Fredagsdrinken – Italian Sunset

Fredag och här kommer fredagens drink. Italien Sunset är en god och sötsyrlig drink som är enkel att blanda. Drinkens sötsyrliga smaker från tranbärsjuice och citrus, tillsammans med den vanilj- och örtsmakade Galliano, ger dig en intressant och välsmakande drink!

Italian Sunset

  • 4 cl vodka
  • 2 cl Galliano
  • 4 cl tranbärsjuice
  • 2 cl citronjuice
  • 2 cl limejuice
  • Soda bubbel (att toppa med)
  • Is
  • Citronskiva eller limeklyfta för garnering

1. Fyll en shaker med is.

2. Häll i vodka, Galliano, tranbärsjuice, citronjuice och limejuice.

3. Skaka ordentligt tills allt är väl kylt.

4. Sila upp i ett highball-glas fyllt med is.

5. Toppa med soda bubbel för en extra fräsch känsla.

6. Garnera med en citronskiva eller limeklyfta.

Heta räkor med zucchinipasta

Torsdag redan och snart är det helg ..igen. Helt sjukt vad veckorna går. Och nu har verkligen sommaren släppt taget om Skåne. Märker även att morgnarna blir tuffare att gå upp till då det är mörkare och bar helt enkelt jobbigare 😉

Tittar in och tipsar om denna som jag gjorde häromdagen, så fräsch och god.

Heta räkor med zucchinipasta
2 personer

  • 1st Zucchini
  • 500g oskalade Räkor
  • 1 ask cocktailtomater
  • 1 röd chili
  • 2 msk Vitlök, hackad
  • 2 tsk Olivolja
  • 4 msk Parmesan,riven
  • 2 msk Persilja hackad
  • 1st broccolihuvud

Jag använder min Slice-A-Roo för att kunna strimla zucchini riktigt fint. Man kan göra så mycket mer med den, detta är ngt jag verkligen kan rekommendera. Sen kokar du det bara typ ngn minut i lättsaltat vatten.
Skala räkorna. Hetta upp en panna eller kastrull med 1 tsk olja. Fräs vitlök och chili på försiktig värme. Höj värmen och fräs räkorna 1 min, ta upp dem och lätt åt sidan. Dela tomaterna och broccolin och fräs dem i resterande olja ett par minuter. Vänd i persilja, räkor, zucchini och smaka av med salt och peppar. Lägg upp på varma tallrikar och strö osten över.

Voila – smaklig måltid 🙂

IMG_1093

IMG_1114

IMG_1115

En AW på restaurangen AMA

I lördags så var vi ett gäng goa tjejer som var på restaurang AMA och hade en härlig kväll med så god mat och mycket blandade samtal.

Restaurang AMA i Helsingborg är en del av det moderna hotellet Clarion Sea U och bjuder på en unik upplevelse med fokus på mat och miljö. Beläget precis vid vattnet, erbjuder restaurangen en fantastisk utsikt över havet och stadens hamn. AMA är inspirerad av det sydamerikanska köket, med en meny som kombinerar färska råvaror och smaker från hela kontinenten. Här kan man njuta av rätter som ceviche, grillat kött och fisk, ofta med en innovativ twist.

Atmosfären på AMA är elegant men avslappnad, perfekt för både en trevlig middag med vänner eller en speciell kväll ute. Den stilrena inredningen tillsammans med den fantastiska utsikten ger en harmonisk känsla, och det finns en levande bar där man kan avnjuta kreativa cocktails.

   

En efterlängtad AW

Alltså vädret just nu, e ju helt magiskt!  24 grader, vindstilla och klarblå himmel och vi är slutet av månaden. Så här hade vi kunnat haft det ganska så länge till, tack 🙂

Igår så mötte jag upp Lollo och M på stan och gick till hennes make, Magnus, nya ställe – TheFilthyfisherman Man kan konstatera att Magnus kan det där med att skapa härliga miljöer vilket kanske inte var helt oväntat baserat på alla de krogar och discotek han skapat genom åren. Filthy är verkligen värt ett besök – häftig lokal, skön atmosfär och riktigt bra mat – dessutom till en överkomlig prislapp.

Vi testade oss igenom några av deras rätter (deras Oyster Rockafella är HÅLL KÄFTEN GOD) och blev definitivt inte besvikna. Lägg därtill ett bra utbud av öl och drinkar så förstår man att de, trots att de bara haft öppet knappt en vecka, redan är välbesökta.

Nu ska jag ta tag i livet och hänga med familjen sen bär det av till ett event med ett gäng härliga brudar ikväll, så håll utkik på Instagram 🙂

Ha en fin lördag på er.

Nu när dottern har så körkort så får man passa på att utnyttja detta 😉

Härligt att sitta på väggarna på Filty 😉
Sonen med polare dök även upp och hälsade på

 

 

Fredagsdrinken- Red Passion

En enkel men läcker drink med Passoa och Campari.

Ingredienser

  • 4 cl vodka
  • 3 cl Passoa
  • 1 cl Campari
  • Tranbärsjuice
  • Limejuice

Fyll ett glas med is.

Häll i vodka, Passoa och Campari.

Fyll upp med tranbärsjuice och en skvätt limejuice.

Rör om och garnera med en limeklyfta.

Shopping och en fotjävel

Studiedag för töserna så vi tog en sovmorgon och en långfrulle ihop.

Passade på att hämta paketet från Lager 157  innan jag åkte till läkaren. Nu har jag fyllt upp lite i tjejernas garderob, man får ju så mycket för pengarna där och tycker att de har så fina saker. Och tror nog att  favoriten var ändå den rosa mysdressen 😉

Handdukar har man aldrig för mycket av så de fick följa med hem, samt en stickad tröja och nya träningskläder 🙂

Jeanskjolen är ny och är från Lindex, den hittar du här

Som sagt hade ett möte med läkaren från ortopeden. Och ja det sas inte så mycket mer än att det är en operation som behövs. Vi har testat med  kortisonspruta i leden och det funkade i ca 4 veckor men smärtan och inflammationen kom tillbaka. Trist att förra läkaren missade att min led var sjuk när han opererade mig.  (Ni kan läsa om min OP här. )
Nu slutade det med att jag har subtalär artros i TC-leden. Som innebär inflammation och en steloperation behövs.

Nu ska jag bara ta ställning till – hur länge vill jag gå runt och ha ont? Orkar jag gå igenom detta igen? Osv osv. Så jag har något att sova på.

Helgen som var så var vi rejält flitiga vi städade undan sommaren, in med dynor och trädgårdsmöbler,solsängar m.m Poolen stängdes och vattnet i spaet blev bytt. Vi hann även med at städa garaget och åka till tippen men en hel del. Det känns så skönt att få detta gjort.

Nä nu väntar gymmet, ha en god måndagskväll.

Tillbringade lördagkvällen i biljardrummet.

Älskar grillat!

Grannen har en studsmatta, som töserna alltid få använda – snällt av honom och för skönt för oss 😉

 

Fredagsdrinken- Gin Blossom

Servera denna roliga gin-cocktail till någon speciell.  Gör din egen sirap i grenadinstil för wow-faktorn 🙂

Gin Blossom
1 Drink

  • 5cl London Dry gin
  • 3 tsk grenadin (se tips nedan om du vill göra egen sirap)
  • 1 stor äggvita
  • 1 remsa med torkad citronskal för att garnera
  • 1 maraschino-körsbär, för att garnera

Ställ in ett cocktailglas i kylen för att kyla det. Häll gin och grenadin i en cocktailshaker och fyll sedan med is. Skaka tills utsidan av shakern känns iskall. Sila blandningen i en kanna och kasta isen.

Ner med äggvitan i shakern och häll i ginblandningen. Skaka väl tills äggvitan skummar . Häll cocktailen i glaset. Trä på körsbäret på cocktailpinnar, om du använder det, använd det sedan för att garnera glasen tillsammans med det torkade citronskalet

Tips: Häll 200 ml granatäpplejuice (100% juice, inte juicedryck) i en kastrull. Tillsätt 200 g frysta röda blandade bär, saften av ½ citron och 2 msk strösocker. Puttra i 5-10 minuter, rör om ibland tills frukten är mjuk och vätskan minskar något. Sil, låt svalna och häll i en steriliserad flaska. Den förvaras i kylen i upp till en vecka.

Halloumisallad med valnötter och honungsdressing

Här är ett recept på en riktigt god som är både fräsch och smakrik! Den här salladen är perfekt för både vardag och fest, med en härlig blandning av sälta från halloumi, sötma från dressingen, och crunch från nötterna!

Ingredienser:

Sallad:

  • 400 g halloumi
  • 1 påse blandad sallad (ruccola, spenat, och andra blad)
  • 2 avokado, skivad
  • 1 rödlök, tunt skivad
  • 1 dl körsbärstomater, halverade
  • 1 gurka, skivad
  • 1 dl granatäppelkärnor (valfritt men ger en härlig sötma)
  • 1 dl valnötter eller rostade pinjenötter
  • Olivolja till stekning

Honungsdressing:

  • 3 msk olivolja
  • 1 msk honung
  • 1 msk dijonsenap
  • 1 msk citronsaft (färskpressad)
  • Salt och peppar efter smak

Instruktioner:

1. Förbered grönsakerna Skölj salladsbladen och låt dem rinna av. Skiva avokadon, rödlöken, gurkan och halvera tomaterna. Lägg alla grönsaker i en stor salladsskål.

2. Stek halloumi. Skär halloumiosten i skivor och stek dem i lite olivolja på medelvärme tills de får en gyllene färg på båda sidor. Lägg halloumiskivorna ovanpå salladen.

3. Rosta nötterna Om du vill ha extra smak kan du snabbt rosta nötterna i en torr stekpanna på medelvärme i några minuter tills de är gyllene och doftar gott.

4. Gör dressingen Vispa ihop olivolja, honung, dijonsenap, citronsaft, salt och peppar i en liten skål. Smaka av och justera kryddningen om det behövs.

5. Montera salladen. Toppa salladen med de stekta halloumiskivorna, avokadoskivorna och de rostade nötterna. Ringla över honungsdressingen precis innan servering.

6. Servera direkt medan halloumin fortfarande är varm.

Scroll to top