Godmiddag på er. Sitter här och tittar ut och väntar lite på om solen sticker fram eller ej. Vad som händer på agendan idag är först storstädning av hus, behövs verkligen! Sen får vi se, pratar om vi ska åka ut till Mölle. Vad hittar ni på?
Igår så var det första gången jag var på stranden detta året här hemma. Det var rätt mycket folk som var där, men tyvärr blev det inte så lång tid, det blev rätt kallt tillslut. Men tre timmar blev det 😉
Vi skulle egentligen haft besök igår men det blev inställt pga av sjukdom. Så jag och maken åt vår tre rätters själva. Jag har ju fått sådan dille på M smörrebröds macka med matjesill den är bara såååååååååå god! Till huvudrätt blev det grillad ryggbiff med Toscansk sallad. Vi hade med oss några flaskor vin från Spanien och en av dom var ett Albali Reserva som smakade riktigt gott till grillat.
Recept på Martins Matjesill & Bacon macka (1 person)
1 st Kavring
Smör
1/4 Rödlök
1 Dillkvist alt Gräslök
1 msk Lätt Crème Fraîche
2-3 Nypotatisar
20g Bacon
100g Matjesill
1 tsk Sirap
Koka upp nypotatisen lätt (det skall inte bli överkokta då de blir mjöliga) och lägg i kylen för att svalna. Dela baconen i småbitar och stek upp.
Smöra en skiva kavring. Skiva potatisen och placera ut så att det täcker kavringen. Placera ut matjesillen på samma sätt dvs så att den täcker potatisen.
Klicka Lätt Crème Fraîche över smörgåsen och strö över den hackade rödlöken. Slingra sirapen över smörgåsen och strö sedan över den stekta baconen. Toppa med en dillkvist alt gräslök
Dessa gjorde M förra Veckan, matjessill, rostbiff och en med räksallad.
Använde Slice-A-Roo till gurkan och barnen tycker det är ett super kul sätt att äta gurkan på. Och det sista av gurkan blir som en liten svamp;)
Receptet på Rarbarberpaj
6-personer
7 stjälkar rabarber(mina var rätt små)
2 msk honung
1/2 dl strösocker
1msk majsstärkelse
2tsk mald kanel
finrivet skal och pressad saft av 1 citron
1tsk vaniljsocker
Till degen
1 1/4 dl vetemjöl blanda i med 1/2 tsk salt
50g magarin
lite lättmjölk till pensling
Sätt ugnen på 200g
Börja med degen. Finfördela magasinet i mjölet. Tillsätt 1 msk vatten och arbeta ihop till en deg. Lägg degen i kylskåpet så länge.
Skär rabarbern i bitar lägg dom i en kastrull tillsammans med 4msk vatten och låt det sjuda i ca 5-6 min under lock tills rabarbern mjuknar. Tillsätt honung, socker, majsstärkelse,kanel,citronskal och citronsaft och rör om tills blandningen tjocknat. Låt den svalna och smaksätt med vaniljsocker.
Lägg rabarber i en pajform i ca 20cm i diameter. Kavla ut degen så den täcker formens översida med lite marginal och lägg den över som ett lock. Tryck fast degkanten mot formen och skär bort överflödig deg. Gör några små snitt mitt i deglocket. Pensla med lite lättmjölk och grädda i 30 minuter eller tills färgen fått en fin färg och frasig yta.