Man brukar säga att den som väntar på något gott…aldrig kan vänta för länge. Därför var det kanske inte konstigt att jag sett fram emot att få utnyttja en av mina julklappar – nämligen ett dygn på nya Jacy’z Hotel & Resort i Göteborg. Med tanke på att det är ESS Group (Ystad Saltsjöbad, Steam Hotel, Marienlyst mfl) som står bakom skapelsen så var ju knappast förväntningarna mindre på vår lilla ”get away”
Vi lämnade Helsingborg vid 10-snåret och dagen till ära så var det sol hela bilresan upp. Då det inte var incheckning förrän vid 14.30 så passade vi på att käka en bit mat på avenyn. Valet föll på Joe Farelli’s och vif ick plats på deras uteservering som, trots lite kyla i luften, bjöd på både värme och sol.
Det är ju svårt att inte imponeras av Jacy´s imponerande byggnad då den är 100 meter hög och verkligen sticker ut i mängden. Och inte blev vi mindre imponerade när vi checkat in på vårt rum som låg på 14 våningen och med utsikt över Göteborg.
Vi hade bokat ett paket med övernattning, 3-rätters och frukostbuffe samt tillgång till deras Pachanga Pool Club som ligger på våning 27-28. Med andra ord så blev inte utsikten mindre imponerande när vi satt på oss morgonrockar, badkläder och tagit hissen upp till toppen av byggnaden. Väl där så rörde vi oss mest mellan poolerna, solsängarna och baren. Drinkarna gick ju inte av för hackor och inte heller mysfaktorn. En klar fördel är att man måste boka plats vilket innebär att det var precis lagom med folk för att det inte skall bli för stökigt eller att man inte skall få tillgång till en säng att slappa under några timmar.
Vid 19-snåret var det slutbadat då middagen skulle serveras, från 19.45, i en av deras restauranger. I vårt paket ingick Archies som beskrivs som en All American Classic där vi fick en rejält tilltagen meny att kika på. I normala fall när du köper ett paket så brukar ju menyn vara förutbestämd men här kunde du välja mellan tre olika förrätter, tre olika varmrätter och tre olika efterrätter. Dessutom tog vi även in en liten aptitretare – Toasted brioche with Gruyère and truffle i väntan på första rätten även om allt löpte på väldigt smidigt och vi inte alls behövde vänta speciellt länge mellan rätterna. M inledde med en tartar medan jag tog en Stracciatella with golden beet, hazelnuts and truffle.
. Sen älskar jag ju anka så det fick bli Ankbröst med apelsinsås medan M körde på en Ravioli. När det kom till efterrätten så rekommenderas vi en – Peanut-butter short bread with chocolate mousse and popcorn ice cream och efteråt var det inte svårt att förstå varför. Wow!
Efter en god natts sömn ( i deras extremt sköna sängar) bjöds vi på en väl tilltagen frukostbuffe så någon lunch var inte aktuellt under dagen. Vi var tillbaka i Helsingborg vid 12-snåret så det hanns även med lite målning innan den sista semesterdagen var till sin ända.
Funderar ni på en övernattning i Göteborg så är nästan ett besök på Jacy´z ett måste. Superfräscht, lyxigt och med en grym service. Jag kan garantera att vi knappast gjort vårt sista besök här så vi får väl se om det blir en ny vända till hösten. Det är ju viktigt att skämma bort sig lite då och då. Och efter denna trippen känns verkligen batterierna fulladdade igen.