Trevlig Påsk!

Aj aj min hals :/

Kände av redan igår kväll att jag hade ont i min hals, gick och la mig och vaknat några ggr under natten att jag inte kunnat svälja. och hade ont i bihålorna. Jag som hade bestämt och bokat att jag skulle köra PW idag och sen gumman FAN!! Jag ska göra allt i min makt att bli frisk till i morgon så jag kan träna!

Igår så blev det lite bak och bland annat bovetebröd, skulle bli bullar men blev som tekakor, lika gott det 🙂 Så idag så blev det rostat och ägg på och sköljde ner med hett te. Igår kväll kom dotterns pappa hem till oss med S lillasyrra. Vi grillade och åt massa gott. Grillat är ju så sjukt gott, man tröttnar inte det är det bästa med sommaren är alla grill kvällar 🙂

Nu ska jag försöka kurera mig då jag har sysslor upp över öronen som ska göras.
Jag hoppas ni får en super Trevig Påsk.

Receptet på Bovetebrödet (hittade på 56kilos sida – receptet kommer från Nillas Kitchen) (Jag använde mig efter dl-måtten, vägde inte mitt)

  1. 50 g jäst
  2. 9 dl kallt vatten
  3. 1,5 tsk salt
  4. 420 g bovetemjöl (ca 7 dl)
  5. 240 g rismjöl (ca 4 dl)
  6. 40 g psylliumfröskal (0,75 dl)
  7. Jag la till 2 dl mandelmjöl
  8. La även till sesamfrön. Strö på innan gräddning.

Rör ut jästen i kallt vatten. Jag använde flatblandaren till min Kitchen Aid.

Mät upp och blanda de övriga ingredienserna. Jag vägde upp allt mitt, så det blev exakt.

Vispa några minuter och låt allt sedan svälla i 10 minuter. Degen kommer vara kladdig men med studs i så bullar ska kunna rullas med blöta eller inoljade händer. Lägg på plåt med bakpapper och strö lite bovetemjöl över och låt sedan jäsa i 90 minuter med kökshandduk över.

Sätt ugnen på 225 grader och baka av bullarna i 20 minuter.

Låt bullarna kallna helt innan de skärs upp, annars blir bullarna kladdiga.

17042014-IMG_3426 17042014-IMG_3443 17042014-IMG_3466 Denna kladdkaka var magisk! Receptet hittade jag på Lelias sida 

  1. 50 g smör
  2. ½ dl matolja
  3. 2 ekologiska ägg
  4. 2 dl strösocker
  5. 1 dl farinsocker
  6. 2 ½ dl vetemjöl
  7. 4 msk kakao av god kvalitet
  8. 2 tsk bakpulver
  9. 1 tsk vaniljsocker
  10. 1 nypa salt
  11. Smör och ströbröd till formen
  12. 50 g mörk choklad 70 % av bra kvalitet
Sätt ugnen på 150 grader.
Smält smöret i en kastrull och tillsätt matolja.
Vispa ägg, strösocker och farinsocker ljust och pösigt och rör ner smöret.
Blanda de torra ingredienserna och vänd ner dem i smeten.
Fyll smeten i en smord och bröad kakform med löstagbara kanter, 24 cm i diameter, och stick i grovt brutna chokladbitar.
Grädda kladdkakan i mitten av ugnen i cirka 30 minuter. Prova med en sticka, den ska vara lite kladdig.

17042014-IMG_3429 17042014-IMG_3431 17042014-IMG_3479 17042014-IMG_3482 17042014-IMG_3480 17042014-IMG_3501 17042014-IMG_3505

Frystömning – Fyllda lövbiffar

Som rubriken säger.. Jag kör på  kyl och frys tömning och jag hittade lövbiffar i frysen igår och fick koka ihop ngt 🙂

Det fick bli fyllda lövbiffar med bacon&svamp sallad. Det blev riktigt gott och var uppskattat så jag delar med mig av receptet.

Fyllda lövbiffar med bacon&svamp sallad

Lövbiff
Brieost
En halv stor rödlök
Ett broccoli huvud
10 st färska svampar
Halv pakett bacon
Sugar snap ca 10st
Rosmarin
Jalapenos
Salt och peppar

Vi hade 4 stora lövbiffar. Skär 4 st bitar av brieosten och lägg dem på lövbiffen, salta och peppra släng på några jalapenos och rulla ihop.
Stek dem på hög värmen någon minut på varsin sida och lägg dem åt sidan när dom är klara. Jag la dem i folie så de kan behålla värmen.

Skär sedan upp broccolin, baconet, svampen och löken. Sugarsnaps steks hela. Häll i det i stekjärnet och låt det hettas upp några minuter.
Jag hade cowslaw sidan om.

Smaklig spis 🙂

15042014-IMG_3410 15042014-IMG_3420

Köpenhamn

I måndags tog vi bilen till Experimentarium City i Köpenhamn. Och det var ngt barnen uppskattade, trodde dock att att det skulle vara mer och större. Men det var en hel del saker man kunde testa. När vi var klara och skulle gå så regna det rejält så istället för stan blev det köpcentrumet Fields. Barnen fick shoppa. Själv så hittade vi inget.

Som avslutning på dagen så fick barnen bestämma och det blev Hard Rock café. Perfekt där finns en hel del att välja mellan.

När det var dags att bege sig hemåt så kom solen, vi valde att åka kustvägen hemåt det är så vackert där.

Det är så smidigt att bara ta bilen över, och inte alls dyrt. Sen är ju charmen även att ta tåget dit. Men som sagt tätt skönt när man har många barn och det blir smidigare.

Underbar dag..

Nyss hemkommen från Köpenhamn och haft en helt fantastisk dag.
Men det får ni läsa om i morgon..

Ganska trött nu och det blir inte många knop att göra ikväll. Lägger ut lite bilder från helgen i stället.
Ha en skön kväll..

Kram
10042014-IMG_3132 10042014-IMG_3138 11042014-IMG_3170 11042014-IMG_3180 11042014-IMG_3159 10042014-IMG_3142 10042014-IMG_3145 12042014-IMG_3195 12042014-IMG_3194 12042014-IMG_3214 12042014-IMG_3216 12042014-IMG_3223
Rabarberna på gång…

 

Regn möter sol…

Nu har det regnat och varit grått i 2 dagar men nu framåt eftermiddagen så skiner solen upp och himlen börja få tala bara sina fina färg, blå. Man blir ju bara helt glad och det känns så skönt inom sig.

Fick ett samtal i dag från butiken där vi har köpt min förlovnings ring (ångrar mig bittert idag att vi köpte där) men men jag lämnade in den för två veckor sen för att en sten hade trillat av. Och sånt ska bara inte hända. Nu ringde dom och berättade att dom skulle skicka i väg ringen till guldsmeden och göra en koll för hon i butiken tyckte att ringen var lite sen (det är den inte) och att jag hade fastnat i ngt och vill skylla lite på mig att det var mitt fel? Jag kan säga handen på hjärtat, jag har inte fastnat i något och jag har varit så rädd om min ring. Min förhoppning blir att jag kan reklamera tillbaka ringen och få pengarna tillbaka och kunna köpa förlovnings ring på ett annat ställe där jag vet att servicen är bra och de har bra produkter. Eller att få en ny ring. Det tråkiga är att detta kan ta väldigt lång tid och jag som ska specialbeställa min vigselring tar ju sin tid med och jag gifter mig om 3 månader. Och för att kunna göra beställning på vigselringen så behöver dom även ha in min vigselring. Ghaaaaa!!!
Så vi får hålla tummarna att detta går snabbt!

Har nyss kommit hem från Janes Skönhet i Helsingborg och spraytanat mig. Jane är en gammal klasskompis till mig så det är jätte kul att träffas igen efter alla år 🙂 Hon har öppnat upp sin nya salong nere på Drottninggatan. Så idag så testade jag spraytaning- helt ekologiskt! Just nu är jag brun som en pepparkaka men en del kommer att tvättas av i morgon. Som sagt älskar att vara brun! Bokade även tid till ögonfransförlängning till bröllopet – jag har aldrig haft det men det är riktigt snyggt och någon gång måste jag testa så varför inte till bröllopet! Ni kan se bild hos syrran

Nä nu ska jag fortsätta läsa min tidning Hembakat jag är sugen att baka i helgen 😉

20140411-163542.jpg

20140411-163617.jpg

20140411-163628.jpg

Samone chorizopannkaka

Gjorde något riktigt supergott igår. M åt hela 3 portioner och sa att ”denna måste vi göra om i morgon” – ett gott betyg med andra ord – haha.
Det var superenkelt att göra och snabbt gick det. Detta är garanterat något som även barnen gillar.

Samones chorizopannkaka
4-personer

6 st ägg
1citron (pressad)
2 scharlottenlök
3 st chorizo korvar
6 ägg
1 stor sötpotatis
färsk persilja
färsk timjan
färk basilika
fin olivolja
salt och peppar

Skala sötpotatisen och koka så det blir lite halvmjuk, ställ åt sidan. Hetta uppstek järnet och släng i den skivade chorizon och potatisen stek i några minuter och rör om. Häll upp på en tallrik.

Vispa äggen i en skål med salt och peppar med en gaffel och ställ åt sidan.
Hetta upp pannan igen och släng i rosmarin det kommer går väldigt snabbt när rosmarin har nått ytan. Häll i den vispade äggen och och sedan i med potatis och korv. Rör om och sedan tar du in stekjärnet i ugnen på grillläge i ca 220grader. Låt den stå där inne tills den fått en fin färg.

Under tiden så pressa en citron och skär upp charlottenlöken och lägg i en skål, häll i oljan och citronen och den finhackade persilja.
När detta är klart så ringlar du detta över chorizopannkakan

Smaklig Spis 🙂
09042014-IMG_3106 09042014-IMG_3112 09042014-IMG_3115 09042014-IMG_3119 09042014-IMG_3124 09042014-IMG_3128

Andas ut…

Så nu kan jag nog andas ut för stunden och känna att jag har lite kontroll över läget.. Vi träffade fotografen idag och jag blev överraskande glad detta kommer bli så bra så. Så nu är det biten avklarad så nu kan jag kan bocka av ytterligare ett steg på listan.

Nu jagar vi bara en bil som kan köra oss till och från bröllopet. Har ni några kontakter eller vet ngn som har en cool, snygg eller veteranbil så bara ropa till hade varit jätte skoj!

Veckan glider mot sitt slut och det går sjukt snabbt tycker jag. I morgon har jag jätte mycket samtal som ska göras och en hel del ärenden. Ska bland annat ringa och kolla om min bröllopsklänning har kommit, gud har inte längtat så mycket efter en klänning som jag gör nu. Kommer känna mig som världens vackraste när klänning,smink och hår uppsättning är på <3 20140409-214001.jpg

En ny familjemedlem!

Sitter ni på jobb och sliter eller njuter ni på balkongen och dricker en java?

Själv så har jag precis tagit på mig träningskläderna och ska strax bege mig och träna.
ar varit sugen under en länge tid på ett nytt objektiv då jag var trött på det gamla och gav inte mig det jag behövde så beslutade jag mig att köpa ett nytt objektiv och denna gången fick det bli ett  Canon EF 100-400/4,5-5,6L IS USM. Perfekt till att fotografera sporter och natur m.m, längtar tills jag kan använda det på ”riktigt”.

02042014-IMG_3017 02042014-IMG_3020
Igår så vart jag så sugen på plockmat, så jag åkte iväg och köpte lite goda ostar och parma och självklart min favorit tryffelsalami! Jag är inte så jätte glad för portvin egentligen och innan jag träffade M så hade jag typ aldrig smakat det. Men som mycket annat jag har fått lära mig av honom så har jag även lärt mig att gilla det, men det beror på helt vad det är och just detta portvin Churchill’s Late Bottled Vintage är faktiskt riktigt gott. Räcker med ett litet glas till och smakar väldigt gott till osten.

02042014-IMG_3052 02042014-IMG_3048 02042014-IMG_3051 02042014-IMG_3057
Blev sugen på ngt got till filmen så det blev hemmagjord glass av mango,hallon,banan och lite grädde. 😉 Super gott!

Scroll to top