Bröllopsdag på Browns

Som jag har skrivit förut så har vi kört förbi restaurangen Browns några år men aldrig gått ditt. Vi greppade helt enkelt inte att en av de absolut bästa restaurangerna, på denna delen av kusten, fanns i vår närhet!

Men förra sommaren bokade vi dock bord och blev mäkta imponerad. Såväl maten, som deras rejäla cocktailmeny, imponerade så när det var dags att fira bröllopsdag här nere var valet enkelt…

Med andra ord – vill ni sätta lite guldkant på er resa – och uppskattar det lilla extra vad avser mat och dryck så är ett besök på Browns ett måste. Tänk dock på att prislappen är saftigare än vad man är van vid här nere. Dock är det inga pengar i sammanhanget om man jämför med vad man fått betala för samma upplevelse i Sverige

Den oxkinden som jag åt nu senast var så oerhört god så jag har övertalat M om att vi ska hinna dit en gång till innan det är dags att bege sig hemåt

Snart har det gått 2 veckor

Snart har vi varit här i 2 veckor, och även om tiden flyger snabbt så hinns det med mycket. Eller ja mycket och mycket, vi njuter för fullt. Varvar pool med stranden och unnar oss god mat och dryck

Idag blev det ett lugnare tempo hemma, körde långfrukost på verandan, jobbat lite. Sen har vi lite att göra så då känns det bra att varva mellan pool och huset som bara ligger runt knuten.

Efter en lång och skön dag, på stranden, igår så bestämde vi oss att testa Asia Fusion (igen) Vi var där förra året och var inte alls imponerad. Men denna gången så var det så mycket bättre. Trots att det tog väldigt lång tid för att få maten så var vi nöjda i det hela. Adele var överlycklig för även de serverade omelett – snart lär hon väl värpa ägg. Hon älskar det och oftast är det det hon beställer 😉 Vi skulle sett ABBA, som spelade på Bushwaka, men vi var så mätta och trötta och det var så varmt, så vi fick hem för en sängfösare i stället. Värmen här nere är nämligen verkligen påtaglig. Absolut inte så att det blir jobbigt, då kroppen har acklimatiserat sig, men man märker ändå att man blir lite tröttare, framåt kvällskvisten, än vanligt

Ikväll kör vi spansk/italiensk middag i huset. Testade en väldigt god tryffelpasta för några dagar sedan så ikväll får det bli huvudrätt fast med viss modifikation. Saknade nämligen lite sälta så därför har det inhandlats lite prosciutto och lite annat smaskigt att lägga till.

På onsdag tänkte vi ta en tur till Alicante då Liam har en kompis som ska hämtas på flygplatsen. Konstigt nog så har vi, trots flera år här nere, aldrig tagit oss tiden att besöka staden men nu tar vi en heldag där. Så har ni några tips på bra bad, i närheten, eller barnvänliga restauranger. Eller något annat vi inte bör missa när vi är där så tipsa gärna i kommentarerna

Sand mellan tårna

Vår femte dag i Cabo Roig och samtidigt även den femte dagen då jag känner att jag kommer upp försent!

Visst är det märkligt att jag känner så för semestern är ju ändå till för att lata sig. Åtminstone när man drar iväg på solsemester. Jag skyller det till viss del på att jag fortfarande håller på att ”landa” efter nerresan och, inte minst, efter en intensiv vår med bla min operation som tyvärr fortfarande begränsar mig när det ska gås längre sträckor

Kanske måste jag jobba med mig själv, sänka ribban och kraven, och inse att det inte gör så mycket om man inte anländer till poolen eller stranden förrän vid 10-snåret.

På tal om poolen så blev det där vi hamnade idag. Barnen var, trots våra små övertalningsförsök, inte sugen på stranden så då fick det bli så. Finns väl fördelar med det oxå även om jag älskar känslan av sand mellan tårna och det faktum att det finns väldigt många stränder att välja på här nere. Man blir liksom aldrig uttråkad utan kan variera sin miljö vilket säkert är en stor anledning till att vi väljer att återkomma år efter år…

Det samma gäller utbudet av restauranger. Även om inte alla håller bra klass så finns det ändå något för alla smaker – och det bara någon/några minuter från vårt boende. Vi har hunnit med både indiskt, amerikanskt och italiensk på dessa få dagar och även en del grillning hemmavid. Perfekt! Även om vårt senaste besök, Manuela, precis som tidigare år lovade mer än de kunde hålla. Tråkig mat och dålig service – men då har vi i alla fall gett dem en ny chans.

Nä, nu blir det ett dopp i poolen och ikväll är det tydligen fotboll på menyn. Med andra ord blir det sen middag men då får jag i alla fall möjlighet att fundera lite extra på vad vi äter ikväll

Äter som sagt bara inte ute, utan stannar hemma och grillar med.

Stora sonen tar hand om sin haltande mamma 😂😅

Blev tipsad av en följare att beställa in Baileys Smoothie – ojojoj den var så god!

Cabo Roig Stranden

Kvällar som dessa😍

Ett tips – perfekt snacks till cavan

Tacos på stranden , funkar alltid 🙂

Då har vi äntligen “landat”…

…Ellen landat och landat! Ni som följer bloggen vet ju att vi brukar köra ner till Cabo Roig och så även denna gången. Efter drygt 31 timmar rullade vi nämligen in vid huset och då hade klockan hunnit bli 18.50. Det blev en snabb dusch, middag på Y.O.L.O och sen lite Elton John på Bushwacka. Märkte dock att vi gick på ren ånga vilket gjorde sig påmint under gårdagen som spenderades i ryggläge vid poolen. Så egentligen är det först nu som det sjunkit in att vi är tillbaka…

Resan ner då? Jo, vi startade vid 12.30 från Helsingborg och allting flöt på bra. Förra året stötte vi på många vägbyggen, i främst Tyskland, men de lös numera med sin frånvaro vilket gjorde att turen förbi Hamburg, Hannover, Frankfurt och ner till franska gränsen löpte på fint. Gled in i Frankrike vid 01-tiden och visste att vi hade den tuffaste delen av resan framför oss. Dels för att vägarna inte är lika bra i Frankrike. Det är dåligt upplyst och väldigt långt mellan stoppen. Bra om man dessutom tankat upp i Tyskland då bensinstationerna inte direkt duggar tätt hos fransoserna.

Vi tog dock lite nya vägar i år vilket innebar att vi tex inte behövde köra igenom Lyon utan kunde, utan större problem, köra runt staden istället. Lite drygt 12 timmar senare dvs vid 11.30 hade vi så nått den spanska gränsen för den sista etappen. Här snackar vi om ungefär 70 mil för att nå fram till Cabo Roig. Även här har man förändrat lite i vägnätet så istället för att körts genom Barcelona så kunde vi köra runt vilket också har sina fördelar då trafiken i staden brukar vara en utmaning

Många är nyfikna på kostnaderna för att resa ner med bil. Det handlar om 285 mil enkel resa, bro, båt och en del tullar i Frankrike och Spanien. Nedan finner ni kostnaden:

  • Bensinen gick på knappt 5000:- Då tankade vi vid fem tillfälle (Sverige, Tyskland x 2, Frankrike och Spanien) om totalt 197 liter. Kostnadsmässigt så är det givetvis billigare utanför Sverige men man märker väl egentligen inte någon större skillnad förren möjligtvis i Spanien där priset, per liter, för Diesel ligger runt 2 Euro.
  • Vi köpte en kombinationsbiljett bro/båt för att ta oss över Öresundsbron och Rödby/Puttgarden. Den kostade 1455:- vilket ändå är rätt överkomligt.
  • När det gäller tullar så handlar det lite om hur/var du kör. Men för vår del så la vi ca 90 Euro i Frankrike och 30 Euro i Spanien så ca 1300:- svenska kronor för tullen. Vad du får för det är väl tveksamt men toaletterna i Frankrike är i alla fall gratis till skillnad mot Tyskland som tar ca 8:- per person för ett toalettbesök längs autobahn.

Alltså kostade vår nerresa ca 7800:- att jämföra med om vi skulle köpa flygbiljetter till fem personer. Dessutom har vi ju tillgång till vår egen bil här nere och dessutom möjligheten att ändra vår hemfärd både vad avser sträcka (om man hellre vill köra över tex Paris) eller vilken dag man vill åka hem. Vår är dock planerad till att vi återvänder till Sverige kring den 1 alt 2:e Augusti.

Visst kostar det att både hyra hus och ta sig ner hit men det jämnar ut sig när man kan njuta av ett fantastiskt väder, underbar miljö och betydligt billigare omkostnader än i Sverige. Här är matpriserna (i butik) ca 30% billigare än i Sverige och går du ut och äter (som vi gjort nu två kvällar i rad) så får du väldigt mycket för pengarna. Vad sägs om två förrätter, fem huvudrätter, tre läsk och fyra öl för 850:-. Finns ju inte en chans att man hittar restauranger, i Sverige, där du plötsligt kan gå ut och äta med din familj mer än en gång i månaden. Här kan du, för en rimlig peng, göra det betydligt oftare än så…

Nä, nu får det räcka med bloggande idag. Nu väntar poolen och, möjligtvis, även en runda till Cabo Roig-stranden. Oavsett så blir det sol och bad till långt in på kvällskvisten. För är det något man verkligen bör lyfta med denna resan så är det det faktum att tiden inte spelar

Avslutade kvällen igår med en drink på Coocoo som bara ligger ett stenkast från oss

Då var det dags igen – att bila ner mot vårt Cabo Roig

Takboxen åkte på igår och packningen åkte in. Firade in semestern med en Moscow Mule och njöt resten av kvällen.

Detta är nog första gången som jag är väldigt avslappnad inför bilresan. Jag är väl rutinerad nu, haha. Men vi har ju gjort detta så många gånger så man har koll på läget. Jag har en checklista i telefonen som jag har haft i många år och den underlättar alltid då den innehåller allt jag bör ha och tänka på så det bara att checka av.  De små börjar bli stora så de behöver man inte ha lika mycket saker till och hålla tider med mat och så utan de styr när de är hungriga. Och bilen är lasta med mat & dryck så det går ingen nöd på oss.

Vi hade planerat att vi skulle lämna Helsingborg 12.30, efter att ha lämnat över nycklarna till husvakten dvs en fd arbetskollega till M som ska bo i huset och ha semester i vårt vackra Helsingborg. Men som sagt 12:30 enligt planeringen så rullade bilen ut från tomten.

Som de övriga åren så kommer vi ta båten Rödby/Puttgarden sen kommer bilen fortsätta mot resmålet. Vi tycker denna rutt passar oss väldigt bra och vi kan den nu ju. Vi har inte bokat ngn övernattning, vi har ju bott i Cambrils i Spanien varje gång, men denna gång så är det ett oskrivet blad. Vi tar det som det kommer, och det är väldigt lätt att boka under resans gång.

Ni som har följt våra resor förr vet att vi har åkt lite olika datum och månader. Förr åkte vi vid skolavslutningen och de senaste så har vi åkt i Juli och det passar oss så bra. Man får ta del av den svenska sommaren hemma, och sen kommer man och njuter av den spanska sommaren sen får man njuta igen av den svenska sommaren när man kommer hem. Så perfekt tycker vi.

Så häng med oss nu på resan, kommer uppdatera här och en hel del på Instagram 🙂

Chilikyckling med pak choi och sesammajonäs

Måste bara dela med mig av denna, så god och vi drack ett fantastiskt gott vitt vin till Det hittar ni här

Chilikyckling med pak choi och sesammajonäs (4 portioner)

  • 250 g frysta sojabönor
  • 2 st torkade chilli ancho mulato
  • 2dl vatten
  • 3msk olja
  • 3 vitlöksklyftor
  • 3msk flytande honung
  • 2msk japansk soja
  • 2 tsk färsk ingefära
  • 4st kycklingfilé
  • 1 msk smör
  • Salt och svartpeppar
  • 4msk sesamfrön
  • 2dl majonnäs
  • 2tsk sesamolja
  • 3 st morötter
  • 3 st pak choi
  • 10 st champinjoner
  • 3msk olja
  • 2 Ask kryddkrasse
  • Ris

Tina sojabönorna.

Sätt ugnen på 150°C.

Glaze: Dela och ta bort ev. kärnor ur chilin. Koka upp den med vattnet. Plocka upp chilin och låt den svalna något.

Skala och hacka vitlöken. Hacka chilin fint. Rosta vitlöken i oljan tills den börjar få färg. Tillsätt chili, honung, soja och ingefära och koka ihop några minuter.

Kyckling: Bryn kycklingfiléerna i smöret. Krydda med salt och nymald peppar. Lägg filéerna i en ugnssäker form. Fördela glazen på kycklingen. Sätt in formen mitt i ugnen 15-20 minuter eller tills kycklingens innertemperatur är 72°C.

Sesammajonnäs: Rosta sesamfröna i en torr och het stekpanna. Låt dem svalna. Blanda Majonnäs med sesamfrön och sesamolja. Smaksätt med salt och nymald peppar.

Koka riset enligt anvisningarna.

Grönsaker: Skala och skär morötterna i grova strimlor. Skär pak choi i grova bitar. Dela svampen i halvor.

Stek morötter, pak choi och svamp hastigt i oljan. Blanda ner sojabönorna och låt allt bli varmt. Smaksätt med salt och nymald peppar.

Servera kycklingen med grönsaker, riset och sesammajonnäs.

Garnering: Garnera med krasse.

Sommarlov och semestermode

Barnen har gått på sommarlov, ja det stora iallafall de små kommer gå 2,5 vecka till sen har hela familjen sommarlov/semester. Och vi drar till Spanien strax efter, ska bli så skönt.

Vi bilar som vanligt ner igen, och vi kör samma tid som vi gjorde förra året, det passar bra för då är vi vid Spanska gränsen på dagen. Vi funderade på om vi skulle ta båten vid Malmö ev Trelleborg men efter många turer så kände vi att vi kör på som vanligt. Bron och sen Rödby-Puttgarden. Just nu planeras det, matsäck i bilen, minikylskåpet ska plockas fram igen och det ska inhandlas en del. Och efter många års körning så har man koll på läget nu vad man ska packa med osv. Åhhh längtar tills vi sätter oss i bilen och ger oss ut på vägen igen

Vill ni veta lite mer om stränderna i CB så kan ni läsa om det här och 2017 så gjorde jag vårt upplägg på resan med priser m.m det kan ni läsa om här

Nä nu ska jag klicka hem lite solprodukter och sommarkläder 🙂

Vi fortsätter lapa sol och ”göda” oss

Ja, vad ska man säga? Vi verka verkligen valt rätt vecka för en semester. Ska ju inte jinxa men hade det inte varit för att maken var iväg på konfererande förra veckan så var det då vi skulle ha åkt. Och för de som var iväg då så visade kanske Mallis inte direkt upp sig från sin bästa sida med 3-4 molniga dagar! Inte riktigt så man vill ha det när man lagt pengarna på en vecka i solen…

Det har blivit onsdag och därmed har vi drygt 2 dagar kvar på resan innan flyget, mot Sverige, avgår. Och vi har verkligen haft kanonväder med sol och bad i 30 gradig värme. Och vi stormtrivs verkligen!

Kvällarnas underhållning har varit allt från magi,disco och circus. Och varit hur bra som helst.

Barnen har precis dragit till restaurangen för dagens lunch. Jag och M ligger kvar vid poolen då frukosten fortfarande gör sig påmind. Sen kan det vara rätt gott att vi kan äta lite senare och därmed få en lunch på tu man hand. Något vi direkt inte varit bortskämda med på en resa med fyra barn. Nä, nu ska jag hoppa i plurret och fortsätta njuta i solen

Scroll to top