4 personer (8sp/per portion) Byter du ut ena brödet mot ex salladsblad så blir det 4 sp)
1 st, gul lök
1⁄2 msk Olivolja
1 förp, avrunnen/avrunnetBorlottibönor, konserv
1⁄ 2huvud Sallad
1 st Mango
1⁄2st Gurka
1 knippe Koriander
4 medelstor medelstora Tortillabröd
1 stLime
4 st Kycklingfilé
Skala och strimla löken. Strimla kycklingen. Fräs löken i olivolja tills den blivit mjuk. Lägg i kycklingen och kryddmixen och fräs på medelhög värme 7-8 minuter. Lägg i avrunna borlottibönor, salta, peppra och fräs ett par minuter till. Finstrimla salladen. Skala och fintärna mangon och tärna gurkan fint. Finhacka koriandern. Lägg tillsammans med kyckling- och bönröran i ett tortillabröd. Pressa över lime och rulla ihop till en burrito. Dela på mitten och servera.
Sätter mig ner först nu och kan koppla av till 100%, eller ja jag kunde andas när de sov middag. Men nu är efterlängtade M hemma – äntligen!
Jag måste nog ha världens busigaste tvillingar, ja Eden är dock inte lika busig som sin syster. Men herregud, detta har varit den absolut tuffaste dagen sen de föddes. De har bara hittat på jäkelskap konstant, och de vet att de inte få göra vissa saker men ändå så gör dom det och Adele tittar med sin djupa blick och skrattar mig rakt i huvudet när jag står och säger -Nej, Nej, HA HA säger hon. Say What? Vad hände? Eden följer med, och bara liksom hakar på det syrran gör. Hur fick jag sådana gulliga små monster?
Jag beundrar er som är ensamstående med tvillingar, applåder. Vilket enastående jobb ni gör. Jag har varit ensamstående med två (3 år i mellan) så det var ju ändå skillnad. Men såklart det var jobbigt, men nog inte lika jobbigt med två jämngamla småbarn.
Just nu ser jag ut OCH känner mig som en sliten och tråkig och ful småbarnsmamma. Jag behöver, sova ut (längre sovmorgon, slippa bajsblöjor och rutiner ett litet tag, ha orken att slå klackarna i taket. 1 vecka solsmester, sa någon det?
Jaja så är det glamorösa livet som småbarns(storbarns)förälder, små barn små bekymmer stora barn STORA bekymmer – I know!
Nä nu ska jag inte böla mer. Dagen har varit bra för övrigt, fick i mig en lunch när barnen sov. Det blev en skinka,purjolök och sparris omelett. Bara 1sp och jag som då love sriracha mayo, så blev det 2sp – perfekt.
Tänkte glamma upp mig lite, det är ju den tiden på året där man är vit som snö, lite fräsh snygg bränna är aldrig fel. Jag solar aldrig solarium så då får det bli spraytan, jag gör alltid det själv hemma. Beställde hem en ny spraytanburk idag, jag aldrig testat men det har fått jätte bra kritik. Köpte scrubben av samma märke med, så jag får testa i morgon. Skillnaden mellan den jag har haft innan är att denna blir du brun direkt, du kan välja mellan – Brons: 1 timme, Choklad: 2 timmar, Intense: 3 timmar. Sen så sköljer du av överflödet, så får du en snygg bränna.Så det ska bli spännande att testa, får återkomma med före & efter bild.
Sätt ugnen på 225°
Skala och koka potatisen. Låt den sedan svalna.
Skala morötter och palsternacka, skär i stavar. Dela blomkål i buketter. Lägg över i en ugnsform och ringla över olja. Ställ in i ugn ca 15-20 min tills grönsakerna börja mjukna, men fortfarande har tuggmotstånd.
Skala och finhacka lök och purjolök och låt de svettas i olivolja utan att de tar färg. Slå på vatten och smula i buljongtärning. Låt koka upp och sänk sedan värmen. Blanda i fraiche och senap.
Dela potatisen i bitar (ej för små) och vänd ner i stuvningen. Avsluta med att röra i hackad dill. Smaka av med salt och peppar och ev mer senap.
Stek laxen i margarin, salta och peppra.Dela den försiktigt sedan i 4 lika delar. Servera med dillstuvad potatis och ugnsrostade rotfrukter.
Att jag hamnade i bingen redan vid 21-tiden var kanske inte så konstigt. M skulle till Helsingfors över dagen och det innebar att klockan ringde redan vid 3.45 i natt. Givetvis vaknade även jag och att försöka somna om efter att han for ut genom dörren var liksom stört omöjligt…
Utebliven sömn innebar självklart att huvudvärken kom som ett brev på posten. Lägg därtill en släng av halsont och busiga barn så har man plötsligt fått ihop ett perfekt recept på en usel dag. Nu har väl inte allt varit negativt idag men vissa dagar önskar man bara att man kunnat vända sig i sängen och somna om. Få frukosten serverad när man vaknar, pedikyr, manikyr, massage, lunch, eftermiddagsfika, 3-rätters middag inkl vinpaket och fotmassage vid sängåendet. Men men…nu fick ju M en hint om hur den perfekta dagen kan se ut. Jag får väl se om han läser inlägget och snappar upp lite tips och trix om hur han får en nöjd och belåten fru.
Det blev dock jag som fick stå för matlagningen i kväll då M inte dök upp förren vid 19-tiden. Det blev en nyttig laxrätt (recept kommer under morgondagen) och någon timme framför Idrottsgalan innan jag hamnade där jag ligger nu. Förhoppningsvis mår jag bättre imorgon. Det lär behövas då M, inte bara har en heldag på kontoret, utan även har en inplanerad middag med kollegor från Stockholm. Så det blir till att reda sig själv även imorgon. Tror bestämt att jag hoppar över matlagandet och beställer mat. Lite får man allt unna sig efter en lång dag i hemmets tjänst.
Idag så kan jag stå upp och sova jag är så himla trött. Inte konstigt om man tänker efter, varit en helg med mycket mindre timmar sömn. Man är inte 20 längre! Sen kan man ju inte sova längre på morgonen som man gjorde förr, man har ju de små att tänka på.
Det värmer i hjärtat när dottern kommer ner lördagmorgon och säger – ”mamma vilken rolig kväll vi hade vi hade igår! Den slutade med musiktävling och dans. Barnen hade bestämt tacos och jag stekte upp lite nötfärs,kycklingfärs och kycklingfilé. Och i stället för bröd så använde jag mig av stora salladsblad, blev så mätt och så enkelt gott. Räknade ut att det blev 5 sp på 2 st tacowrap.
Det blev sång,dans och massor med skratt och helt plötsligt så blev det någon timme efter midnatt. Igår så var vi hembjuda till syrran och hon bjöd på en jättegod torsk med jordärtskockspure och en sås to die for! Den var så god så man hade kunnat dricka den som en soppa. Och chokladtryffel till efterrätt,nomnom.
Idag så händer det inte mycket, alla är trötta och sega – även de små. Eden somnade i sängen med mig nyss och Adele sjönk ner i sin säng. Det får bli en promenix och en tur till lekparken, under eftermiddagen, och sen bara hemmamys.
Godmorgon eller godmiddg. Här vaknar man upp till ett grått Helsingborg. Men det är ju Fredag så helt okey 😉
Vägning idag, det visade inte det resultatet som jag ville (minus 0,1) så det är inget att hurra för. Förra veckan tappade jag 3,3 kilo på en vecka. Men jag ska inte klaga, jag har vänt om och har kontroll och jag vet att jag sköter mig och jag njuter på vägen. Det är bara att fortsätta på samma vis som jag gör, så kommer det att visa resultat. Hade detta varit för några år sedan, så hade det slagit mig på ett annat sätt, jätte stor besvikelse, ökat stressen, och man hade dragit in mer på matintaget. Men idag så vet man att man blir påverkad av stress,sömn,mens,ägglossning och så mycket mer. Vem vill inte njuta av god mat och kunna gå ner samtidigt? Jo jag! Och det kan man verkligen på Viktväktarna.
Apropå mat – har ni listat ut vad ni ska äta ikväll? Jag frågade barnen och – TACOS utbrast dom. Så varför inte 🙂
Tänkte göra någon god efterrätt ikväll, får suga lite på karamellen vad man är sugen på.. Ha en riktigt skön Fredag. Kram kram
Ansa och skär brysselkålen i klyftor. Skala morötterna och skär dem i sneda skivor. Skala och skär löken i klyftor.
Dela, kärna ur och hacka chilin. Skala och riv eller finhacka vitlöksklyftorna. Riv skalet och pressa ur saften.Stek kålen mjuk i 1/3 av olivoljan och lägg upp på en tallrik. Stek morötter och lök i hälften av olivoljan som är kvar och blanda dem med kålen. Bryn kyckling, chili och vitlök i resten av olivoljan i en stekpanna. Smula ner buljongtärningen och häll på vattnet, låt det koka ihop ca 5 minuter under omrörning. Blanda ner grönsakerna, apelsinsaft och -skal och soja i kycklingpannan. Koka upp och smaka av med salt och peppar.
Servera med finstrimlad vitkål som du har stekt på låg värme i ca 3-4 minuter.
Smulad Bärcake
2 personer ( 4sp p/p)
2 dl Frysta blandade bär
4 msk Vanilj & hallon kvar 0,2%
2 st Digestivekex olivsmak
Värm bären i kastrull tills de blir varma och mjuka. Lägg bären i botten av glaset. Klicka i kvargen och toppa med smulad digestivekex.
Laxen: Blanda spiskummin, chilipulver, paprikapulver, salt och peppar på en tallrik. Vänd försiktigt runt fisken i kryddblandningen, se till att alla sidor blir täckta. Stek sedan laxen tills den blir klar.
Vitkål: Strimla vitkålen fint, och stek på svag värme tills den blir klar (varm och en fin yta)
Salsa: Dela, kärna ur och gröp ur avokadoköttet. Skär det i små tärningar och blanda med citronsaft och olivolja i en skål. Låt majsen rinna av och tillsätt den. Hacka och vänd ner koriandern i salsan. Smaka av med salt och peppar.
Servera laxen med gräddfil,rödlök,sallad och vitkålen.