Denna rätt är något som hela familjen älskar. Och nu har jag fått så mycket frågor på hur vi gör den så då var det dags att skriva ner. Tur är väl det för jag glömmer alltid hur jag gör då jag modifierar den från gång till gång.
Men nu har även jag den nedskriven, haha. Så här kommer den.
Koreansk Ryggbiff Bowl (ca 5 personer)
- Ryggbiff 800g
- Sojabönor (märke Ica, frysta)
- Suschiris
- 3 st salladslök
- Ingefära (jag använde mig av färsk sushi ingefära)
- Sesamfrön
- Syrad lök
- 1 st röd chilli
- Avokado
- 2st förpackning glasnudlar
- Roasted Garlic Mayo (märke Taco Truck)
- Chili Mayo (märke Taco Truck)
- Hoisinsås
- Salt & Peppar
- Koriander
- Citrongräs
- Olja/smör
Detta är ju en rätt som man kan använda sig av vilka tillbehör man vill, men detta är min egen variant.
Ta fram ryggbiffen och strimla upp den. Hacka/skiva upp chillin,citrongräset, avokadon och salladslöken. Tina sojabönorna
Läs instruktionen på sushiriset och koka det. Koka upp vatten och gör glasnudlarna.
Hetta upp olja i en stekpanna och bryn köttet på hög värme så att det får en fin stekyta. Tillsätt en klick smör i pannan och låt smöret steka in i köttet. Häll sedan över en halv burk hoisinsås och citrongräset, rör om.
Lyft över köttet på en tallrik
Rengör stekpannan och ta i sesamfrön och rosta en stund så de får en fin yta.
Nu är det dags att servera. Ta fram skålar och ta i alla ingredienserna sidan om varandra. Avsluta med såserna och toppa med sesamfrön och koriander
Smaklig Måltid
Om ni uppskattar min recept och lagar, tagga gärna mig på bilden, så himla kul att se era maträtter 🙂