Mållös

Innan jag kryper ner och säger godnatt till omvärlden så får jag kika in här och säga hej.

Hoppas ni har haft en skön helg och och njutit, det har jag gjort iallafall, men som vanligt så önskar man helgen borde vara längre.

I fredags så var vi hembjuda till sis, det var så längesen vi sågs alla. Så det på god dryck och mat, och massa mys med deras nya hund Alfons. Så söt och gosig, och töserna var helt betuttade i honom.

Blev en lång sovmorgon igår, menar jag och Eden vaknade nästan halv elva. Det har typ ALDRIG hänt. Så det blev mer eller mindre en heldag hemma, vi var lite slitna och passade på att slappa. Måste bara berätta att mina andra syster överraskade mig med en tavla som hon målat till mig, på mig. Hon skickade bilden på kvällen, och WOW blev så mållös och vilken talang hon har!

Alla detaljerna och att hon gjort tavlan så levande. jag ÄLSKAR DEN. Så när jag får den så ska den lämnas för inramning och sen fundera på var den ska hängas upp. Tack finaste P.

Sonen spelade match idag, mot Malmö City. Storseger med 11-0 och Liam höll nollan (han är målvakt) Blir alltid lika stolt och extra glad när jag ser han spela. Han e så grym, och e så snabb på bollen och har liksom det där som en målvakt behöver. Så det var himla roligt att få se honom idag.

Nä nu gav klockan en signal, då stängs alla notiser och det är dags att komma till sängs. Längtat så att få krypa ner. Natti natti på er.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Månen dessa dagar har varit magisk
Tavlan som min syster har gjort <3

Lax och sparrissallad

Vad ska ni äta till middag ikväll? Här får ni recept på en god laxsallad med smörstekt sparris.

Lax och sparrissallad
(Ni som räknar points med VV – 4 personer 4sp p/p)

  • 1 dl finriven parmesanost
  • 2 knippen grön sparris (à 250 g)
  • 2 tsk smör
  • flingsalt
  • 2 romansallad (à 200 g)
  • 1st Avokado
  • 1 st lime
  • Santa maria wasabi sesame
  • 4st laxfilé
  • Coktailtomater ca 12 st
Sätt ugnen på 225°C.
Skär bort nedre delen av sparrisen och skär resten i ca 5 cm långa bitar. Smält smöret i en stekpanna och stek sparrisen på hög värme tills den mjuknar lite, ca 3 minuter. Krydda med flingsalt.

Lägg laxen på en plåt eller i en ugnssäker form. Krydda med wasabi sesame. Tillaga mitt i ugnen ca 20 minuter. Laxen är färdig vid en innertemperatur på 54-56°C

Bryt eller skär salladsbladen i bitar. Lägg i en stor skål. Dela laxen och lägg på salladen. Skiva avokadon (tunna skivor),tomaterna och lägg över, pressa limen över.  Avsluta med parmesanosten.
Vill man ha dressing så kan man använda sig av vanlig ceasardressing.

En Jazzy helg

Då går även denna helgen mot sitt slut.

Men ska inte klaga, vi har haft en bra helg där vi enbart ha gjort ”inget” men har ändå lyckats göra lite ändå, ja ni vet vad jag menar, där är inga måsten eller krav, utan legat kvar i sängen extra länge på morgonen och låtit morgonrocken sitta kvar några timmer mer. Småtjejerna lämnades på kalas hos en förskolekompis. Planerat veckomeny. Lagat middag i lugn och ro och hunnit med en sång eller två på karaoke. En helg som bara var behagligt bra.

Nu har jag krupit ner i sängen och ska passa på att ta lite egentid och se om jag hittar ngn ny serie, har ni några tips får ni verkligen kommer med det. Jag har nyss sett färdigt  serien Divorce med Sarah Jessica Parker. Rätt bra faktiskt, så den tycker jag att ni ska se.

Jag hoppas ni har haft en skön helg, och natti natti på er.

Fredagsdrinken Pommegina

En smak av ”solen”, en härlig favorit:)

  • 10 cl Apelsinjuice
  • 10 cl granatäppeljuice
  • 1 dl granatäppeljuice kärnor
  • 1/2 flaskaprosecco
  • 8 cl Cointreau

Myntakvistar för dekoration

Tilsätt apelsin, granatäpplejuicen och granatäpplekärnorna I en karaff. Toppa med ca ½ flaska prosecco. Dekorera glaset med lite mynta! Servera i ett is fyllt glas.

Äntligen så kom dagen..

Då kom dagen som tjejerna länge har längtat efter – att få ta hål i öronen. De gick in med stolta steg in i butiken och det pirrade i magen som Adele sa. De fick välja ut sina egna örhängen och nu var det dags att ta hål. Adele var lite nervös när det väl skedde, och en tår eller två fälldes vid först håltagningen, men sen kom andra då var det inga problem. Och hon titta sedan stolt i spegeln och beundrade sina silverhjärtan.

Eden satte sig lugnt ner och vips så var det klart, MEN tyvärr så gjorde damen hålet för långt ut så det fick göras om , tyvärr så satte hon fel färg på örhänget oxå så ja Eden går runt med en rosa och en blå blomma, suck liksom! Men Eden brydde sig inte, för hon fick ju äntligen sina hål 🙂

Torskrygg med brynt smör, chilli och ingefära med kålrotsmos

Torskrygg med brynt smör, chili, ingefära och vitlök med kålrotsmos

 

  • 400 g torskrygg, gärna med skinnet kvar
  • 30 g Smör
  • 2 tsk olja
  • 1 tsk riven Ingefära
  • 1 riven klyfta vitlök
  • 1 msk Japansk Soja
  • 2 Pak Choi
  • 1,5 msk ostronsås
  • 1 limefrukt
  • 1,5 msk grovhackad sötmandel
  • 0,5 finhackad chilifrukt
  • 0,5 msk Sesamfrö
  • Salt
  • 1 st stor kålrot
  • Milda mat 15%
  • Virpeppar

 

  1. Dela fisken i två lagom bitar, lägg på en tallrik, och strö salt runt bitarna (håller bättre vid stekning). Låt det stå rumstempererad och torka av bitarna innan de skall tillagas.
  2. Bryn 30 g smör i en kastrull tills der doftar kola och blir gyllene. Dra av från plattan och tillsätt ingefära, vitlök, rivet limeskal och sojan. Rör om och låt stå.
  3. Dela Pak Choin i två delar och stek på hög värme. Någon minut på var sida och när de är klara, dra av från plattan och häll på ostronsåsen.
  4. Stek torskryggarna i olja med skinnsidan ner i ca 3 minuter, vänd och stek ytterligare 2 minuter. Pressa över limesaft.
  5. Lägg upp torsken på tallrikar med Pak Choi. Skeda över den brynta smörblandningen. Strö över mandel, finhackad chili och sesamfrö.
  6. Till detta serverade jag även en mos på kålrot som jag skalar, delar och kokar i varmt vatten. När bitarna mjuknat så mixade/pressade jag dem och hällde i lite milda mat 15% , vitpeppar och salt. Vispa till mos och placera detta som en bädd, under fisken, på tallriken. Det går dock även bra med ris eller pressad potatis om man föredrar det.

En ”spontanare” på Yoko

”Oftast blir det oplanerade, och spontana, som roligast” Ungefär så tänkte nog både jag och M när vi, vid 17-snåret, igår, fick för oss att åka ner till stan för en bit mat. Att vi några minuter tidigare fått besked om att man hade löst ett bord på Yoko, en av stadens nya och spännande restauranger, gjorde dessutom att det inte var någon större betänketid utan in i duschen och på med festfejset. Och vilken härlig kväll det blev…

Som alltid när vi besöker en restaurang för första gången så är det alltid kul om man kan bli överraskad. Därför föll vårt val, inte helt oväntat, på deras ”Omakase” där man ger kocken fria händer att sy ihop en meny för kvällen. I vårt fall handlade det om 7 rätter i fyra serveringar. Givetvis även med ett dryckespaket. Och jag kan garantera att vi blev ”blown away” av såväl miljö, service som maten. Det var riktigt, riktigt bra mix av asiatiska smaker och lokala råvaror. Kan varmt rekommendera ett besök nästa gång ni funderar på att gå ut och äta i Helsingborg

Precis när vi rundat av vår middag så trillade det in en hel drös ynglingar vilket innebar lite mer stök så vi betalade och gick istället några hundra meter upp till The Vault där vi hann med en GT, i deras mysiga miljö, innan vi satte oss i taxin för hemfärd. Hemma vid 01 dvs lite sådär lagom men tillräckligt för att vi haft en lugn och fin dag idag.

Vaknade upp till klarblå himmel och strålande sol. Tanken var lite mysfika på stranden men istället efter morgonkaffet och en promenad så fastnade vi på IKEA där det blev såväl bäddmadrass som fåtölj så, efter lite skruvande, börjar lugnet sakta infinna sig på Övfre…

Nyår – Välkommen År 2022

Söndagkväll och två dagar in på det nya året. Har nu inte hunnit riktigt fatta att det är ett nytt år. Är det bara jag eller känner ni samma att detta året gick så otroligt snabbt?! Och inte bara året, utan dagarna och veckorna. På morgonen när man vaknar så känns det som att – la jag inte mig precis? 2022 får gärna gå väldigt sakta 🙂

Idag så har jag spenderat halva förmiddagen vid havet, på med träningsskorna och njöt av dimman och det lugna ute på havet. Tjejerna fick leka av sig vid lekplatsen och få frisk luft. Imorgon så börjar allvaret igen, dock inte fullt ut utan bara jobb i tre dagar sen så är det  ledigt igen.

Bjuder på lite bilder från nyår, även i år så firade vi med familjen W. Vi valde att inte laga mat denna gången utan istället att beställa från Madame Moustache det blev en super god 3-rätters. Vi hade en helt enkelt skön dag/kväll/natt.

Hoppas ni hade det samma.

Saga och hennes kompis höll i en världsbäst musiktävling – så grynt imponerad!

Scroll to top