En mindre sjukstuga här hemma, idag är lilla Eden förkyld och illamående och M vaknade upp med ont i halsen och mega förkyld. Jag vaknade dessutom upp inatt att öronen sprängde, undrar om det beror på att jag tränade igår och avslutade med vattenyoga. Det känns hela tiden att man har något i kroppen som inte bryter ut helt. Jaja bara att kämpa på. Har skrivit upp mig på ett pass i eftermiddag som jag hoppas jag kommer in på – yinyoga, det är så himla skönt för kroppen.
Jag köpte två nya lampor till vardagsrummet förra veckan, tyckte de var så himla snygga och behövde något nytt till tv-bänken.
Tänkte passa på att bära in julsakerna och börja sortera vad som ska slängas och behållas. Behöver lite nya adventsljus och ny stjärna till köksfönstret.
Hittade dessa små hus hos Söstrana Grene – som jag klickade hem hur söta?!
Kliar det lika mycket era fingrar att plocka fram julen?😉
En Negroni Coffee är en tvist av den klassiska Negroni-cocktailen, där kaffets smak kombineras med de typiska ingredienserna från en Negroni. Denna drink är en spännande blandning för både kaffeälskare och cocktailentusiaster
Negroni coffee
2 cl Gin
2 cl Campari
2 cl kaffelikör typ Sprezzo
Häll upp allt i ett glas, fyll på med en isbit, rör om och pressa i lite saft från en apelsin och dekorera med densamma
En Negroni Coffee är en variant av den klassiska Negroni-cocktailen, där kaffets smak kombineras med de typiska ingredienserna från en Negroni. Denna drink är en spännande blandning för både kaffeälskare och cocktailentusiaster som söker något nytt.
Så här gör du:
1. Fyll ett glas med is.
2. Häll i gin, Campari, kaffelikör
3. Rör om ordentligt för att blanda ingredienserna.
4. Garnera med en tunn skiva apelsinskal som pressas över drinken för att frigöra oljorna.
Nu har vi gått in i November och hunnit avverkat en födelsedag och halloween. Jag tycker det är riktigt mysigt att det blir mörkare, för då har man möjligheten att tända alla ljus och bo in sig. Sen kliar det lite i fingrarna med att sätta upp julsaker, men har sagt att det får vänta två veckor till, sen så!
Ny tradition – En rolig lek för hela familjen. Under varje kopp finns en överraskning
Liam blev 16 år i Onsdags och den som fyller år bestämmer dagen. Han ville ha en middag hemma och önskade sig en 3-rätters.
Till förrätt blev det Bruschetta. Varmrätt Koreansk kyckling – alltså herregud den var så god så L önskade sig samma middag dagen efter haha. Efterrätt – Creme Brulé
Jag har fått många så många frågor på varmrätten, så den kommer här☺️
Koreansk kyckling (4 personer)
Ingredienser
Kyckling
900 g kycklingfilé
1 st ägg
Panering
2 ½ dl vetemjöl
1/2 dl majsstärkelse
1 tsk vitlökspulver
1 tsk cayennepeppar
1 tsk salt
Fritering
frityrolja
Sås
2 dl sweet chilisås
1/2 dl sriraschasås
2 msk japansk soja
1 msk brun farinsocker
1 msk honung
1 msk riven färsk ingefära
1 st finhackad vitlöksklyfta
1 msk sesamolja
20 g smör
Till servering
ris
skivad salladslök
sesamfrön
Instruktioner
Skär kyckling i ca 2x2cm stora bitar. Lägg över i en skål och blanda med ägget.
Dags för panering Blanda samman ingredienserna för paneringen i en skål. Vänd runt kycklingbitarna i paneringen och lägg över på ett fat.
Hetta upp frityroljan till 180 grader. Fritera kycklingen i omgångar tills kycklingen är helt klar, det tar ca 2-3 minuter och lägg på ett galler alternativt ett fat med hushållspapper.
Tips, att tänka på vid friteringen. Det är bra att lägga kycklingbitar styckvis i frityroljan med hjälp av en tång. Annars finns det en risk att kycklingbitarna fastnar i varandra om man lägger i för många bitar på en gång i frityroljan.
Sås
Blanda samman alla ingredienser förutom smöret i en skål. Hetta upp en panna med smöret. Häll över såsen i pannan och koka upp. Tillsätt den friterade kycklingen och vänd runt kycklingen ordentligt i såsen och servera.
Har hunnit med en del dessa dagar som har varit. Idag gick vi på höstlov – något vi har längtat efter, alla barnen med. Pyjamasdagar, sena frukostar och vara uppe extra länge♥️
I torsdag så var vi (Jag,M sis och hennes man) på oktoberfest på Telegrafen. Vi klädde ju självklart ut oss och fick en riktigt trevlig kväll med tysk musik, quiz, mat och öl :)nHelt klart något vi siktar på även kommande år!
Lördag var det äntligen dags för en dejt med min Lollo, vi spenderade kvällen på hennes mans krog – Filthy Fisherman. Mat, bubbel och en hel del prat och skratt. En sådär perfekt kväll som dessutom gav oss båda en stor dos energi.
Kåldolmar, kåldolmar, kåldolmar – en tradition som vi har i massor med år hemma hos mamma och i söndags var det dags för den årliga familjemiddagen. Och vi längtar såååå efter denna middagen <3 Vi har så många i familjen så mamma e så go så hon delar upp det i två omgångar, första med alla hennes barnbarn barnbarnsbarn och sen nästa gång är det vi systrar med män.
Alltså fredag igen?! Bara jag som tycker det går snabbt?😀. Men men här kommer en otroligt god drink som bara är ett måste att göra.
RabarBeer 2 Drinkar
2 kvist rosmarin
3 cl citronsaft
8 cl Fläderblom rabarber Kiviks
330 ml Öl (jag använde en lager)
Häll i citronjuicen i ett glas, dra av bladen av rosmarinen och tryck till dom i citronjuicen och låt dra ett tag. Fyll glasen med is. Sila av juicen i och dela upp i två glas. Fyll på med fläder/rabarbersaften, toppa med ölen. Garnera gärna med rosmarinkvist och rabarberkrull.
Adele är fortfarande hemma med sin lilla förkylning, dock ingen feber. Men som sagt dessa tider nu.
Utvecklingssamtal och fotouppdrag för töserna står på schemat, Sen hem och svänga ihop denna goda rätt 🙂
Ugnsbakad torskrygg med jordärtskockspuré och krispiga rotfruktschips
4 personer
600g torskrygg
3 msk smör
2 tsk olja
1 citron (pressad)
Salt
Svartpeppar
150 g edamerbönor
rucola
machesallad
forellrom
2 dl rotfruktschips
Pure
500 g potatais
500g jordärtskockor
0,5 vispgrädde
0,5dl mjölk 1,5%
1 msk smör
salt
svartpeppar
Skala potatis och skockor och skär i mindre bitar. Lägg i en kastrull med lättsaltat vatten, koka dem mjuka under lock.Häll av vattnet och låt ånga av. Tillsätt grädde, mjölk och 1 msk smör och mixa slätt med mixerstav. Krydda med salt och peppar. Håll varmt.
Sätt ugnen på 150°. Lägg fisken i en ugnssäker form med 2 tsk olja Pressa över citronsaft och krydda med salt och peppar.Tillaga mitt i ugnen till 56° innertemperatur, beräkna ca 15 min.
Bryn 3 msk smör i en stekpanna tills det doftar nötigt och slutar skumma. Ta ut fisken och häll det brynta smöret över den.
Tillaga bönorna enligt anvisning på förpackningen. Häll av och blanda dem med smöret i formen.
Fördela purén på tallrikar och lägg på fisken. Strö över bönor, machesallad och rucola. Ringla över smöret, klicka rom runt. Toppa med chips.
Hemma med en förkyld Adele, ingen feber och så men var skrutten i halsen, hes och halsont. Hon har alltid vart den av tvillingarna som blir lättast sjuk. Eden klarar sig oftast. Tycker att alla hostar och snorar här hemma, och en trötthet som lagt sig över oss. Det är dessutom den tiden på året. Men måste säga att Oktobermånad har nog varit den skönaste höstmånad på väldigt länge, 15 grader och solen är framme oftast. Så man ska inte klaga <3
I fredags var vi fint utkastade från huset då dottrn hade en tjejmiddag här hemma. Så då passade vi på att hänga på vår väns bar Filty Vi beställde in lite smårätter till då vi var lite hungriga. Allt är bara så gott. MEN deras ostron är to die GODA. Ett måste när ni är där!
Jag sitter och tittar på lite färg och inredning till sovrummet, vi ha lite ”hotell känsla över det. Så det kommer bli mycket mörkare i sovrummet. Sängen får vu byta ut vid ett annat tillffälle. Men har en bild hur det ska se ut, och kommer jag lyckas så kommer det bli ett sovrum som aldrig vill lämna 😉 Så det kommer före och efter bilder på bloggen.
Nu ska jag krypa ner hos min lilla loppa och njuta av resten av eftrmiddagen.