Aj aj min hals :/
Kände av redan igår kväll att jag hade ont i min hals, gick och la mig och vaknat några ggr under natten att jag inte kunnat svälja. och hade ont i bihålorna. Jag som hade bestämt och bokat att jag skulle köra PW idag och sen gumman FAN!! Jag ska göra allt i min makt att bli frisk till i morgon så jag kan träna!
Igår så blev det lite bak och bland annat bovetebröd, skulle bli bullar men blev som tekakor, lika gott det 🙂 Så idag så blev det rostat och ägg på och sköljde ner med hett te. Igår kväll kom dotterns pappa hem till oss med S lillasyrra. Vi grillade och åt massa gott. Grillat är ju så sjukt gott, man tröttnar inte det är det bästa med sommaren är alla grill kvällar 🙂
Nu ska jag försöka kurera mig då jag har sysslor upp över öronen som ska göras.
Jag hoppas ni får en super Trevig Påsk.
Receptet på Bovetebrödet (hittade på 56kilos sida – receptet kommer från Nillas Kitchen) (Jag använde mig efter dl-måtten, vägde inte mitt)
- 50 g jäst
- 9 dl kallt vatten
- 1,5 tsk salt
- 420 g bovetemjöl (ca 7 dl)
- 240 g rismjöl (ca 4 dl)
- 40 g psylliumfröskal (0,75 dl)
- Jag la till 2 dl mandelmjöl
- La även till sesamfrön. Strö på innan gräddning.
Rör ut jästen i kallt vatten. Jag använde flatblandaren till min Kitchen Aid.
Mät upp och blanda de övriga ingredienserna. Jag vägde upp allt mitt, så det blev exakt.
Vispa några minuter och låt allt sedan svälla i 10 minuter. Degen kommer vara kladdig men med studs i så bullar ska kunna rullas med blöta eller inoljade händer. Lägg på plåt med bakpapper och strö lite bovetemjöl över och låt sedan jäsa i 90 minuter med kökshandduk över.
Sätt ugnen på 225 grader och baka av bullarna i 20 minuter.
Låt bullarna kallna helt innan de skärs upp, annars blir bullarna kladdiga.
Denna kladdkaka var magisk! Receptet hittade jag på Lelias sida
- 50 g smör
- ½ dl matolja
- 2 ekologiska ägg
- 2 dl strösocker
- 1 dl farinsocker
- 2 ½ dl vetemjöl
- 4 msk kakao av god kvalitet
- 2 tsk bakpulver
- 1 tsk vaniljsocker
- 1 nypa salt
- Smör och ströbröd till formen
- 50 g mörk choklad 70 % av bra kvalitet
Smält smöret i en kastrull och tillsätt matolja.
Vispa ägg, strösocker och farinsocker ljust och pösigt och rör ner smöret.
Blanda de torra ingredienserna och vänd ner dem i smeten.
Fyll smeten i en smord och bröad kakform med löstagbara kanter, 24 cm i diameter, och stick i grovt brutna chokladbitar.
Grädda kladdkakan i mitten av ugnen i cirka 30 minuter. Prova med en sticka, den ska vara lite kladdig.