Små steg framåt..

Känns som att man kommer mer och mer tillbaka till ”livet” Släppte min ortos förra veckan, samtidigt som det var skrämmande så var det en lycka. Gud vad jag har avskytt den! Men nu när jag la den så är det dags att lära sig att gå igen. Det har varit/är tufft. Foten känns som den har varit stelopererad. Men jag kör min rehab fullt ut, stödstrumpa, högläge högläge och högläge. Jag vet att jag kommer ha ont ett tag framöver och kommer att vara svullen om foten men det är bara att acceptera det och inse att jag inte kommer kunna göra de saker jag vill fullt ut, men förhoppningvis så är det bara en kort tid. Men jag vet att jag har samma  resa framför mig till hösten.  Men ja det känns skönt att man är på rätt väg just nu.

I lördags öppnade vi Champagnen, för att bara fira dagen här och nu. Man sparar oftast en flaska champagne  till speciella tillfällen. Men nä det behövs inte man kan även fira de små ögonblicken. Solen sken och vi  skålade, och andades ut en aning. Det har varit en tuff vinter på många plan, men så är det ibland.

Bara älskar M rätt – Oxfile med burgundi och rödvinsås

Jag är helt vilsen i dagarna, jag har gått hela dagen och trott att det var onsdag, men tji fick jag. Det är ju i morn 🙂

Måste berätta att badrummet är ju mer eller mindre klart! Hur skönt är inte det 🙂 Vi har bara lite småfix kvar att inhandla sen är allt på plats. Och vilken respons sen. La upp en bild, på min IG, för någon dag sedan och hittills har över 50 000 personer sett inlägget. Vilken spridning som ett inlägg, i sociala medier, kan ge. Kul med alla positiva kommentarer och självklart kommer det både fler bilder och mer info om det senare. 

Nä nu ska jag krypa ner till kojs, kram kram på er.

 

Fredagsdrinken – Gudfadern

Denna dryck från 1970-talet är uppkallad efter den populära, Oscarsbelönade filmen ”Gudfadern”.

The Godfather är gjord på whisky och amaretto. Blended scotch är det klassiska valet, även om vissa väljer att använda en single malt eller till och med bourbon.

Första gången jag drack denna var en pub i London för massor av år sedan, efter det så har man fått lära vissa ställen här hemma  hur den ska göras. Inte många som viste då 😉

Gudfadern (1glas)

  • 5 cl Skotsk whisky
  • 2 cl Amaretto
  • Eller så kör man 50/50 som han gjorde i London

Häll båda ingredienser i ett glas. Fyll glaset med is. Klart 🙂

PÅSKEN!

Så skönt med några dags ledighet. Tycker att påskdagarna gick i världens fart, men snart är det helg igen.

Vädret har ju varit helt fantastiskt. Och när solen helst plötsligt kommer då fick självklart damma av trädäcket. Vi köpte på oss lite blommor. Men vi har mycket kvar, poolen ska fyllas och städas. Nya solsängar ska inköpas, ny uppfräschning av muren och bygga vidare på trädäcket så ja det är en del 😉

Efter lite påskäggsjakt och kaffe i solen i lördags så åkte vi ner mot stan. Det var ju evigheter sen för mig så det var mysigt. en kort show med Petsson & Findus, en korv i solen och massa lek.

Vi gick inom Chocolate och köpte en lite påskpresent till Lollo och Mange

Senare på eftermiddagen så vart vi hembjudna till Lollo med familj. Det bjöds på god påskmat och dryck. En ännu en härlig kvöll som gick allt för snabbt. Jag är så himla glad att vi träffades, tänk att möta sin bästa vän så sent i livet. Och även få en familj på köpet – underbart♥️

Som ni redan vet så är Vi mitt uppe i badrumsrenoveringen som ännu inte är kvar, vi väntar på att rörmockaren ska dyka upp och koppla in toa,dusch,vask m.m Sen så är det lite småpill kvar som att köpa lite att inreda med. Syrran skickade en spontan inbjudan så jag lämnade stöket hemma för lite påskmat hos henne. Även mamma var där.

 

Lediga dagar – Påsk

Långfredag och vi njuter alla av ledigheten – det är ju verkligen balsam för själen.

Dock så känns det som att huset är upp och ner just nu, badrumsmöbler som tar upp stora delar i vardagsrummet, byggdamm och ett halvklart badrum men så är det när man renoverar. Det kommer blir så snyggt när det blir klart och man kommer vilja ”hänga där inne” Det ser ut som att det kommer stå klart på Onsdag. Kommer komma en hel del bilder på det sen 🙂

Vaknade 07 i morse trots ledig dag, det blev inte många timmars sömn. Först så lagade jag en favorit i repris – Torsk med kålrotsmos ni hittar receptet här Jag och M hade karaoke kväll och hamnade inte säng förrän 0130. Hade riktigt roligt tillsammans 🙂

Idag så har jag faktiskt varit ute på äventyr tro det eller ej. Fått hoppa runt på kryckorna, jag har knappt lämnat hemmet sen början av Mars, så skönt att lämna boet och se folk 😉

Ikväll så gjorde Martin sina efterlängtade smørrebrød – de är håll käft goda. Har nämt dom innan på bloggen här tror t.o.m. att det finns ett recept här på Linsalusen. Så det blev kvällens middag. Nu ska det gömmas ägg då påskharen kommer i morgon hos oss 😉

Hoppas ni har haft en skön ledig fredag.

Martin fantastiska smörrebröd

Igår så gjorde jag en favorit i repris – Torsk med kålrotsmos, ingefära
Igår så tappade Adele sin första tand, och ni vet ju hur stort det är. Eden var mindre lycklig då hon inte hade tappat. Baksidan med tvillingar.

Påskfastan på Föris

Väggar och golv på badrummet är äntligen klara och vi blev så nöjda

Ett besök på Helsingborgs Bryggeri

Det har gått knappt tolv år sedan två ölentusiaster åter väckte liv i Helsingborgs Bryggeri och sedan dess har man pumpat ut en del väldigt välsmakande ölsorter från bryggeriet som ligger i de södra delarna av Helsingborg.

Verksamheten finns i en historisk tegelbyggnad från 1880, bara ett stenkast från det ursprungliga bryggeriet. Numera har man en modern bryggerianläggning med maltkross, bryggarrum, lagertankar, tappning, etikettering och konferensrum/ölprovningsrum. Extra kul är dessutom det faktum att man var Nordvästskånes första mikrobryggeri och den lokala förankringen är och förblir en viktig del i bryggeriets identitet.

När vi kom ut till den sk Oxhallen mötte bryggmästaren, Peter, själv upp och vi fick en guidad visning, fylld med intressanta berättelser, om hur man brygger och tankarna bakom de olika ölsorterna. Det var inte utan att man blev sugen på att provsmaka och därför var det med spänd förväntan som vi slog oss ner vid det dukade bordet.

Sex olika ölsorter stod på menyn. Eller ja, egentligen fem men till M:s stora glädje smög man även fram ett öl gjort på chillipeppar. Kanske inte något man avverkar flera flaskor av men helt klart både gott och spännande. De övriga ölen som vi fick smaka var följande:

Helsingborgs Lager – som blev utsedd till ”Bästa ljusa Lager 2011” på Gothenburg Beer Festival i september 2011

Helsingborgs Funky Monkey – deras American Pale Ale.

Helsingborgs Varator – Deras sk Dubbelbock. Den har en maltig smak med liten sötma, inslag av fruktkaka, sirap, aprikos, knäck, choklad och apelsin. Den är bryggd med de allra finaste råvarorna och med sju sorters malt. Ölet plockades fram till bryggeriets 10-års jubileum som dock pga pandemin fick ställas in

Helsingborgs What If? – Grundad i Mollbergs blandning, från Zoegas, då den lokala förankringen fortsatt är viktig i deras arbete. Något rostad smak med inslag av kavring, kaffe, choklad, vanilj, plommon, tobak och russin. Till denna fick vi dessutom en liten kaka som lyfte fram smaken ännu mer.  Den var riktigt god och ska definitivt inhandlas framöver

Helsingborgs New Skåne IPA – En öl som är en härligt smakrik NEIPA med påtagliga citrustoner.

Extremt kul att få prova på deras sortiment under dessa former. Dessutom i en magisk miljö som ändå Oxhallen är. Så är ni i Helsingborg, älskar öl, och vill testa en ölprovning. Tveka inte utan boka in ett besök på bryggeriet

Efter ”ölandet” tog hungern över och vi tog en vända in till city, och Telegrafen, för lite pubkäk innan vi begav oss hemåt – nöjda och glada efter en härlig dag i stan

Havregrynsbröd

Snön faller utanför mitt fönster, och jag har krupit upp i sängen och dragit filten över mig. Idag har jag rätt ont i fötterna då jag har antagligen ”gått” för mycket, så det blir extra vila idag,

Det är ju som sagt ett tag sen jag stod i köket och la extra kärlek på mat & bak. Så igår fick jag feeling 🙂 Så jag bakade bröd igår och det var riktigt gott och perfekt om man vill ha ngt ”tuggbart” på morgonen. Jag lever ju annars på grekisk yoghurt med varma hallon och hasselnötter som är sååå gott, men kul att variera sig ibland 😉

Havregrynsbröd (ca 11 skivor räknar ni SP så blir det 2 pp per skiva)

  • 7 dl Axa fiberhavregryn
  • 1 tsk salt
  • 4 dl Larsa Äkta grekisk yoghurt 0%
  • 2 tsk bikarbonat
  • 3 ägg

Sätt på ugnen på 180 grader.
Vispa äggen fluffigt. Mixtra havregrynen så det blir till mjöl. Häll sedan samman alla ingredienserna och vispa lätt, jag använde mig av en elvisp.

Ta fram en brödform och klä in den i bakplåtspapper. Häll i degen och ”klappa” till. Strö sedan över lite havsgryn samt lite flingsalt.

Grädda i ugnen i 55 min. Voilà sen är brödet klart 🙂

 

 

Snö,bubbel & kåldolmar

Aprilmånad fortsätter att leverera, blåsigt,kallt blandat med snö och hagel sen en sol på det. Fick upp minnen i FB flödet och såg att jag satt i linne och åt frukost i solen för några år sedan. Men det kommer väl, menar slutet av April och Maj brukar vara jätte fina.

Hundvakt, bubbel och skaldjur blev en kort sammanfattning av lördagen.

I söndags så hade vi vår årliga kåldolmesmiddag hemma hos mamma, det var på tiden. Tyvärr så har vi tappat två år pga av pandemin så denna middagen var efterlängtad. Det blev inte hela tjocka släkten, utan vi systrar med män och hemmavarande barn, vi blev ändå 14 stycken på middagen 🙂

Idag är det exakt 4 veckor sen jag opererade mig, det innebär 2 veckor till kvar med ortosen sen kan jag förhoppningsvis släppa den. Så SKÖNT!  Kryckorna har jag förstått att jag kommer behålla ett tag till tyvärr. Och foten är fortfarande rejält svullen och det kommer den vara ganska så länge till. Men ja det går sakta framåt..

 

 

Scroll to top