Musiktävling 2015

Vi hade en super rolig eftermiddag/kväll/natt! Svåger och syster kom en timme innan på en drink. Och jag doooog när jag såg min svåger! Han skulle klä sig som en 70-tals dansbandsmusiker alltså det var helt underbart!  Syrran kom som punkare samma som min man (de var i samma lag) Pia hade en super snygg peruk och riktigt fin röd färg. Tycker verkligen att hon passade jätte bra i kort och rött!

Jag skulle komma som Flower Power – sjukt avslappnad och kul:-)

Vi fick en hälsing från Kaj Kindvall – Programledaren för Trackslistan,  en musiktopplista och ett radioprogram i Sveriges Radio som sändes i kanalen P3. Riktigt KUL!

Martin hade även i år lyckats med detta. Önskade att ni fick uppleva det, är verkligen svårt att beskriva festen. Men jag kom på andra plats Tjohooo. Och konstigt nog så hamnade mannen,Pia och Åsa näst sist.(Martin är så in jäkla bra på musi, känner INGEN som kan så mycket som han)  Jaja bättre lycka nästa gång 😉

Här kommer lite bilder från kvällen.

Åter igen. Stort Tack till Värdparet❤️

 

IMG_4680 IMG_4682 IMG_4686 IMG_4692 IMG_4703 IMG_4706 IMG_4712 IMG_4713 IMG_4716 IMG_4728 IMG_4731 IMG_4732 IMG_4746 IMG_4748 IMG_4749 IMG_4761 IMG_4775 IMG_4777 IMG_4785 IMG_4790 IMG_4791 IMG_4796 IMG_4803 IMG_4805 IMG_4808 IMG_4809 IMG_4812 IMG_4813 IMG_4843 IMG_4877 IMG_4881 IMG_4891 IMG_4894 IMG_4915 IMG_4928

       

Hej fina Fredag

Skiner solen hos er som den gör hos mig? Snickaren kom precis och kommer att göra färdig trädäcket idag och det sista justeringar på grinden. Härligt! När min egna Byggare Bob har målat färdigt staketet som han har byggt ska vi flytta vårt spa dit där så det betyder att vi får ännu mera yta och där det står dig kommer barnens pool stå. M är inte riktigt förtjust idet, men vad gör man inte för barnen 🙂 Och jag vet att  maken kommer ta sig ett dopp där ändå *S*

I morgon ska vi på vår årliga musiktävling, det är en av våra vänner som håller i detta. Och han förbereder sig nästan 1år innan och det är en fantastisk musiktävling som innehåller sååååå mycket olika moment. Vi delas upp i olika lag sen börjar tävlingen. Vi följer ett tidsschema, matpaus,drick/rökpaus och ja nästan kissepaus haha, helt underbart! Martin som håller i det är GRYM!
Och en av de nya grejorna för i år är att vi ska klä ut oss. Jag kan inte berätta vad jag ska vara ännu för de andra ska ju inte veta det förrän vi kommer dit. Men utstyrseln är färdig 🙂 Jag älskar att klä ut mig! Så ni som följer mig på Instagram kommer se MYCKET bilder från kvällen 🙂 Och det kommer självklart upp bilder i bloggen oxå.

Igår åt vi en favvis i repris, – Ceasarsallad. Kommer nog aldrig trötta på det!

IMG_4638

IMG_4628
Ikväll ska det smygfiras lite, kommer ut med det lite senare 😉

 

Dagens Vill ha

 

Dagens vill ha – nu ska det klickas hem några plagg *S*

Bönpasta med Köttfärssås

 

 

 

 

Har ni testat Bönpastan från Risenta? Jag gjorde det igår och tyckte det var riktigt gott.  Mycket godare än stekt vitkål som jag brukar ha till köttfärssåsen. Så denna kommer gå varmt här hemma hos oss.

 

IMG_4583 IMG_4563 IMG_4593 IMG_4607

Vi var i Helsingör för ett tag sen och fick med mig hem några flaskor rött. Silverboom Special Reserve Shiraz Merlot.

”Silverboom Special Reserve är ett välsmakande sydafrikanskt rödvin med massor av fyllighet. I glaset känner du snart doften av den sydafrikanska sommaren, som även i munnen kommer att se till att du får en nästan överväldigande upplevelse. Såväl doft som smak domineras av vilda bär och lakrits. Eftersmaken är en lång och behaglig resa i sig själv, som helt enkelt bara måste upplevas!”

Som sagt ett riktigt gott vin, men tyvärr finns det inte här hemma. Utan man hittar det i Danmark.

IMG_4611

Semester och en massa regn

Regnet vräker ner utanför mitt fönster och det betyder att bygget utanför står stilla. De har lovat uppehåll och fint väder i morgon och resten av veckan så vi får lita på det.

Dagarna räknas ner och totalt är det 57 dagar kvar sen blir det 3,5 veckas semester utomlands. Bokade ett hotellrum igår i Frankrike där vi sover över en natt innan vi kör vidare till Calpe. Ska bli välbehövligt att komma ifrån och koppla av med familjen. Det ska även bli en upplevelse att åka bil i 25h, hooooolymolyyy. 

Jag är inte speciellt en keps människa men det händer ibland att jag har det när jag tränar. Men hatt, det är ngt jag aldrig har. Kan tycka det är snyggt på visa.  Nu när man är rödhårig så blir håret mer utsatt i solen. Och tänkte att nu när man ska utomlands så skulle jag vilja ha en snygg solhatt på stranden eller när man går i stan till en snygg lång klänning. Vart hittar man en snygg solhatt/hatt?

Nu lite mat i magen – Kesoplättar, mums.

  

Krämig soppa och frukostbullar.

Det sågas och hamras runt hela huset. Det är en del renoveringar och lite nytt som byggs.
Ett trädäck håller på att byggas i trädgården, äntligen! Kliar lite i fingrarna och vill att det ska vara färdigt nu så jag kan bygga soffan som ska stå där.
Mannen har tagit på sig snickarbältet och river vår grind och ska bygga upp en vägg, vårt spa ska flyttas dit. Det kommer bli så tjusigt när det är färdigt!

Våra 100-dagars utmaning är över nu och det blev lite godis på lördag kväll samt 2 glas cola zero. Jag måste säga att fy vad det smakade konstigt,sött och onaturligt. Och godiset var gott men väldigt sött det oxå. Som jag har sagt innan så har jag inte druckit så mycket läsk eller ätit jätte mycket godiset, utan lite smått på lördagen. Men nu vet jag att jag klarar mig galant utan det, hörbara varit jäkligt tråkigt.

Här kommer två recept från förra veckan. Soppan kommer jag göra ikväll, mättande och riktigt god!

Krämig soppa med broccoli,palsternacka och ädelost.

  • 4dl matlagningsgrädde
  • 1gul lök
  • 5dl vatten
  • salt & peppar
  • 1grönsaksbuljong
  • 2msk smör
  • 2 broccoli huvuden
  • 2 palsternackor
  • 2 vitlöksklyftor
  • 2msk vitvinsvinäger
  • 50 g stiltonost eller ngn annans sorts ädelost

Skala,dela och hacka lök,vitlök. Skala palsternackan och skär den ena i skivor och den andra i små tärningar. Dela broccolin i mindre buketter och skär stammen i skivor.

Fräs vitlök,lök och den skivade palsternackan i smöret i en kastrull i några minuter.
Häll i grädde,vitvinsvinäger,buljongtärningen,vatten och broccoli, men spara hälften av buketterna.

Låt koka under lock i 15 minuter tills palsternackan är mjuk.Mixa sen soppan med en stavmixer. Smaka av med salt och peppar.

Dela resterande broccoli i mindre buketter. Häll sedan ner broccolin och palsternackstärningarna och låt sjuda i ca 3 minuter.
Smula över stiltonosten.

IMG_4538

 

Oftast på lördagsmorgonen så får kidsen nybakade bullar och detta receptet är så himla enkelt och snabbt och barnen ilar det.

Frukostbullar

  • 9 st.
  • 5 dl vetemjöl (du kan bra ersätta en del med andra mjölsorter)
  • 1 msk bakpulver
  • 1/4 tsk salt
  • 2 msk sirap
  • 2½ dl vatten
Värm ugnen till 200 C. Klä en plåt med bakplåtspapper.
Blanda mjöl, bakpulver och salt i en bunke. Tillsätt sirap och vatten, rör om till en jämn deg.
Ta ut bollar av degen med hjälp av en sked och lägg på plåten. Forma runda med mjöliga händer.  Grädda i mitten av ugnen i 12-15 minuter.
IMG_4543

USA-trippen och trädgårdspill

Vaknade att solen sken in i sovrummet och vart sugen på äta frukost ute. Så så blev fallet!

Vi har spenderat hela dagen ute denna Fredag. Känner mig verkligen  full med ”happyvitaminer” Man blir en helt annan människa när man får sluka sol och bara ta det lugnt. Har t.o.m bränt mig lite på näsan. Vi har bestämt oss att vi vill ha ett trädäck så det ska byggas om några veckor. Vårt utespa ska flyttas och lite små renoveringar tillkommer alltid.

Här kommer vi att NjUTA i sommar.

Igår var det dags att resa till USA. 1830 landade vi och fick uppleva en fantastik god trerätters middag. Martin valde att komma som Paul Stanley i KISS och min fantasi tröt och tiden var kort så det fick blir Jennifer Lopez.

Som välkomstdrink fick vi en Drink on a Stick den var så sjukt god och läcker så jag sa till Pia att denna kommer ju jag att sno 🙂

Förrätt – Deviled Grabb Cakes.

Huvudrätt – American Burger with homemade fries. Och vet ni vad? Denna var den godaste hamburgare jag någonsin ötit i mitt liv. Den var såååå perfekt och syrran lärde oss knep med hur man får detta möra goa hamburagekött. Detta var verkligen ett halleluja moment!

Efterrätt – Key Lime Pie

Drinks for Serving,-
Clay Station – California
Brooklyn Lager – New York
Anchor Steam Beer – San Francisco
Gnarly Head – California
Beringer Muscato – Califonia

Vi älskar våra världsmiddagar man gör mat som man aldrig annars äter och lagar du väljer själv vart du lägger ribban med rekvisita osv. Detta är verkligen en MATUPPLEVELSE!
Nästa resa blir Brasilien Tjohooo!

Har nyss kommit upp från badet och nu är det HIF och självklart så hejar vi på dom!
Ikväll blir det grillat 😉

IMG_4459

IMG_4438

IMG_4442

IMG_4349
Lite Amerikanskt godis till värdparet

IMG_4371

IMG_4375

IMG_4391

IMG_4392

IMG_4404

IMG_4405

IMG_4409

IMG_4425

Skärtorsdag

Dagarna bara springer ifrån mig! Är det bara jag som tycker att det gå alldeles för snabbt?!

Vi var ju på vinprovning på Papi i Tisdags fick smaka på  jätte goda ostar och goda viner till det! Fick nya favorit ostar och öppnade upp ögonen för visa viner. Det är  en matupplevelse när mat och vin gifter sig i smakerna. Så jag kan verkligen rekommendera att ni bokar in er på en vin-& ost provning på Ålgränden!

        Här luktar vi på en speciell ost, (syster och maken)

   Sängfösare

Ikväll ska vi hem till ett par vänner  och det var längesen vi sågs så det ska bli riktigt skoj.

Nu är det dags för lite frukost/lunch i magen och Liam hade en önskan att vi skulle ut i spaet och bubbla lite.

Jag önskar er en fin skärtorsdag.

En helg med underbara vänner!

Tillät mig själv med sovmorgon i morse och vaknade strax efter 10.00 Händer nästan ALDRIG. Brukar gå upp vid 630-0700 på morgonen. Men detta var välbehövligt! Vi har haft en underbar helg med våra vänner.

I fredags så kom våra goa vänner  Åsa och Martin med familj här och vi bjöd på helstekt fläskfilé med vitlöksrostad mandelpotatis och svampsås. Till efterrätt hade jag gjort chokladpannacotta LCHF-style. Timmarna gick och mycket skratt och prat och  helt plötsligt så var klockan över 02.

Recept på Helstekt fläskfilé med vitlöksrostad mandelpotatis och svampsås.

  • 1,1 kilo fläskfile
  • Vitlöksklyftor
  • 3dl matlagningsgrädde (fyll på om du behöver mer)
  • Salt & peppar
  • ca 10 st färska champinjoner
  • 1 kilo mandelpotatis
  • 1 påse babyspenat
  • 1 påse mangold
  • Olja
  • Kantarellfond

Sätt ugnen på 200 grader.
Putsa filén och skär några snitt. Skiva vitlöken fint och tryck in i snitten. Salta och peppra. Stek filen i smör så att den får färg runt om. Sätt i en köttermometer i den tjockaste delen i köttet . Sätt in i ugnen när temperaturen är 70 grader är den klar.

Dela mandelpotatisen i två delar.  Lägg i en smord form. Salta och peppra och pressa i vitlök. Ringla över olja. In i ugnen i  ca 35-40 minuter. Ta ut potatisen och blanda i färsk babyspenat och mangold.

Dela svampen i mindre bitar. Bryn svampen i en kastrull klicka i smör och salta och peppra. Tillsätt grädde och låt puttra 5 minuter.

Jag hade gjort tryffelsmör till nyår som jag hade sparat så det serverade jag till, blev riktigt gott.

Chokladpannacottan är systers recept.

  • 3 dl vispgrädde
  • 100 g 70% choklad
  • 2 gelatinblad
  • 1 vaniljstång

Lägg gelatinbladen i kallt vatten. Koka upp grädden med urgröpt vaniljstång + stång. Låt sjuda på svag värme i några minuter. Sila bort vaniljstången och bryt ner chokladen i grädden så den smälter, avsluta med att röra ner gelatinbladen.

Häll upp i glas och ställ kallt i minst 2 timmar. Lägg gärna plastfolie över så att det inte blir ett skinn över. Ta gärna fram en liten stund innan servering så blir det godast!
Servera med lättvispad grädde och hallon.

IMG_4245

IMG_4246

IMG_4256

IMG_4261

IMG_4275

IMG_4283

IMG_4289

IMG_4281

 

IMG_4251

IMG_4282

IMG_4325
Fick en jätte fin ljuslykta från Åsa

 

I lördags kväll var vi hembjudna till våra andra goa vänner Pernilla och Peter. Alltid lika roligt att träffas. Och Wow vilken god mat!

Till förrätt bjöd de på en fantastik god  kräftsoppa. Huvudrätten var lika god och det var så länge sen jag åt ett så perfekt tillagat kött!! Sen till småtimmarna blev det ost,kex och marmelad. Riktig skön och avslappnad kväll. Stor Tack till er <3

IMG_4298

IMG_4301

IMG_4299-Redigera

IMG_4309

IMG_4314

IMG_4297

IMG_4305

IMG_4310

IMG_4315-2

 

Pernilla hade en jätte snygg klänning på sig och söta dottern Felicia en likadan. Blev lite smått sugen att införskaffa mig en likadan 😉

IMG_4328

IMG_4330

Maken kom hem med mina favoritblommor – Liljor <3

 

Scroll to top