Hela familjen älskar pasta och hade M fått bestämma så hade vi ätit det nästan varje dag. För mig så räcker det med 1 gång i veckan, jag blir tyvärr så svullen av det. Men men ikväll så gjorde jag en kycklingpasta med soltorkade tomater och mozzarella. Det uppskattades 😉
- 400 g tagliatelle
- 1 st Gul lök
- 2 klyftor Vitlök
- 800 g kycklingfilé
- 1 burk soltorkade tomater
- 1 msk olivolja
- torkad basilika
- 1 msk kycklingfond
- 4dl vispgrädde
- salt
- svartpeppar
- Vitlökspulver
- 3 mask prästost
- 2 st mozzarella
Koka pasta
Strimla kycklingfilén, häll i oljan i stekpannan och bryn kycklingen. Hacka löken, strimla soltorkade tomaterna och släng i pannan.
Tillsätt fond, grädde och ½ dl av pastavattnet och låt det koka ihop i 4-5 minuter. Smaka av med salt och peppar salta, peppra och häll i övriga kryddor. Ta i osten samt riv mozzarellan och rör om.
Häll av vattnet från pastan och lägg upp på ett fat. Häll över kycklingen, toppa med basilika.
Smaklig middag