Ljusblåa dagar och student

Lagt mig i soffan på trädäcket och runt omkring mig är det vackra blommor, blå himmel och en strålande sol. Visst gör det gott för själen?!

Varit på Väla i förmiddags och i stan och handlat det sista för resan. Nu har nog alla kläder och skor, ska bara kolla om jag har ngt oxå. 7-dagar kvar nu 🙂

Köpte även en studentpresent till systersonen som tar studenten i morgon. Så i morgon är det studentfirande för hela slanten. Herregud kommer fortfarande ihåg min och det var väl inte såå längesen? 15 år sedan Ghaaaaa!

Äntligen bokat tid till sjukgymnast som får knäcka, trycka ja vad som krävs nu måste jag få rätt på yrsel och rygg!! Hoppas på ny människa efter besöket 🙂

Ha en fortsatt skön Torsdag och njut av solen.

Kramar

IMG_5968 IMG_5962
Mitt fina Thai ”blomma” som jag fick av Pia & svåger luktar så gott och man kan använda bladen i maten.

IMG_5979
Älskar min nya sköna hörna <3 

IMG_5972

Skannad
Balen 2000Skannad 1
Studenten 2000

TacoPizza

I stället för tacos som då är jätte gott så gjorde jag tacopizza igår. Inget fancy och alla gillar det! Denna gång fuskade jag och använde mig av färdig deg. Brukar oftast göra degen själv!

Ingredienser (4-personer)

2 tomater
Majskorn, burk
Färs ca 500g
1 tsk olja
Tacomix kryddor
1dl vatten
1 pizzakit med tomatsås
1-2 dl riven ost
Gurka
Lök

Sätt ugnen på 220˚C.
Skala, dela och skiva lök. Skiva tomater. Låt majsen rinna av i ett durkslag.
Stek färsen i olja i en panna tills den blir genomstekt. Rör då och då.
Sänk värmen och rör i tacokrydda och vatten och låt puttra 1 minut. Ta av pannan från värmen.
Rulla ut båda pizzadegarna på bakplåtspappret på en plåt. Bred tomatsåsen på båda. Lägg på köttfärsen och toppa med lök cch ost.
Sätt in plåten mitt i ugnen ca 15 minuter.
Tärna gurkan och släng på majs och tomater

IMG_5956

Chorizopasta

Något som ni bara måste testa, gott och lätt att göra mumma

4 personer

  • 4 port pasta
  • 1 gul lök
  • 1st röd paprika
  • 1 tsk olja
  • salt och peppar
  • 1 förp paprikasoppa (à 390 g)
  • 1 tsk rödvinsvinäger
  • 1 tsk rosmarin
  • 2 förp chorizo (à 300 g)
  • 1 tsk smör eller margarin
  • 65 g ruccola

Koka upp vatten till pastan. Skala och skiva löken. Dela, kärna ur paprikan och skär den i bitar.
Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen.
Stek lök och paprika i oljan i en panna. Salta och peppra.
Tillsätt paprikasoppan, vinäger och rosmarin och låt sjuda i några minuter.
Dela korven på längden och stek den i matfettet i en stekpanna.
Blanda paprikasåsen med pastan och servera med korven och ruccola.

IMG_5916 IMG_5924

 

Älskar mina egenodlade kryddor 

IMG_5926 IMG_5927 IMG_5934

Årets sommarkonsert

Solen skiner och tror nog värmen är på gång oxå, man kan ju alltid hoppas.

Igår hade tre av barnen sin sommarkonsert på konserthuset de är extremt duktiga och en super bra sammanhållning. Det är från F-9:an så det är många barn och olika åldrar på scen. I alla fall S spelade på sin flöjt och K på trummor och Lilleman sjöng ja de gjorde de allesamman 🙂

IMG_5761 IMG_5788  IMG_5795 IMG_5803 IMG_5823 IMG_5876 IMG_5883 IMG_5887

Orientalisk köttfärssås med ris

Till 4 personer

  • 4 port ris (gärna basmati)
  • 1 gul lök 
  • ca 500 g nötfärs 
  • 1 tsk olja 
  • 1 krm kanel 
  • 1 tsk spiskummin 
  • 1 tsk sambal oelek 
  • 1/2 dl tomatpuré 
  • 1 köttbuljongtärning 
  • 400 ml kokosmjölk 
  • 1 msk majsstärkelse 
  • 1/2 dl vatten 
  • 3 tomater 
  • salt och peppar 

Koka riset. Läs på förpackningen hur man gör.Skala och hacka lök.
Fräs lök och färs i olja i en het gryta. Sänk värmen och blanda ner kryddor, tomatpuré och smula ner buljongtärning.
Rör i kokosmjölken. Blanda majsstärkelse och vatten i en kopp. Rör ner det i grytan. Låt småkoka ca 5 minuter. 
Skär tomater i bitar och lägg ner i grytan. Krydda med salt och peppar.  
Servera med ris.

IMG_5745

Junimånad och Orientalisk köttfärssås

Nu känns det som värmen är ändå på väg eller hur?!

Har strykit kläderna till årets sommarkonsert som tre av barnen har imorgon kväll på konserthuset. De är grymt duktiga!! 

Varit och handlar skor till folket. Och packat eller rättar sagt lagt fram kläderna till kidsen och till oss inför resan. Dottern hade redan packat sin väska jag tror nog hon hade fyllt hela sitt rum i väskan haha sötis! 

Gud vad man inser att det är mycket när det är hela familjen som ska iväg. Alltid enklast när man ska bara ska hålla reda på sig själv. 10-dagar kvar till värmen 🙂

Gjorde en super god Orientalisk köttfärssås idag – barnen slickade rent sina skålar 🙂 Receptet får ni i morgon 🙂

IMG_5737 IMG_5739 IMG_5742 IMG_5751 IMG_5758

Ridning på Mors dag

Jag är ju så färdig i hela kroppen, lite öm i gumpen och går lite bredbent – men det var det verkligen värt!

När jag fyllde år så fick jag en ridtur med picknick på Söderåsens turridning. Jag har ju ingen speciell ridvana, har ridit några gången som barn bara. Men det var inga problem alls, allt föll sig naturligt. Fick en vacker och otroligt  kelen häst, Enya heter hon. Vi fick rykta och göra dom redo för en färd i skogen. Vilken härlig utflykt och vi hade sån tur med vädret 🙂

Vi travade en hel del – gillar nog mer det än när den bara går o lullar haha – gillar fart och spänning.

Som sagt haft en underbar dag i skogen på en hästrygg och andats skogsluft och fått sån ro i kroppen.

FullSizeRender-1 IMG_0385 IMG_0388  IMG_0391 IMG_0398 IMG_0400 IMG_0403 IMG_0409 IMG_0413 IMG_0423 IMG_0427 IMG_0434 IMG_0436 IMG_0440 

Morsdag idag och jag fick lite nytt från barnen (maken) det behövde jag 🙂 Tack mina raringar. 

IMG_5726 IMG_5732

En härlig dag på bryggeriet

James Taylor med Fire and rain i bakgrunden och ett glas rött. Har haft en riktigt skön dag idag och man blir alltid extra glad när solen sticker fram.

Sov till nio i morse och sovit hela natten mmmm behövde det! Vi hade lite på vår ”Spanienlista” att beta av så vi passade på att göra lite ärenden. Hittade bl.a en väska/bag – blev en enkel svart som rymmer 90l så jag får nog mig med det jag behöver. Sen har jag givetvis en mindre väska oxå;)

Hade läst på Insta att det skulle vara Bondens marknad i stan men blev besviken när vi kom ner. Knappt några matstånd och inget folk så vi hoppade övet det och fortsatte vår färd till Oxhallen vid Helsingborgs Bryggeri.

”Oxhallen är ett samarbete mellan lokala matproducenter och Helsingborgs Bryggeri. Här kan du köpa delikatesser och god öl, men även få dig en smakportion. Oxhallen blommar upp varje lördag mellan klockan 10.00 och 15.00.”

Vilket mysigt ställe, fantastisk miljö och en massa lokala matproducenter. Så det tog lite tid  att bestämma vad man ska smaka för gott. Till slut valde vi en lammfärsburgare med parmesanostcreme.  Givetvis tog vi en ölbricka till det med smakprover av några av bryggeriets alla ölsorter, M fastnade för en öl med smak av lakrits medan jag tyckte att Helsingborgs lager var den godaste.

IMG_5644 IMG_5645 IMG_5651 IMG_5652 IMG_5656 IMG_5659 IMG_5661 IMG_5667 IMG_5670 IMG_5674 IMG_5677 IMG_5679 IMG_5687 IMG_5691 IMG_5694 IMG_5706

Nu står M och snor ihop en Ceasarsallad. Perfekt efter dag på stan.

IMG_5713 IMG_5714

 

Scroll to top