Måste bara dela med mig av denna, så god och vi drack ett fantastiskt gott vitt vin till Det hittar ni här
Chilikyckling med pak choi och sesammajonäs (4 portioner)
- 250 g frysta sojabönor
- 2 st torkade chilli ancho mulato
- 2dl vatten
- 3msk olja
- 3 vitlöksklyftor
- 3msk flytande honung
- 2msk japansk soja
- 2 tsk färsk ingefära
- 4st kycklingfilé
- 1 msk smör
- Salt och svartpeppar
- 4msk sesamfrön
- 2dl majonnäs
- 2tsk sesamolja
- 3 st morötter
- 3 st pak choi
- 10 st champinjoner
- 3msk olja
- 2 Ask kryddkrasse
- Ris
Tina sojabönorna.
Sätt ugnen på 150°C.
Glaze: Dela och ta bort ev. kärnor ur chilin. Koka upp den med vattnet. Plocka upp chilin och låt den svalna något.
Skala och hacka vitlöken. Hacka chilin fint. Rosta vitlöken i oljan tills den börjar få färg. Tillsätt chili, honung, soja och ingefära och koka ihop några minuter.
Kyckling: Bryn kycklingfiléerna i smöret. Krydda med salt och nymald peppar. Lägg filéerna i en ugnssäker form. Fördela glazen på kycklingen. Sätt in formen mitt i ugnen 15-20 minuter eller tills kycklingens innertemperatur är 72°C.
Sesammajonnäs: Rosta sesamfröna i en torr och het stekpanna. Låt dem svalna. Blanda Majonnäs med sesamfrön och sesamolja. Smaksätt med salt och nymald peppar.
Koka riset enligt anvisningarna.
Grönsaker: Skala och skär morötterna i grova strimlor. Skär pak choi i grova bitar. Dela svampen i halvor.
Stek morötter, pak choi och svamp hastigt i oljan. Blanda ner sojabönorna och låt allt bli varmt. Smaksätt med salt och nymald peppar.
Servera kycklingen med grönsaker, riset och sesammajonnäs.
Garnering: Garnera med krasse.