Tillbaka till rutinerna igen..

Måndag och tillbaka till rutinerna igen, trots att det är skönt med ledighet och man vänder lite på dygnet så är det lika skönt när man går tillbaka till rutinerna. Töserna börjar skolan på onsdag och de stora i morgon. Och de stora har ju verkligen vänt på dygnet, vakna hela nätterna och sover bort dagarna – har ni det likadant?

Kallt som attans har vi haft det i Helsingborg, menar när hade vi 13 minus senast? Men solen har varit framme och bara det ger en energi. Och även idag så vakna vi upp till en strålande sol – love it!. Frukost i magen och töserna hoppade termobyxorna och drog ut till backen. Tacksam och glad att de har varandra och slipper ensamheten utan de har har alltid någon att leka med.

I helgen var det även en hel del pulkaåkning, bara 600 meter ifrån oss så ligger där ett jätte fint grönområde och en hel del backar. Så där spenderade vi hela morgonen. Men sista åket slutade illa för M – han åkte och hamnade fel, pulkan gick i tusen delar och han landade så illa så han slog ryggen så illa, så det slutade med ambulans till akuten, men efter några timmar så konstatera dom att (utan röntgen) att det var mjukdelarna som fått en jäkla smäll, Jäkla tur att det var ”bara” mjukdelarna vilket innebär att han har rörelseförmåga som en 90-åring. Men vi har ju kunnat skrattar efteråt, och det såg ju roligt ut 😉

I går så hade tjejerna sin första fotbollscup och den var i Lund. De var så taggade och tyckte det var roligt. SÅ vi får se om detta är ngt de vill fortsätta med, jag hoppas det och att de kommer gå i Liams fotbollsspår. Båda tjejerna testade även på att vara målvakt och de var duktiga båda men Adele var riktigt grym och hade bra fokus på bollen, så ja vem vet?! Liam började som 4:åring och idag är han 15år och är målvakt i akademin och är riktigt grym – stolt mamma.

Nu ska jag försöka väcka sonen..igen har försökt sen 10 men ja ni vet hur det är med dessa ungdomarna..

Det blev en sväng i stan och en fika i fredags, så skönt att vara nere vid havet.

Stormigt

Herregud vilken storm vi har haft sedan igår och kallt som fasiken. Tydligen så ska det blir riktig ”istid” minus 14 grader. Det är man inte riktigt van vid här nere i Skåne.

Efter bara några få timmars sömn så vakna jag upp med värdens hosta och känner att jag har en förkylning i kroppen som går upp och ner men idag är jag inte människa.

Så jag och töserna har bara hängt i soffan hela dagen, plöjt film och myst.

M kom hem sent ikväll och gjorde bananplättar till han och mig och nu ska jag krypa ner i sängen och hoppas på en natt med sömn och att stormen lagt sig.

Natti natti

Asiatisk kålsallad med kyckling till lunch
Bananplättar med kvarg och kanel – älsk på den

Nyårsafton 2023

Så var då dagen här – Nyårsafton! Den sista dagen på 2023 – ett år som innehållit så väl glädje som sorg! Bla bla bla

I går vara vi tre familjer som samlades runt bordet och fick en kväll fylld med god mat, överraskande viner, frågesport och en himla massa skratt. Jag och Lollo hade satt samman en riktigt spännande trerätters där vi inledde med asiatisk råbiff där en wasabimajonäs landade som pricken över i:et. Vilken smällkaramell! Till varmrätt blev det oxfile med västerbottenkroketter, rödvinsreducering och syrade kantareller. Det blev verkligen en sådär perfekt varmrätt med många olika smaker och idel lovord från gästerna. Att det egentligen skulle vara viltkött må så vara men en riktigt fin oxfile kan ju aldrig bli fel.

En riktig nyårsmiddag blir ju inte helt komplett utan en efterrätt och denna gången hade vi valt en krämig citroncheesecake, syrlig lemoncurd och söta krispiga bitar av smuldeg med mandel. Häll upp lite söt bubbel i glaset så är du hemma. Alla var supernöjda och jag tror vi satt till bords i närmre 5 timmar och bara njöt av såväl mat som sällskap.

En perfekt kväll och ett fint slut på 2023. Nu ser vi nog alla fram emot vad 2024 har i beredskap. Själv hoppas jag på att nära och kära får hålla sig friska, sänkta räntor och en eller annan semestertripp 🙂

Hur var ditt nyår och hur ser planerna ut för 2024?

   

Lite försmak på nyår

Igår så var vi hembjudna till sis på ”försmak av nyårs” middag. Hon lagade en förrätt och en varmrätt och jag gjorde efterrätten, samt kombinerade vinerna till. Det blev en sådan lyckad och fantastiskt middag. Till förrätt blev det – Pilgrimsmusslor med med jordärtskockssoppa och varmrätten blev – Lyxig hummerpasta med tomat och chili. Till efterrätt blev det – Banoffeepavlova med dulce de leche.

Det blev en mysig kväll med god mat dryck och många skratt, Jag tog med mig spelet Krypterat, ett sjukt roligt spel som bjöd på många skratt. Ni hittar det här

a

Intensiva dagar men snart jul och ledighet

Intensiva dagar och har inte hunnit landa sen vi kom hem från Kroatien. Det kommer ett inlägg om Zagreb men det blir efter mellandagarna alt efter nyår.

Vi vaknade upp till stormen Pia (samma man som syrran;) det har blåst runt lite kuddar och presenningen över soffan hade blåst av men annars så var det lugnt.

Igår blev jag klar med julklapparna så idag blir det fokus att handla all julmat och sen göra Janson. Har lovat mig själv att i morn den 23:e ska bara vara en lugn dag där vi inte ha några måsten och vi ska bara gå runt i huset och mysa. Det blir den traditionella Thai-maten och uppesittarkväll med bingolotto.

Nya soffan med bord och en av två sittpallar kom igår. Så vi spenderade hela eftermiddagen att bära upp den gamla soffan på ovanvåningen (den ska säljas men behövde få plats för den nya) sätta fast de nya luckorna till tv-bänken köpte vi även igår så det mat har nya bordet. Sen blev det en ny matta, vi har varit utan matta länge och har saknat att ha en matta i tv-rummet. Kommer bilder på det i ett annat inlägg.

Nu ska jag dra till maxi och handla. Ha en skön fredag på er. Kraaam

Morgonmys i nya soffan♥️

Då var det dags..

Klockan ringde halv sex, snoozade fem minuter men sen var det dags att gå upp och sätta på ansiktet och packa klart väskan. Jag och syrran är nämligen på väg till Kroatien. Här ska vi spendera fyra dagar och insupa julen, maten och historian om Kroatien.

I skrivande stund så sitter jag på planet och ska snart landa. Vi ska hämta våra väskor sen så möter vår chaufför upp oss och tar oss till hotellet.

Så ni får hänga med oss några dagar på Instagram och blogg 🙂

Konsert, julbak och smørrebrød

Måndag och dagarna räknas ner mot ledighet, det ska bli riktigt skönt men en paus och bara vara med familjen.

Vår traditionella uppesittarkväll med thaimat och sen en julaftonsmorgon med långfrukost, tomtebesök och julklappsöppning – längtar..

Förhoppningsvis så kommer vår nya soffa och bord till dess, leverans ska ske den 22:e så håll tummarna. Sen måste jag sälja den andra soffan, men vågar ju inte göra det förrän jag vet att nya soffan verkligen kommer den 22:e.

I fredags så blev det konsert för mig och töserna samt deras bästis och hennes mamma. Dollystyle, PiddeP och Theuz var de som uppträdde. Tjejerna var lyriska och der var deras riktiga första konsert – kul. Annars har helgen varit lugn, vi bakade lussebullar med vaniljfyllning, pepparkaka med dumle, bygge pepparkakshus. Och för första gången så blev lussebullarna fluffiga och riktigt (någon gång ska vara den första) 😉

I veckan så har barnen lucia imorgon och onsdag det ska kul att se. Sen så ska man fixa de sista julklappana, vill inte stressa in i det sista..

Hur går det för? Är ni klara med julklapparna?

Fredagsbuketten

Alltså Martins Smørrebrød är to die for

Röd thaicurry med heta stora räkor

Blev så sugen på thai ni vet riktigt restaurangthai. Sååå gott alltså, hela familjen uppskatta det (ja en åt dock inte räkorna) men blev överraskad att töserna smaskade i sig det – kul!

Röd thaicurry med heta jätte räkor (4personer)

  • Ris
  • 1 limefrukt
  • 500g jätte räkor (hittade färdiga, frysta på Lidel)
  • Chilliflakes
  • Olja
  • 5 vitlök
  • 3 scharlottenlök
  • 1 msk ingefära (riven)
  • 2 msk currypasta
  • 2 st citrongräs (banka ut dom ger mer smak då)
  • 1 st Pak choi
  • Limezest (alt limeblad)
  • 1 tsk socker
  • 2 msk fisksås
  • 1 dl vatten
  • 1 msk curry
  • 1 st kokosmjölk 150g
  • 1 st kokosgrädde 150g
  • Koriander

Koka riset. Finhacka löken, pressa 3 vitlök och riv ingefäran, ta i curryn stek allt i het olja i en stor stekpanna i 1 minut. Tillsätt sedan currypastan blanda och stek i 30 sekunder till. Ta i citrongräs ta i koriandern, spara bladen till servering. Häll i kokosmjölk, kokosgrädde, vatten, citrongräs, fisksås, socker, limezest och koriandern i curryn. Låt koka i 10 minuter.

• Ta upp citrongräset ur curryn och smaka eventuellt av med mer fisksås, limesaft och socker. Dela pak choi i bitar och lägg i. Sänk värmen medans du förbereder räkorna.

• Riv 2 vitlök. Hetta upp en stekpannan Häll i olja, vitlök och chiliflakes. Låt fräsa i 10 sekunder och tillsätt sedan räkorna i pannan. Låt fräsa tills räkorna är klara, det tar några få minuter. Pressa över limesaft och ta av stekpannan från värmen.

• Servera med ris, curryn och heta räkorna samt koriander.

Scroll to top