Blev så sugen på thai ni vet riktigt restaurangthai. Sååå gott alltså, hela familjen uppskatta det (ja en åt dock inte räkorna) men blev överraskad att töserna smaskade i sig det – kul!
Röd thaicurry med heta jätte räkor (4personer)
- Ris
- 1 limefrukt
- 500g jätte räkor (hittade färdiga, frysta på Lidel)
- Chilliflakes
- Olja
- 5 vitlök
- 3 scharlottenlök
- 1 msk ingefära (riven)
- 2 msk currypasta
- 2 st citrongräs (banka ut dom ger mer smak då)
- 1 st Pak choi
- Limezest (alt limeblad)
- 1 tsk socker
- 2 msk fisksås
- 1 dl vatten
- 1 msk curry
- 1 st kokosmjölk 150g
- 1 st kokosgrädde 150g
- Koriander
Koka riset. Finhacka löken, pressa 3 vitlök och riv ingefäran, ta i curryn stek allt i het olja i en stor stekpanna i 1 minut. Tillsätt sedan currypastan blanda och stek i 30 sekunder till. Ta i citrongräs ta i koriandern, spara bladen till servering. Häll i kokosmjölk, kokosgrädde, vatten, citrongräs, fisksås, socker, limezest och koriandern i curryn. Låt koka i 10 minuter.
• Ta upp citrongräset ur curryn och smaka eventuellt av med mer fisksås, limesaft och socker. Dela pak choi i bitar och lägg i. Sänk värmen medans du förbereder räkorna.
• Riv 2 vitlök. Hetta upp en stekpannan Häll i olja, vitlök och chiliflakes. Låt fräsa i 10 sekunder och tillsätt sedan räkorna i pannan. Låt fräsa tills räkorna är klara, det tar några få minuter. Pressa över limesaft och ta av stekpannan från värmen.
• Servera med ris, curryn och heta räkorna samt koriander.