10 Månader idag?

Godmorgon.. Fick sovmorgon till klockan 09, Adele fick för sig att fira sina 10 månader kl 0530 och det var ju inte vi så pigga på. Så hon kröp runder i sängen och man hade ett öga öppet hela tiden för att hålla koll. Vid 07 så gick M upp med båda för då vaknade fröken Eden. Härligt då kunde jag bara dra täcket över mig och somna om, brukar oftast inte kunna göra det men idag var det inga svårigheter Zzzz.

10 månader idag WoW om 2 månader är dessa små fantastiska tjejer 1år. Helt otroligt! Och dom är så otroligt älskade av alla. Twinsen är lyckligt lottade som har så fantastiska syskon som finns där och överröser med sina fina kärlek till dom. Familj/vänner som alltid finns där och skänker sin kärlek 

Får alltid frågan vart jag än är – ”är dom alltid så lugna och rogivande och glada?” Ja för det mesta är dom faktiskt det, eller rättar sagt nästan alltid. Tjejerna följer med nästan över allt och så kommer det alltid att vara. Och min filosofi är att ser man inte det jobbiga i allt och ser möjligheterna och är lugn och harmonisk i sig själv så löser allt sig. Och det smittar över. Jag är inte rädd att ta med tjejerna på restaurangbesök,köpcentrum, Ica, middagar, kalas,fest osv. De anpassar sig och de lär sig. Och NEJ jag utsätter självklart inte mina barn för någon fara eller extrema  miljöer som absolut inte är OK.

Barnen är exempelvis vana vid ljud. Vi spelar all möjlig musik hemma, vi dammsuger bredvid dom, när de sover, pratar högt (alltså normalt) Sen har vi större barn som springer upp och ner i trappan och som låter på alla möjliga sätt. Jag är tacksam att jag har fått 4 st lätta barn, 4 st friska barn, 4st fantastiska kärleksfulla barn som jag vet att det kommer gå så bra för i framtiden. Sen har jag fått två fina bonusbarn som älskar sin lillasystrar.

Nu vaknade lilla Eden och Liam ska på fotbollsträning. Så jag måste klä på mig och rusa. Lägger ut lite bilder på middag/efterrätt som vi åt igår. Till efterrätt gjorde jag en citronfromage med passionsfrukt. Super god men blev lite väl sur för min smak.

Citronfromage med passionsfrukt
4-personer

2 gelatinblad
2 äggulor
1 dl strösocker
rivet skal och saft av 1 citron (jag kommer ta skalet av en halv citron)
2 dl vispgrädde

Garnering:
2 passionsfrukter
Hallon
Citronmeliss

Gör så här:
1. Lägg gelatinbladen i kallt vatten i 5 min.
2. Riv skalet och pressa saften från citronen i en kastrull. Koka upp och dra av från plattan.
3. Krama ur vattnet ur gelatinbladen och smält dem i den varma citronjuicen.
4. Vispa äggulor och socker pösigt. Häll försiktigt ner citronblandningen i äggsmeten under omrörning.
5. Vispa grädden medelfast och vänd ner i äggblandningen. Fördela citronfromagen i fyra stycken glas, eller åtta små burkar.
6. Ställ fromagen i kylen minst en timme.
7. Garnera med passionsfrukt, hallon och citronmeliss vid servering.
Önskar en fin Söndag på er.

Kikar in

Dricker min tredje kopp kaffe och en kanelbulle har oxå slunkit ner *nomnom* Men räknar dock pointsen. Brasan är tänd och tjejerna käkar kvällsmiddag. Adele är grinig hon har varit glad hela dagen, men tror det är tänderna som spökar :

Skulle haft svägerska med familj hos oss men M vaknade upp med öm hals och som en utslagen hjälte. Och ni vet män när dom e sjuka då är dom inte stora och tuffa 😉

Hade planerat fisk till middag men är inte alls sugen på det så det fick blir pulled chicken i stället. Det doftar så gott från köket och klockan 19 ikväll så är det färdigt. Det blir lite olika tillbehör till det.

Hoppas ni har en fin Lördag

Iam Alive!

Gud vilken sjukstuga vi har haft här hemma. Det var många år sen alla var sjuka samtidigt och att det kom och gick och stanna kvar extra länge..

Tjejerna har haft öroninflammation,ögoninflammation,3-dagarsfebern, förkylda och hostiga. Och det har gått runt oss alla. Dottern har en rälig hosta som har håla i länge. M kom hem igår efter jobb och hade fått världens feberfrossa och febern steg skyhögt bara på kort stund. Så han blev dålig igen. Idag känner han sig lite bättre skönt nog. Jag är bättre, lite snuvig och öm i halsen. Antagligen svullen känns som att det är ngt som sitter vägen när jag sväljer. Hoppas det försvinner snart. Usch så trött på detta. Ursäkta blev ett kråka av inlägg”

Idag så käkade jag, twinsen och mamma på Orangeriet Vilket ställe och maten är  jätte god. Denna gång testade jag dagens Grilltallrik – jag är mätt än om jag säger så. Så det blev bara en bit ost och lite tryffel som kvällsmat nu ikväll.

Nu ska krypa ner i soffan under filten och se om där är någon bra film att att titta på 

Städat ut julen och fantastisk torsk på det.

Den här dagen gick ju bara så otroligt snabbt. Skäms lite men sitter fortfarande i myskläder. Men det får vi lov då alla i hushållet här idag är dåliga. Adele har fått ögoninflammation i båda ögonen nu dock är det bättre, varar inte lika mycket utan rinner mest. Knack knack har Eden klarat sig ifrån det än så länge.

Vi städade ut Julen igår och det e så skönt att göra det. Vet att många gör det till helgen eller väntar kanske en vecka till. Visst är julen mysig, granen,belsyningen,tomtarna. Men lika glad när allt är borta 🙂

Idag så kom barnens bilbarnstolar, beställde slutet av förra veckan då det vi hade de vi köpte från första början. Stolarna som fick följa med till BB och som vi bar ut våra små underverk i. Nu är töserna förstora för dom och det var dags att byta ut till stolarna nr 2. Får göra ett premiäråk i morgon 🙂

Gjorde en en sååååån god torsk idag. Ingen ville att det skulle ta slut. Och till det tog M och jag ett vin som vi hade fått av Pia & N. Alltså dra mig baklänges vilket vin, sååå i min smak! Vinet heter Marqués de Murrieta och ni hittar de här Det passade så bra till fisken, då det var lite sting i både fisken och såsen

Senapstorsk med rostad sötpotatis
4 personer

  • ca 300 g sötpotatis 
  • 300 g fast potatis 
  • 2 msk olivolja 
  • 1 tsk timjan 

Torsk

  • ca 800 g torskfilé 
  • 2 msk senap 
  • 1 tsk grillkrydda
  • 2 krm salt 
  • 1 krm peppar 
  • 2 msk ströbröd 
  • 1 msk olivolja 

Grönsaker

  • 1/2 ask färsk persilja (à 20 g)
  • tomater

Sås

  • 1 msk tomatpure 
  • 1 1/2 dl lätt cream fraishe
  • 1 msk barbequesås
  • grillkryda
  • salt
  • peppar
  1. Tina fisken om fryst används.
  2. Sätt ugnen på 225˚C och sätt in en ugnsplåt.
  3. Potatis: Skölj och skär all potatis i klyftor. Blanda dem med olivolja, timjan, salt och peppar. Häll ut dem på den förvärmda plåten och rosta först ca 15 minuter.
  4. Torsk: Bred senap på torskfiléerna. Blanda grillkrydda, salt, peppar och ströbröd och strö det på fisken. Lägg den på potatisplåten och ringla över olivoljan. Sätt in plåten ytterligare ca 15-25 minuter.
  5. Grönsaker: Hacka persiljan. Dela tomaterna.
  6. Såsen: Blanda kryddorna och barbequesås med cream fraîche. Krydda med kryddorna
  7. Servera torsken med potatis, tomater och sås. Strö över persiljan.

Hej på dig Januari 2017

Godmorgon på er. Vilket underbart väder Skåne bjuder på idag. Det är kallt men det bjuds på en blå himmel och en sol som är på väg upp – underbart!

Haft en orolig natt med Eden som inte riktigt velat somna om, utan har sovit på mig och det innebär ju att jag sover dåligt. Adele har fått ögoninflammation som hon säkert har fått av den envisa förkylningen och det lär inte dröja länge förrän Eden får det med 🙁 Vilken jäkla skit förkylning! Alla här hemma är mer eller mindre sjuka.

Hoppas ni hade en bra nyårsafton, men god mat och mycket kärlek. Vi hade det  jätte trevligt, men det gick så snabbt helt plötsligt var kl 03,vart tog tiden vägen? Cateringen kom i från Aptit och all dryck kom från Torres.

Bjuder på ett gäng bilder (vissa av dem har Åse tagit)

Gott Nytt År

Godmorgon på er.. Utvilad och på ett strålande humör trots en seg förkylning som inte vill lämna kroppen.

De små har sovit hela natten, så underbart. Totalt lycka att man slippa gå upp på natten och kroppen hinner återhämta sig med en natt sömns. Jag hoppas att det växer nu och att de kommer att göra det. Visst det hänger mycket på oss att vänja av vid flaskan på natten. Får ta den fighten nu när M är ”långledig” Men igår så ökade jag jag faktisk dosen från 210-240 kanske det som gjorde susen igår?!

Nu har jag haft världens mys i sängen med tjejerna och ja Deeney med som tro sig vare tredje tvillingen. Att få ligga kvar i sängen och se på nyheterna och blogga i lugn och ro det är så GULD

Nyårsafton – sista dagen på 2016. Det har varit ett år med mycket berg och dalbana. Det absolut bästa, var givetvis när Eden och Adele tittade ut  Vilken resa! Vilken glädje och vilken kärlek. Som sagt sen har det varit en jobbig höst. Men vissa problem försvinner bara inte utan bara finns där och lurar i mossen. Men så är det ju alltid, positiva med det är att man blir starkare som person och mindre nedbrytbar.

2017 kommer bli ett ännu bättre år – Vi är friska. Ska blir kul och se hur twinsen växer på. Första stegen, första meningen m.m. De stora barnen växer och blir mer o mer självständiga på både gott och ont. Dottern och jag ska planera in mer saker och göra och hitta på mer det är ett löfte.
Träningen dras igång i Januari. Vi har en resa på 6 veckor som ska spikas (Spanien,Italien och Frankrike). Och jag är så nyfiken och välkomnar 2017 med öppna armar.

Ikväll så håller vi nyårsfesten hos Åse. Vi har de närmsta hos oss (21st totalt) lika många barn som vuxna. Ska bli så himla roligt ikväll. Hur firar ni in det nya året?

Jag önskar er ett GOTT NYTT ÅR.

Nyårsklänningen fixad.
Fick höra mycket gott om denna, så den fick följa med hem. Stora fina lockar som håller hela dagen, lovar den 😉

DNA -Resultat

Vilken dag! Det mesta har gått åt pipsvängen. En bit knäcktes av från vagnen INTE KUL! Bloggen hackad igen och har stora problem med sidan. Och jag som egentligen är väldigt teknisk i normala fall får inte detta att fungera är som hebreiska för mig. Så ni får ha tålamod med mig och sidan.  Upptäckte att Edens Shepherd skor gått sönder – bara att reklamera.  Ja fy fasiken, men vagnen tog knäcken på mig. Nu väntar jag svar från Holland och se vad dom säger.

Meeeen DNA – resultatet fick jag idag 🙂 De ringde till mig och berättade (var så nyfiken så jag kunde inte hålla mig till certifikatet som kommer nästa vecka)

Så trumvirvel alla ……

Eden och Adele är …..Enäggstvillingar!

Heeeelt otroligt. Självklart har jag anat detta, men slagit bort det då jag för det mesta ser skillnad och ser mer deras olikheter än likheter. Men ja självklart är de väldigt lika utseendemässigt. Skrattar så åt det hela. Jag Och M skulle ha ett kärleksbarn, vi fick två ..så klart och inte nog med det så blev det enäggs. Så nu har vi på papper och kan svara alla som frågar i fortsättningen. Och det är självklart kul att veta själv och att kunnat berätta detta för de små när de blir lite större.

Kyckling i ajvar och råmarinerad silverlök

Hittade ett recept som såg så gott ut så jag ändrade lite och testade det.
Det var riktig gott. Och även sonen gav tummen upp:)

Kyckling i ajvar och råmarinerad silverlök
4 personer

Marinerad lök

  • 1 silverlök 
  • 1/2 msk vitvinsvinäger 
  • 1 msk olivolja 
  • salt och svartpeppar 

Kyckling

  • 1 dl valnötter 
  • 4 kycklingfiler
  • 1 msk olivolja 
  • 1-2 dl ajvar relish 
  • 1/2 dl vatten 
  • 2 dl matlagningsgrädde (jag använder 4%)
  • 1/2 kruka persilja 
  1. Marinerad lök: Skala och skiva löken. Blanda den med vinäger och olivolja, smaka av med salt och peppar.
  2. Kyckling: Bryn kycklingfiléerna på båda sidor i olivoljan i en stekpanna. Krydda med salt och peppar. Blanda ajvar med vattnet och häll ner det i stekpannan tillsammans med grädden och låt sjuda ca 6 minuter. Smaka av med salt och peppar.
  3. Hacka persiljan och vänd ner den i pannan. Strö över nötterna och löken.
  4. Till servering: Servera kycklingen med ris och sallad.

Scroll to top