Soppa kan man aldrig bli trött på. Och man kan alltid modifiera den hur man vill. Men här kommer min variant som vi åt ikväll.
6 personer
- 1 gul lök
- 6 dl vatten
- 3dl milda mat 4%
- Halv förpackning philadelphiaost
- Dill
- 4st laxfilé
- 2 msk tomatpuré
- 1 st apelsin
- salt
- peppar
- örtkrydda
- Cayennepeppar efter smak
- Citronpeppar
- 3 msk vitvinsvinäger
- 2 st frp saffran
- 1 msk olja
- Smetana
- Färska räkor
- 2 st vitlök
- 2dl vitt vin el matlagningsvin
- 1 st spetspapprika
- 5 st potatisar
- Skala löken och vitlöken. Strimla löken och hacka vitlökarna. Dela, kärna ur och strimla paprikan. Skär potatisarna i bitar.
- Ta fram en stor kastrull , fräs löken,vitlöken i oljan
- Lägg i tomatpuré, saffran, vatten, vinäger, vita vinet och salt. Sjud på svag värme under lock tills potatisen och är nästan mjuk, ca 10 minuter.
- Häll ner grädden och philadelphia och sjud ytterligare några minuter tills potatisen är mjuk.
- Pressa saften ur apelsinen och tillsätt den i grytan.
- Lägg i laxen och låt den sjuda på svag värme cirka 3-4 minuter under lock tills det blir färdigt. Tillsätt resten av kryddorna.
- Hacka persiljan. Servera fiskgrytan toppa med smetana, räkor och dill.