Hooohooo

Long time no see.. Här e det fullt upp om dagarna och sen somnar jag jag platt fall vid 20. Ikväll har jag lovat mig själv att sitta upp med M och vi ska se film..Så jag ville bara kika in och säga att jag lever:-)

dagarna bara går…

Som ni har förstått så fick vi huset. Jag e så lycklig att allt gick vägen *glädjerooooop* Så den 27Oktober får vi nyckeln och då e det flyttdags! Det ska inhandlas nya möbler, väggar ska målas saker och ting ska köpas. Och vet ni vad? Jo jag kommer tillbaka till stan Tjooohooo! Nära och bra till över allt. Och äntligen ska träningskortet köpas!

Och då kom vi till vikten. nej hände inget, har ju inte riktigt följt slaviskt men står stilla. Men arg e jag på mig själv, varför går det inte so,m jag vill?!Bra sugen ibland att börja på God Balans påsarna igen.

Ja jag är gräsänka nu sambon drog till Moskva i morse, det är jobb relaterat. Inte jätte kul, men han måste. så det e bara jag och kidsen här hemma. Jag har varit hemma med lilleman idag VAB, han hade feber inatt och hade ont och idag så kommer och går febern. Stackars liten:-( Det e väl nu när alla skolor och dagis börjar så kommer alla baskelusker. Jag hoppas han blir frisk snart, för i morgon ska jag till simskolan med dottern och på lördag e det barnfritt o partaj. Söndag vilodag med barnen och väntar hem kärleken som kommer sent på söndag kväll:(

Nä tvättmaskinen ropar mitt namn och tvätten ska hängas. Ha en fortsatt trevlig Torsdags kväll för det ska jag ha 🙂

 

Kram på er

Två Goda Recept

Gjorde en super smarrig fisksoppa igår. Hittade receptet på lchfrecept.se men modiferade den så det passade oss:-)

Ingredienser (4-6 personer)
Smarrig Fisksoppa

1Gul lök
1/2 Purjolök
2msk tomatpure
en skvätt tort vin
3dl grädde
ca 5 dl fiskbuljong
lite hummerfond
Lax,vit fisk och räkor
Grönsaker efter val (jag använde mig av sommargrönsaker)
salt,peppar, cayenne
Dill
Aioli
Riven Parmesan

Gör så här

Hacka lök och purjolök ner i en stor kastrull och fräs upp det i lite olja. Tillsätt vatten, tomatpure, fiskbuljong/hummerond samt en skvätt tort vitt vin. Låt koka upp 15min

Häll på grädde och resten av fiskbuljongen som du anser efter tycke och smak. Krydda och smaka av. Lägg nu i laxen,vit fisk och sommargrönsakerna låt puttra 10-15min tills fisken och grönsakerna är klara. Häll sedan i räkorna precis innan du ska servera. Häll upp i skålen och servera med lite parmesan över. Sambon tog en klick aioli över, jag tog en klick cream fraiche och sedan en dillkvist på toppen.


Fläskkotletter med bacongryta och gurkröra
4Personer
Källa Niklas Collin från Lchrecept.se

Ingredienser
4Kortletter
1pkt bacon
4-6 medelstora champinjoner
1/2 Purjolök
3dl vispgrädde
Kryddor (jag tog salt peppar, mexicana, cayennpeppar timjan)

2dl cream fraiche
3msk Majonäs
Vispgrädde
salt, svartpeppar

Vitpeppar
Gurka

Advokado
Fetaost

Gör så här
Gör gurkröran direkt. Blanda Cream Fraiche, majonäs, och en skvätt vispgrädde. Krydda med salt och peppar. Smaka av så det inte blir för salt. Hacka en halv gurka i små bitar och rör ner det i röran. Ställ den i kylen

Skär bacon i småbitar och stek upp dem. Skiva champinjoner  och purjolöken och dem i dem i baconet Krydda. Häll på grädden.

Stek kortletterna i en anna stekpanna medans baciongrytan står och puttrar.

Servera med gurkröra, en halv advokado och festaost som är skuren i bitar.

 

Hej o Hå

Så jäkla glaaaaad!! Vi fick huset och flytt bär av i Okt/Nov!!  Nu kan man sitta och planera, färger, möbler m.m Saker ska säljas och ting ska köpas. Och äntligen in till stan igen. Vi bor nu 20min från stan med bil och jag är en stadsmänniska så jag har tycket detta har varit halvjobbigt. Så nu kan man cyckla ner på stan på 10-15min :-)))))
Och bonusen är att vi har ett utomhuspsa som verkligen kommer att användas;)

Scroll to top