Grillad lax med färskpotatissallad & örtcrème fraiche

Lax kan man aldrig bli trött på! Både gott och väldigt mättande! Här kommer ett jätte gott recept på gårdagens middag.

4 st laxfilé
1 msk olivolja
citronpeppar+salt

Färskpotatissallad
800 g kokt färskpotatis 
200 g sockerärter
1 knippe vårlök
1 msk olivolja
100 g mangoldskott (jag hade bara vanlig sallad hemma så jag använde det.)
salt och peppar

Örtcrème fraiche
2 dl crème fraiche
3 msk dill
1 msk grov senap
2 st pressade vitlöksklyftor
citronpeppar

  1. Pensla laxen med olja. Stek eller grilla laxbitarna. Krydda med citronpeppar och salt.
  2. Färskpotatissallad: Skär potatisen i skivor. Strimla sockerärterna. Ansa och skiva löken.
  3. Fräs potatis, sockerärter och lök hastigt i oljan några minuter tills det är genomvarmt. Ta från värmen och vänd ner salladsbladen. Krydda med salt och peppar.
  4. Örtcrème fraiche: Rör samman crème fraiche, dill,senap,vitlök.
  5. Servera laxen med den varma salladen och en klick örtcrème fraiche.

IMG_2031 IMG_2038

IMG_2055
Jag har ju egentligen i inte gröna fingrar men har lyckats lite nu sista tiden. Rosorna är över 1 vecka gamla och är jätte vackra. än.

Deeney

Söndag, söndag, söndag…

Önskade att helgen var längre så man kunder umgås mer med make och barn och bara ta det lugnt.

Sitter i soffan och det känns som jag bara ha sovit 6timmar totalt denna helg – helt färdig. Både förkylning och sovit dåligt är ingen bra kombo.

Men nu till något jätte roligt & mysigt. Vi har blivit med hund..igen.
Efter Sazzas bortgång som var något fruktansvärt och en smärta och sorg som inte går att beskriva så har det ändå varit en saknad efter en hund här hemma. Jag är uppväxt med alla möjliga djur, -hästar,höns, gäss,katter, hundar,undulater,papegojor,möss,vandrande pinnar,kaniner, ja herregud en hel del haha. Så för mig är det nästan en självklart att man ska ha djur och jag vet att mina barn även älskar det.

Så i Fredags så kom våra nya familjemedlem hem till oss – en underbar liten skapelse. Och jag som då har alltid haft hund så är det första gången för mig/oss att ha en liten hund. Och detta är verkligen en riktigt liten hund. Han kom hem till oss på Fredag eftermiddag och första blicken på honom fick vårt hjärta att smälta – den lilla hund med stora bruna ögon och en starkt viftande hund. Upp i famnen och fick världens pussar.

Deeney som han då heter och ja det är ju efter Troy Deeney (en spelare från makens favoritlag – Watford). Han är 8 veckor och en blandning mellan Chihuahua och Jack Russel. Han kommer inte bli så stor utan kommer hamna mellan 2-4kilo.

Helt plötsligt så är mina katter väldigt stora och tunga jämför med denna lille goding 😉

Så välkommen till familjen  – Deeney <3
thumb_IMG_1992_1024 thumb_IMG_2001_1024 thumb_IMG_2017_1024 thumb_IMG_2022_1024 thumb_IMG_2010_1024

IMG_4515
Bästa Platsen att nanna på även när man åker bil

FullSizeRender-1

Tagliatelle bolognese och nya lampor

Frösen och tung i huvudet än. Slocknade på soffan strax efter 20.00 igår och var helt färdig.

I morse sattes klockan tidigt då katten skulle till veterinären – vit som ett lakan och svullen i huvudet kände knappt igen mig själv, men tur att det finns smink!! Men katten ville inte alls åka till veterinären och hölls sig borta med sin frånvaro. Prövade att locka med det mesta – men ikke han ville absolut inte komma hem. Så det var bara att avboka tiden och boka in en ny.

Varvat mellan att röja här hemma och frossa under filten men jag fick gjort en del iallafall, skönt!
Har dock satt maken i arbete att hänga upp de nya lamporna som har inhandlats. Skönt med lite små förändringar här hemma. Resultat kommer senare =)

IMG_1959

ikea-ps-taklampa-vit__0364066_PE548626_S4 ikea-ps-taklampa-vit__0364067_PE548627_S4 ikea-ps-taklampa-vit__0366383_PE548622_S4

Ikväll bjöds det på Tagliatelle bolognese – en jätte god Italiensk köttfärssås.

4:Portioner
300 g Pasta okokt tagliatelle
2 st Morötter
1 st Palsternacka   
2 klyfta(or) Vitlök, 1 msk hackad
2 tsk Olivolja
400 g Nötfärs 10%
4 dl Finkrossade tomater krossade
1 msk Kalvfond
salt & peppar 

Börja med såsen; Hacka grönsakerna fint, för hand. Hetta upp oljan i en kastrull, bryn färs, vitlök och grönsaker. Häll på tomater och fond, låt det sjuda ca 15-20 minuter. Smaka av med salt och peppar. Servera tagliatellen tillsammans med såsen och sallad.

Riktigt gott och fick tummarna upp av familjen. Och bara 12 ProPoints värde (vikväktarna)

IMG_1952

 

Lite smått överkörd

Vaknade med smått huvudvärk och lite öm i halsen. Nu några timmar senare så känner jag mig febrig,yr och super tjock i huvudet. Har dock inte tid med detta har en del att göra. Kurerar mig under täcket med en kopp te.

Igår så jag och maken en spontan dejt och var på ngt som hette Dinner & A Movie.
Det är Harrys som har ett erbjudande, man går dit och äter middag och sen får man biobiljetter till en valfri film.  Till förrätt delade vi på en  bruschetta (de är ganska stora som man få in)
Och till huvudrätt –  Grillade kamben med kålsallad med kryddstrips.
M valde – Ostburgare gjord på mald högrev och oxbringa. Nomnomnom

Filmen vi såg var Ett päron till farsa – nästa generationen och den var riktigt roligt. Lite vår humor.
Det bästa var att det var bara vi och ett annat par till i salongen!

Nu ska jag drar något gammal över mig och försöka bli frisk.

bio IMG_1906 IMG_1908 IMG_1912 IMG_1915

Och så kom hösten

Morgnarna blir jobbigare att kliva upp till och mörkret faller snabbare på kvällarna. De gula löven börja sakta träda fram.

Man står och velar lite fram och tillbaka om man ska ha sina stövlar eller sina sommarskor, ska man ha jeansjackan eller ska man plocka fram sin tjocka höstjacka? Men jag trotsar än och kör på mina gympaskor och mina tunna skinnjacka, har dock lagt till en tjockare scarf på outfitten 🙂

Igår blev jag med dator, det visade sig att min gamla hade beslutat sig att inte starta mer. Det som grämer mig mest att samma dag skulle jag sätta mig ner och lägga över 3månaders sparande på datorn till den externa så funkade inte datorn. Varför gjorde jag inte detta tidigare?

Apple får se om det går att rädda annars är det bara att kamma sig. Misstänker att det är hårddisken som kraschat. Iallafall så blev det en ny dator och jag håller mig till bara mac så det blev en Macbook Pro Retina. Rätt nöjd men den och jag har saknat snabbheten. Den gamla tog ungefär 7min att starta och sen när man jobbade med varje bild i bildprogrammet tog evigheter. Så nu går det undan.

Mina blogg-pauser kommer och går och det bara blir så, händer en del i verkligheten som får en att prioritera om helt enkelt. Men nu e jag här 🙂

Nu ska det svidas om bege mig ut i blåsten.

Saffranspotatis med Grillad Lax

Detta måste ni testa!

Saffranspotatis med Grillad Lax
4-personer

500g lax
1 msk fänkålsfrö
1 tsk torkad chilli
2 tsk rivet citronskal
ca 800g potatis
1 msk tunt skivad vitlök
olivolja
1 påse saffran
2 dl vitt vin
5 dl fiskbuljong

Tvätta potatisen och dela dom bitar som är stora.

Bryn vitlök,saffran och potatis i en kastrull. Slå på vitt vin och fiskbuljong och låt det koka tills potatisen känns färdig. Stöt fänkålen och gnugga fisken med fänkål, chilli,citronskalet, salt och svartpeppar. Grilla laxen på grilljärn eller på grillen i ugnen i ca 30 min. Servera laxen med potatisen i sin buljong.

Smaklig måltid

Kram,Kram

IMG_1485 IMG_1468 IMG_1480

Hoho sommaren?

Solen lyser med sin frånvaro eller ja den finns ju där men ibland får man se den och ibland inte. Helt otroligt detta måste vara den värsta sommaren någonsin?! de har dock sagt att det ska vara fint och varmt i Augusti, September och Oktober. Det hade varit riktigt skönt med både värme och sol nu!

Var i mammas trädgård häromdagen, älskar att vara där. Tyst och rogivande på ngt sätt. Mamma har ju gröna fingrar så hon pillar och planterar nästan hela tiden. Lilleman och mamma gick på smultronsjakt i trädgården, mysigt.

IMG_1322 IMG_1323 IMG_1330 IMG_1333 IMG_1337 IMG_1338 IMG_1346

Igår så gjorde M sina sista matträtt på sin lista denna vecka. Idag är det min tur och en vecka framåt. Min vecka kommer innehålla mycket skaldjur och fisk 🙂 Igår så bjöd han iallafall på –  Biff med linguini. Fräscht och mycket gott.

Receptet – Biff medLinguini

140 g Pasta okokt (typ spaghetti), fullkorn, linguini
2 tsk Olivolja
500 g Lövbiff
1 st Purjolök
1 st Morot
100 g Champinjoner
1 stånd Broccoli
4 klyftor Vitlök
2 dl Matlagningsgrädde 4%
1 msk Senap (fransk)
2 msk Dragon, färsk, hackad

Koka pastan. Strimla biffen, purjon och moroten. Klyfta champinjonerna skär broccolin i små buketter. Hetta upp oljan i en kastrull, fräs grönsaker och vitlök hastigt på hög värme några min. Tag upp dem och lägg åt sidan. Hetta på nytt upp kastrullen och fräs köttet hastigt, ta upp och lägg åt sidan. Blanda grädde, senap och dragon i kastrullen och låt det koka någon minut. Vänd sedan i pasta, grönsaker och kött, smaka av med salt, svartpeppar och eventuellt mer senap och dragon. Tips: Känns såsen lite tunn i smaken så tillsätt lite buljong.

IMG_1362

Barnen kom insprängande från huset igår kväll och var helt lyriska det var en stor luftballong ovanför vårt hus 🙂

IMG_1377

 

Lite nya lattemuggar från butiken Netto fick följa med hem igår. Tyckte det var så söta och skulle passa så bra hos oss 😉IMG_1403 IMG_1404 IMG_1409

Garage, hamnfest och ett nedslag på centercourten i Båstad

När jag slog upp ögonen, i går morse, så såg det ändå ut att bli en helt ok dag. Väderpresentatörerna hade lovat uppehåll och en del solglimtar. Som gjort för att bege sig på ett äventyr.
Älskar när jag och M sätter oss i bilen och bara kör, helt planlöst, och ser vad som poppar upp på vägen.

Igår kom vi dock inte iväg förrän 13-snåret så första målet var att hitta ett lunchställe. Vi styrde kärra mot Höganäs Saluhall för lite inspiration och precis bredvid ligger, såväl ett bryggeri, som det häftiga hamburgerhaket Garage. Ett läckert ställe som serverar högklassig ”junk food” eller som de själv beskriver det sin hemsida – ”Good Stuff for Good People”.
Jag tog en Acapulco Shrimps medan M och Liam hög in på varsin Hamburgare. Givetvis med såväl Dr Pepper som Bryggeriets egen öl att skölja ner maten med. Yummy!

IMG_1216 IMG_1217 IMG_1220 IMG_1234 IMG_1237 IMG_1243 IMG_1252 IMG_1258 IMG_1259

Klockan hann bli eftermiddag men med solen i ryggen var det ingen av oss som var sugna på att bege oss tillbaka till Helsingborg utan vi fortsatte att köra längs den vackra kusten.
Det blev ett snabbstopp på Hamnfesten i Torekov innan vi fortsatte, de dryga två milen, till Båstad där de, just nu, är mitt uppe i tennisveckan.

IMG_1263

IMG_1269 IMG_1272 IMG_1276 IMG_1278 IMG_1282 IMG_1291 IMG_1292

Gott om folk som minglar runt bland lyxbåtar och bilar av de senaste modellerna. Dessutom höll svenskan, Johanna Larsson, precis på att avsluta sin semifinal i dubbeln (och dom vann och spelar final idag) så givetvis slank vi in och fick se de avgörande bollarna.
Inte blev det sämre med att vi avslutade vår lilla tripp med en rejäl glass i hamnen.
IMG_1294 IMG_1295 IMG_1298 IMG_1310Även om både M och jag älskar livet utomlands så inser man hur lyckligt lottad man är som bor i denna dela av Sverige. Restauranger, stränder, hamnfester och internationella tennisturneringar. Allt på bara några få mils avstånd.

Idag blir det ett besök på Olympia där HIF tar emot AIK i Allsvenskan. Givetvis har jag ackreditering för att fotografera matchen men hur det blir återstår att se. Igår åkte nämligen ett av mina objektiv i golvet men förhoppningsvis är det inte värre än att jag ”bara” måste skifta ut UV-filtret.

Den svenska sommaren är rätt go ändå…

Scroll to top