..och självklart är det inte potatis i den. Men ohoj så god. Den här rätten kommer jag äta rätt ofta av.
Skalad och tärnad zucchini
1/2 Finhackad purjolök
1/2 dl majonäs
2dl cream Fraiche
1-2msk senap
1tsk hackad kapris
salt och peppa
Gör så här
Fräs försiktigt zucchini och purjolöken salta och peppra. Låt de bli lite mjuka och sen svalna lite. Blanda sen cream fraiche med majonäs, senap och kapris. Blanda sedan ner zucchini och purjolöken.
Smaklig Spis
Till det hade jag baconlindad kycklingfilé.
PS:
PS. Gjorde en jätte god LCHF paj i lördags, ett måste att göra. Hittade det på en LCHF sida.
Ost och baconpaj
Portioner: 4 st
Ingredienser
Pajskalet
Smör
4 ägg
1 dl grädde
Fyllning
1½ dl grädde
1 pkt bacon
2 dl creme fraiche
250 g riven ost
Peppar
Gör så här
Sätt ugnen på 225 grader och börja med att smälta lite smör i pajformen. Vispa sedan ihop ägg, grädde och häll i formen och grädde i ugnen tills det får en fin färg. Skär/klipp baconen i bitar i önskad storlek och stek dom. Smält sedan crème fraichen i en kastrull och ha i den rivna osten, baconen och grädden. Om du vill så kan du även passa på att hälla i det överblivna fettet från stekpannan. Fördela sedan ostsmeten i pajskalet och krydda med svartpeppar. Grädda sedan tills pajen har en gyllenbrun färg, vilket tar ca 15-20 min. Låt pajen sedan vila i ca 15 min innan du serverar!