Het röd currygryta med nudlar, kyckling & chilli

Nudlar, kokosmjölk, minimajs, kyckling – nomnomnom. Här kommer receptet på Thaisoppan 🙂

Het röd currygryta med nudlar, kyckling & Chilli (5 personer)

  • 1 zucchini (ca 375g)
  • 3 vitlöksklyftor
  • 3 salladslökar
  • 1,5 msk riven ingefära
  • 1 liten burk majs
  • 0,5 dl jordnötsolja
  • 2 msk röd currypasta
  • 2 tsk sambal oelek
  • 400 ml kokosmjölk
  • 4 dl vatten
  • 1 förpackning äggnudlar
  • salt, peppar
  • 1 lime
  • 1/2 kruka färsk koriander
  • 1 röd chilifrukt
  • 4 st kycklingfiler
  • 5 st friterade lökringar (Inget måste)

Skär zucchinin till kuber. Finhacka vitlöken och skiva salladslöken. Skala ingefäran och riv den. Låt majsen rinna av.

Skär kycklingen i kubor och stek upp dem, salta och peppra. Ställ åt sidan.

Hetta upp jordnötsolja i en gryta och ha ner zucchinin. Stek under omrörning några minuter så den får lite ytan och ha sedan ner majsen och vitlöken. Stek ytterligare några minuter och ha sedan ner hälften av salladslöken. Stek ytterligare någon minut och rör sedan i ingefäran, röd curry, sambal oelek, kokosmjölk och lite vatten.  Häll i kycklingen i grytan

Koka nudlarna enligt anvisningen på förpackningen men dra av en minut på koktiden. Skölj de kokta nudlarna i kallt vatten och ha sedan ner dem i grytan.  Låt puttra ihop några minuter. Strössla över resten av salladslöken.

Servera med limeklyftor och färsk koriander (som jag tråkigt nog glömde, jag ÄLSKAR koriander) och skivad chilli. Jag friterade färdiga lökringar och la även på.

Smaklig spis 🙂

Processed with VSCO with ind2 preset

Sköna dagar i November

Söndag och jag njuter av det sista på detta ”höstlov” Jag tog några dagar extra så de små kunde även få känna på lite lovkänsla. I onsdag så var vi på bio och såg Familjen Adams, kanske ingen wow film för töserna men ja den var helt okey och bara det att gå på bio är ju stort 🙂

Knutpunkten i Helsingborg har fått sig ett ansiktslyft och både utomhus och inomhus, där bland annat restaurangen Brödernas ha öppnat, så M var lite sugen på att testa på det. Maten, i det här fallet burgare, var riktigt bra och kan verkligen rekommenderas. Tyvärr är restaurangen så pass nyöppnad så det hade inte hunnit få sitt alkoholtillstånd vilket var en liten besvikelse nu när vi tagit bussen ner för att kunna ta ett glas vin till maten. Men kan garantera att det blir fler besök, framöver, på både Brödernas och Knutpunkten då där fanns ytterligare en 5-6 nya restauranger.

Avrundade kvällen med en drink på The Vault ett av våra favoritställen.

Söndagsmiddagen blir det  kåldolmar/kålpudding till oss vuxna, och hemmagjord köttbullar till de övriga. Behöver göra frystömning då och då 😉

 

 

Sista dagen på Oktober och lilleman blev tonåring

Så nu har snart Oktober oxå gått och i morgon välkomnar vi en ny Månad – November.

Igår så blev Limman tonåring, shit 13 år redan?! Vad hände? Det blev skönsång vid sängen och paketöppning och sen låg dagen i hans händer. Han tog hit en av sina bästa vänner, han fick välja att gå ut och käka eller beställa hem. Vi beställde hem – en av hans favvis restauranger är Wook On Fire på Bruksgatan i Helsingborg. Och ja det har riktigt god mat, så ett tips! Till efterrätt så blev det från SweetHouse, – alla barnens favorit.

I fredags fick jag äntligen tid till röntgen, hoppas jag får svar på att varför jag har så ont i foten. Eller ja jag vet ju att jag ska den i Juni men vad som har gått snett i foten hoppas jag att få svar på.

Vilken helg alltså, den har bjudit på allt man kan önska sig – så nöjd.

Hoppas ni har haft en fin helg. Kram på er…


Fredagens middag – Tryffelrisotto med Oxfile och Cavasås 
Dottern drog iväg på fest…


Hälsa på mormor och tände ett ljus. 20 år sedan hon lämnade oss, fortfarande en stor saknad i vårt liv…

Började Söndagen med frukost på sängen

Krämig butternutpumpa med sting

Vad passar inte bäst nu när hösten är här – jo Pumpasoppa denna är en gammal klassiker som vi lagar här hemma. Och pumpasoppa kan man kombinera hur som helst. Men här kommer kvällens recept.

  • 1 butternutpumpa à 1 kg
  • 1gul lök
  • 2vitlöksklyftor
  • 2 msk smör/rapsolja
  • 1 tsk salt
  • 1st chili
  • 5 dl vatten
  • 2 msk grönsaksfond
  • 2 dl lätt crème fraiche paprika&chili
  • 1 citron pressad

Topping:

  • Greek yoghurt (klicka på)
  • Rostade pumpakärnor
  • Koriander

Sätt ugnen på 225°. Halvera pumpan och skrapa ur kärnorna. Skär pumpan i bitar Skala och finhacka lök och vitlök. Ta fram en kastrull och stek vitlöken och löken i kastrullen . Häll i pumpabitarna. Tillsätt vatten, fond, pressa halva citronen, chilin och crème fraiche. Koka upp ca 20 min och mixa slätt. Tillsätt resten av saltet och citronsaften. Späd soppan med vatten om den blir för tjock. Häll upp soppan i tallrikar, toppa med yoghurten. Rosta pumpa kärnorna och lägg på samt lite färsk chili och koriander.

Fredagsdrinken- Amaretto Sour

Amaretto Sour är en perfekt kombination av sött och surt. En favorit här hemma.

Amaretto Sour (1 drink)

  • 5cl Amaretto
  • 3cl acitronjuice
  • 2cl sockerlag (jag brukar hoppa dom)
  • 1 äggvita

Häll alla ingredienser i en shaker. Torrskaka shakern (utan is). Det gör så att äggvitan skummar sig bättre.

Fyll sedan shaker med is och skaka om igen.

Sila upp drinken i ett cocktailglas

Ugnsbakad kyckling med rostade grönsaker, pancetta och Cavasås

Vilken skön helg, varit hemma mer eller mindre och vigt det till att städa bort sommaren och förbereda oss för höst/vinter. Stängde poolen, täckte över alla trädgårdsmöbler, åkte en sväng till tippen och slängde och sen en runda till Ikea för lite nytt.

Brasan har varit igång sen i fredags och jag har totalt älskat det, det är ju bara en sådan mysfaktor. Men men här kommer receptet från lördagens middag, ojoj sååå gott.

Ugnsbakad kyckling med rostade grönsaker, pancetta och Cavasås

  • 30 g trattkantarell färsk
  • 1 msk smör
  • 100 g svartkål eller grönkål
  • 300 g jordärtskockor, i stavar
  • 200 g svartrötter, i stavar
  • 200 g rotselleri, i stavar
  • 2 msk neutral olja
  • 1 tsk flingsalt
  • salt och svartpeppar
  • 4st kycklingfilé
  • 2 paket pancetta

Proseccosås

  • 2 st schalottenlök
  • 2 msk smör
  • 3 dl grädde
  • 2 msk koncentrerad oxfond
  • 1 msk finhackad timjan
  • 2 dl cava

Sätt ugnen på 220 grader. Stek kycklingen i en stekpanna, salta, peppra och strö lite timjan över. Stek den tills den har fått fin färg lägg den i en form och in i ugnen still den blir färdig.

Lägg tomaterna i en form, ta lite olja över och salta. Sätt in i ugnen när det är ca 15 min kvar av kycklingen.

Skala rotfrukterna (jag använde airfryer) Lägg grönsakerna sedan i den och starta den jag hade 200g i ca 20 min. Salta o peppra

Sätt på plattan och stek champinjonerna i smör tillsätt svartkålen och fräs ca 5 min.

Fräs löken i smör i en kastrull. Häll på grädde, fond, timjan och cava. Låt koka ner till hälften och smaka av med salt. Vill man mixtra såsen till slät kan ma göra det, dock gillar jag att få löken i bitar.

Fräs pancetta och strö den över maten när den är färdig.

En härlig mix på hjärtsallad

Ibland ska man bara göra det man är sugen på. Jag satt på jobb igår och var sååå sugen på avokado,mango,syrad lök, kyckling ja listan var lång. Så tänkte ja varför inte;) så fick det bli. Och ni som vill ha receptet så kommer det här.

  • Hjärtsallad, riv av de största snyggaste bladen
  • 1 Avokado
  • Strimlad kyckling (kronfågel färdiga)
  • Mango (jag använde frusna som var tinade)
  • Koriander
  • Syrad rödlök
  • Het kebabsås från schysst kök

Lägg upp salladsbladen på en tallrik, dela upp och lägg den strimlade färdiga kycklingen på bladen, dela avokadon, lägg upp. Lägg på mangon,syrade löken, koriandern och lägg på såsen. Snabbt och enkelt men så jädrans gott.

Scroll to top