmix
  • Fikonmarmelad
  • Svartpeppar
  1. Sätt ugnen på 250 grader grill
  2. Skiva getosten i 4 skivor och lägg på en plåt med bakplåtspapper. Sätt in i ugnen och grilla i 5 minuter.
  3. Stek baconen knaprig och låt rinna av på papper.
  4. Grovhacka valnötterna och dela tomaterna.
  5. Blanda vinäger, senap och olja i en skål.
  6. Slunga salladen i dressingen tillsammans med tomaterna, strö över nötter och fikonmarmeladen och toppa med osten och bacon.

40år – Födelsedagsveckan har nått sin ände…

De senaste månaderna har en viss ångest smugit sig på mig. Kalla det vad ni vill men nog är det lite speciellt med att fylla 40 och plötsligt känns det som att man står mitt i livet på något sätt. Det har tittas i en del backspeglar och även funderats en del på framtiden. Inte så att det handlat om någon kris men 40 känns ändå väldigt vuxet på något sätt och känner man sig inte en dag över 30 så har det liksom varit lite svårt att förlika sig med det…

Men efter den senaste veckan så måste jag ändå säga att jag känner mig väldigt nöjd då den har innehållit en mindre fest, med nära och kära, uppvaktning på jobbet och en härlig spaweekend för att ladda batterierna. Detta trots att vi är mitt uppe i en pandemi som innebär att man inte kan se något som självklart längre. Så, summa summarum, så är jag såååå himla glad över alla vänner, och bekanta, som tagit sig tid att uppmärksamma mig i alla olika former – tack!

Istället för att gå in på detaljer så låter jag bilderna tala för sig själv men skickar även ett stort tack till M som stått bakom det mesta – tack för att du är du!

Scroll to top