Snön faller utanför mitt fönster, och jag har krupit upp i sängen och dragit filten över mig. Idag har jag rätt ont i fötterna då jag har antagligen ”gått” för mycket, så det blir extra vila idag,
Det är ju som sagt ett tag sen jag stod i köket och la extra kärlek på mat & bak. Så igår fick jag feeling 🙂 Så jag bakade bröd igår och det var riktigt gott och perfekt om man vill ha ngt ”tuggbart” på morgonen. Jag lever ju annars på grekisk yoghurt med varma hallon och hasselnötter som är sååå gott, men kul att variera sig ibland 😉
Havregrynsbröd (ca 11 skivor räknar ni SP så blir det 2 pp per skiva)
- 7 dl Axa fiberhavregryn
- 1 tsk salt
- 4 dl Larsa Äkta grekisk yoghurt 0%
- 2 tsk bikarbonat
- 3 ägg
Sätt på ugnen på 180 grader.
Vispa äggen fluffigt. Mixtra havregrynen så det blir till mjöl. Häll sedan samman alla ingredienserna och vispa lätt, jag använde mig av en elvisp.
Ta fram en brödform och klä in den i bakplåtspapper. Häll i degen och ”klappa” till. Strö sedan över lite havsgryn samt lite flingsalt.
Grädda i ugnen i 55 min. Voilà sen är brödet klart 🙂