Lilla stora Saga fyller 18år

Tänk att för 18 år sedan blev jag mamma för första gången, helt sjukt. Jag minns ju själv när jag var 18 och livet lekte. Och jag minns känslan fortfarande Och nu är förstfödda dottern18 år. Galet alltså!

Hon bestämde för att vi skulle vara hemma med familjen, och önskade sig en tre rätters så det fick det bli. Vi hade en mysig kväll, och kusinerna med moster kom på en spontanare. Mysigt!

Långhelg

Hej! Hur har ni det i solen? Vilken skön helg och ändå är den inte slut, ska iofs jobba i morn men ja ändå.

I torsdags så tog vi oss ner mot stan med töserna och hunden. Först fick töserna leka av sig på gröningens lekplats, där efter så gick vi in mot Norra Hamnen. Blev en öl på Bistro MittiMellan och sen gick vi ner mot glassbussen och köpte den godaste glassen från Helsingborgs glassfabrik.

I fredags så blev det poolhäng hemma, nu är poolen äntligen igång! bara uppe i 21 grader men snart så är den skön och go:) Ringde mamma och hon stranddyrkaren befann sig på stranden så vi packade in barnen i bilen och drog ner till Fria Bad. Premiär för i år. Vi låg vid Henkestatyn på trädäcket. Otroligt skönt! Blev min fisksoppa(recept hittar du här ) til middag och delade på en flaska vitt. En riktigt skön kväll.

Idag har det dock inte hänt mycket, vi har bara tagit det lugnt, inga måste, inga krav. Dom dagarna är dyrbara. Vi gick upp till vår restaurang här uppe och tog varsin schnitzel. SÅ skönt att bara strosa upp dit och sen hem igen, Gott med närheten. Barnen har badat i poolen i omgångar hela dagen. Och nu blir det grillat.

Hoppas ni har haft en fin helg .

Grillad getost med honung,timjan och valnötter

Piglördag och jag blev så sugen på getost under dagen. Det blev en del sådant i Spanien , man kom hem från stranden på eftermiddagen och fixade iordning ngt snabbt men ack så gott innan dusch, innan kvällsmaten. Tog ett glas cava i 28 graders värme och mumsade i mig en getost. Bästa!

Grillad getost med honung,timjan och valnötter

  • Franskbröd,surdeg,baugette
  • getost
  • honung
  • valnötter
  • färsk timjan
  • smör/olja

Stek upp brödet med smör/olja. Skär getosten i bitar lägg på brödet, ringla honung. Sätt in i ugnen på 220 grader till osten nästan smällt, eller sätt in Airfryern några minuter. Ringla lite honung, strö på färsk timjan. Servera

Töserna fick smält mjölkchoklad med marshmallow

 

Here Each Week My Friends You to Get a Smile

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua. Tellus cras adipiscing enim eu turpis egestas. Sagittis orci a scelerisque purus semper. Gravida dictum fusce ut placerat orci nulla pellentesque. Tellus at urna condimentum mattis pellentesque id nibh. Auctor neque vitae tempus quam.

Finding out what assistance you need

Tellus at urna condimentum mattis pellentesque id nibh. Auctor neque vitae tempus quam. Tempor id eu nisl nunc. Feugiat in ante metus dictum at tempor commodo ullamcorper a. Morbi tristique senectus et netus et malesuada. Pellentesque adipiscing commodo elit at imperdiet dui accumsan sit. Facilisis mauris sit amet massa.

You can design and create, and build the most wonderful place in the world. But it takes people to make the dream a reality.

Walt Disney

Controlling Your Own Level of Motivation

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua. Tellus cras adipiscing enim eu turpis egestas. Sagittis orci a scelerisque purus semper. Gravida dictum fusce ut placerat orci nulla pellentesque. Tellus at urna condimentum mattis pellentesque id nibh. Auctor neque vitae tempus quam. Tempor id eu nisl nunc.

Understand the limitations

Tellus at urna condimentum mattis pellentesque id nibh. Auctor neque vitae tempus quam. Tempor id eu nisl nunc. Feugiat in ante metus dictum at tempor commodo ullamcorper a. Morbi tristique senectus et netus et malesuada. Pellentesque adipiscing commodo elit at imperdiet dui accumsan sit. Facilisis mauris sit amet massa.

Account for errors

Lorem Ipsum is simply dummy text of the printing and typesetting industry. Lorem Ipsum has been the industry’s standard dummy text ever since the 1500s, when an unknown printer took a galley of type and scrambled it to make a type specimen book.

  1. Praesent placerat risus quis eros.
  2. Fusce pellentesque suscipit nibh.
  3. Ut aliquam sollicitudin leo.

What are the Main Types of Motivation?

Lorem Ipsum is simply dummy text of the printing and typesetting industry. Lorem Ipsum has been the industry’s standard dummy text ever since the 1500s, when an unknown printer took a galley of type and scrambled it to make a type specimen book. It has survived not only five centuries, but also the leap into electronic typesetting, remaining essentially unchanged. It was popularised in the 1960s with the release of Letraset sheets containing Lorem Ipsum passages, and more recently with desktop publishing software like Aldus PageMaker including versions of Lorem Ipsum.

If you are going to use a passage of Lorem Ipsum, you need to be sure there isn’t anything embarrassing hidden in the middle of text. All the Lorem Ipsum generators on the Internet tend to repeat predefined chunks as necessary, making this the first true generator on the Internet.

  • Lorem ipsum dolor sit amet
  • Consectetur adipiscing elit
  • Suspendisse lacinia finibus ipsum
  • Vitae tempus. Nam vestibulum
  • Pretium leo a facilisis.

StayFocusd

Until recently, the prevailing view assumed lorem ipsum was born as a nonsense text. “It’s not Latin, though it looks like it, and it actually says nothing,” Before & After magazine answered a curious reader, “Its ‘words’ loosely approximate the frequency with which letters occur in English, which is why at a glance it looks pretty real.”

Time Doctor

From its medieval origins to the digital era, learn everything there is to know about the ubiquitous lorem ipsum passage.

Conclusion

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua. Ut enim ad minim veniam, quis nostrud exercitation ullamco laboris nisi ut aliquip ex ea commodo consequat. Duis aute irure dolor in reprehenderit in voluptate velit esse cillum dolore eu fugiat nulla pariatur. Excepteur sint occaecat cupidatat non proident,

Serietips, och kalvinknatet

Jag har precis sett färdigt – Vad som händer /Firefly Lane på Netflix, 4 säsonger. Jag har gråtit sönder mig, och skrattat om varannat. Vilken  härligt fin, och tänkvärd, serie, som jag verkligen kan rekommendera. Ska snart tvätta av mig sminket, jag ser ut som en tvättbjörn 😉 Sen ska jag ge mina sovande barn en extra godnattpuss <3

Regnet öser ner här utanför och jag insåg nyss att alla då menar jag ALLA mina kuddar och dynor är ute. Jaja, de lär ju torka någon gång…

Igår så sprang mina små älsklingar Kalvinknatet, och gissa att de var stolta över det och sin medalj och så klart tishan de fick.

Natti Natti

Eurovision, sol & födelsedag

Sitter här ute på träddäcket och stillheten har lagt sig, det jag hör är fåglarna, ljudet av naturen och jag känner mig hel. Ni vet känslan av lycka, helhet och tacksamhet.

Igår så var det dags för mello – Eurovision. Som tradition så ser vi alltid det med BFF och igår så anslöt även syster med man. Det bjöds på plock och sedan så körde vi knyte och grillade. Och som alltid så går tiden för snabbt. Men vi umgicks, åt och drack och såklart såg vi Mello ihop. Vann rätt låt? JAAA!! Absolut, en värdig vinnare, otroligt duktig artist och en låt som faller i en i smaken. Och känns extra härligt att detta gick till historian, att en kvinna har vunnit två ggr. – POWER!  När klockan slog 00:00 tog syrran taktpinnen och sjöng en födelsedagstrudelut jag fyller ju år den 14 Maj…

    

Idag så tog vi alla en sovmorgon här hemma, och utanför vår sovrumsdörr hörde jag hur det tisslade och tasslade . Vi älskar alla att fylla år här hemma 😉 Dörren öppnades och det sjöngs och levererades presenter. Maken och sonen stod för middagen de gjorde en super härlig tre-rätters med inspiration från Italien. Bruschetta, Kycklingpasta med citron/rosmarinsås och en magisk tårta till efterrätt. Även den med en citrontwist (uppenbarligen så god att jag inte fick med den på bild) Vädret vände från sol till storm till sol igen och jag hade en fantastiskt dag/kväll. Och ja jag känner mig rik, rik på vänner, rik på familjen och framförallt rik på kärlek. Sitter här med ett leende på läpparna och är otroligt tacksam.

Fick ett superfint halsband från Edblad av sonens flickvän

Blommor från dottern <3 Jag älskar Liljor!

Barnaminnen, utanför mitt fönster växte massor med hyacint – Doften, en tidsresa.

Liam och maken stod för middagen.

Klänning Från Copenhagen Luxe – från barnen

Och TACK till alla gratulationer, presenter och all uppvaktning – KÄRLEK

Krämig pepparkyckling och krossad parmesanugnspotatis

Vilken helg vi har haft och helgen är inte slut ännu, Helsingborg levererar verkligen idag sol sol sol 🙂

Fått en del frågor på IG om receptet på middagen igår, så här kommer det.

  • 8st delade kycklingfilé
  • 1 gul lök
  • 1 msk smör
  • salt
  • 6 dl vispgrädde
  • 1 dl vatten
  • 1 msk kycklingfond
  • 2 dl crème fraiche
  • 2 msk chilisås
  • 2msk rosépeppar
  • 3tsk grönpepparkorn
  • 12 körsbärstomater

Garnering

  • persilja
  • Grönpeppar
  • Rosépeppar
  • Chilliflakes

Krossad potatis

  • 900g potatis
  • 100g riven Parmesan
  • 5 msk Olivolja
  • Salt
  • 3 st vitlök

Sätt på ugnen 200grader. Skala och hacka löken. Ta fram ett stekjärn och ta i smör. Bryn kycklingen runt om. Tillsätt löken och rör om ett tag. Salta. Lägg kycklingen i en ugnsform.

Använd samma stekjärn. Häll i grädde, vatten, fond, crème fraiche och chilisås och koka upp. Rör i krossad rosépeppar och grönpeppar, och häll såsen över kycklingen. Dela tomaterna och lägg över i formen.

Tillaga i 200°, tills kycklingen är genomstekt, ca 20 minuter. Vid servering: Strö över persilja och lite extra krossad peppar.

Koka potatisen så den är nästan klar. Häll av vattnet.

Sätt på ugnen 200grader. Lägg potatisen på en plåt och tryck till dem med en gaffel så de går sönder lite. Ta fram en skål. Häll i olivoljan, krossade vitlöken och salt och rör om. Pensla sedan potatisen med detta och strö sedan parmesanen över. Tillaga i ugnen i 200° tills potatisen fått färg, ca 15 minuter.

Drack ett otroligt gott rödvin till maten. Piemonte
Barbera

Ni hittar vinet som vi dra till maten här

En lyxig, något försenad, julklapp…

Man brukar säga att den som väntar på något gott…aldrig kan vänta för länge. Därför var det kanske inte konstigt att jag sett fram emot att få utnyttja en av mina julklappar – nämligen ett dygn på nya Jacy’z Hotel & Resort i Göteborg. Med tanke på att det är ESS Group (Ystad Saltsjöbad, Steam Hotel, Marienlyst mfl) som står bakom skapelsen så var ju knappast förväntningarna mindre på vår lilla ”get away”

Vi lämnade Helsingborg vid 10-snåret och dagen till ära så var det sol hela bilresan upp. Då det inte var incheckning förrän vid 14.30 så passade vi på att käka en bit mat på avenyn. Valet föll på Joe Farelli’s och vif ick plats på deras uteservering som, trots lite kyla i luften, bjöd på både värme och sol.

Det är ju svårt att inte imponeras av Jacy´s imponerande byggnad då den är 100 meter hög och verkligen sticker ut i mängden. Och inte blev vi mindre imponerade när vi checkat in på vårt rum som låg på 14 våningen och med utsikt över Göteborg.
Vi hade bokat ett paket med övernattning, 3-rätters och frukostbuffe samt tillgång till deras Pachanga Pool Club som ligger på våning 27-28. Med andra ord så blev inte utsikten mindre imponerande när vi satt på oss morgonrockar, badkläder och tagit hissen upp till toppen av byggnaden. Väl där så rörde vi oss mest mellan poolerna, solsängarna och baren. Drinkarna gick ju inte av för hackor och inte heller mysfaktorn. En klar fördel är att man måste boka plats vilket innebär att det var precis lagom med folk för att det inte skall bli för stökigt eller att man inte skall få tillgång till en säng att slappa under några timmar.

Vid 19-snåret var det slutbadat då middagen skulle serveras, från 19.45, i en av deras restauranger. I vårt paket ingick Archies som beskrivs som en All American Classic där vi fick en rejält tilltagen meny att kika på. I normala fall när du köper ett paket så brukar ju menyn vara förutbestämd men här kunde du välja mellan tre olika förrätter, tre olika varmrätter och tre olika efterrätter. Dessutom tog vi även in en liten aptitretare –  Toasted brioche with Gruyère and truffle i väntan på första rätten även om allt löpte på väldigt smidigt och vi inte alls behövde vänta speciellt länge mellan rätterna. M inledde med en tartar medan jag tog en Stracciatella with golden beet, hazelnuts and truffle.

. Sen älskar jag ju anka så det fick bli Ankbröst med apelsinsås medan M körde på en Ravioli. När det kom till efterrätten så rekommenderas vi en – Peanut-butter short bread with chocolate mousse and popcorn ice cream och efteråt var det inte svårt att förstå varför. Wow!

Efter en god natts sömn ( i deras extremt sköna sängar) bjöds vi på en väl tilltagen frukostbuffe så någon lunch var inte aktuellt  under dagen. Vi var tillbaka i Helsingborg vid 12-snåret så det hanns även med lite målning innan den sista semesterdagen var till sin ända.

Funderar ni på en övernattning i Göteborg så är nästan ett besök på Jacy´z ett måste. Superfräscht, lyxigt och med en grym service. Jag kan garantera att vi knappast gjort vårt sista besök här så vi får väl se om det blir en ny vända till hösten. Det är ju viktigt att skämma bort sig lite då och då. Och efter denna trippen känns verkligen batterierna fulladdade igen.

Scroll to top