Krämig laxpasta med dill och citron

4 personer (5sp/p)

  • 4portion(er)Risenta Bönpasta fettuccine grön
  • 1 st Purjolök
  • 2 st Morot
  • 1 tsk Margarin flytande 80%
  • 1 st Citron
  • 1 dl Vatten
  • 2 1/2 dl Matlagningsgrädde 4%
  • 1 1/2 msk Vitvinsvinäger
  • 1 st Fiskbuljongtärning
  • 1 knippe Dill eller så kan ni använda fryst dill ca 1-2 msk
  • 5bit(ar)Lax

Stek laxbitarna till de blir färdiga.
Strimla purjolöken purjolök tunt och riv morötter grovt. Fräs sedan i pannan i margarin utan att det får färg. Riv ner citronskalet. Häll sedan i vatten,matlagningsgrädde,buljongen och vinäger. Låt det koka upp och puttra i 5 minuter. Smaka av med salt och peppar och häll i dillen. Koka pastan enligt instruktioner.
Avsluta med att lägga i laxen i såsen och låt sjuda ett par minuter tills laxen precis blir varm.

 

Vem är du?

Dagarna och månaderna går och snart är det dags för mig att börja jobba. Planen var egentligen att vara hemma till Augusti, men både jag och tjejerna känner oss redo att vända blad. Lika mycket som jag tokälskar att vara hemma så skriker kroppen efter att vara ”jag” och börja komma tillbaka till jobblivet. Och en del som är bra med detta jobbet är att jag får kombinera båda. Och det har varit min önskan sen jag fick twinsen – ”att börjar jag jobba, så vill ja ha den typ av jobb”
Spännande som sagt att börja på ett nytt kapitel i mitt liv. 

Förskoleplats är det värre med tyvärr då vi har valt ett dagis som är det bästa i våra ögon och det är fullt just nu. Kommer antagligen in senare. Och jag vill verkligen inte välja ett annat, för jag vet att detta kommer vara bäst för oss och tjejerna. Och hitta ett reservdagis och att skola in barnen två ggr, nä det finns inte. Så vi har hittat en lösning som jag tror kommer att funka, får planera lite till. Så är livet, det är inte alltid en rak väg.

Har ju en hel del läsare bloggen och ja ni vet ju lite vem jag är och det hade varit kul att få veta lite vem mina läsare är 🙂 Vad är det som lockar er med just min blogg? Och är där något som ni vill ha mer av i bloggen? Lägg gärna en kommentar och vill ni maila så gör det (välj då kontakta mig). Alltid så himla kul att få lite feedback 🙂

Just nu så testar min Fitbit Blaze här hemma, och jag är överraskande positiv till den. Visst den är ingen Apple watch (det får jag köpa när tillfälles ges) Älskar ju Apple 😉 Men denna, kan jag hålla koll på min puls, träning, matintag, läsa email eller Facebook/Instagram kommentarer. Sätta upp mål m.m Ja och mycket mer finns det. Kollar just nu min sömn och bara det är ju lite smått kul hur och se hur man ligger till med den nattliga aktiviteten 🙂

Bondomelett med sparris och kalkonbacon

4 personer – 5sp per/portion

  • 400gPotatis
  • 1st Lök
  • knippe Sparris
  • 1 frp Kalkonbacon
  • msk Margarin flytande 80%
  • 6st Ägg
  • dl Mjölk
  • Peppar/salt
  • 12dl Persilja, färsk hackad

Skala och skär potatis i mindre bitar. Koka i lättsaltat vatten. Låt svalna något. Skala och skär lök i mindre bitar. Skär eller knäck bort det hårda längst ner på sparrisen och dela dem därefter i mindre bitar. Strimla bacon. Hetta upp stekpannan  och bryn potatis, lök och sparris några minuter. Lägg i bacon. Vispa samman ägg, mjölk, salt, peppar och persilja. Häll smeten över potatis, lök, sparris och bacon. Rör långsamt tills omeletten börjar stanna.

Musikfest & Måndag

Är ni laddade för en ny vecka? Tycker ni som jag att helgen gick i världens fart?

I lördags så det var dags för den årliga musiktävlingen som en av våra vänner håller i . Han planerar och strukturerar upp världens bästa musiktävling. Detta året så var det mer filmfrågor och lite bredare på vissa plan av frågor. Tidsschemat sitter uppe på väggarna här och var så vi alla håller tiden, man hinner knappt gå på toa 😉 En riktig trevlig kväll, vann dock inte detta året utan vi hamnade (4:a) tror jag.

Efter bara några få timmars sömn, ja 2 faktiskt så var jag ändå pigg trots halsbränna och uppsvälld mage. I lördags så blev det lite extra gott och har man dragit in på det sista tiden så får kroppen en chock. Så aj, hade ont i magen natt och morgon. Men vi drog ut i skogen och tog en skön promenix på nästan 5 kilometer. Frisk,kall luft gör kroppen bra och magonten försvann efter ett

Hoppas ni hade en fin helg.

Cheddarburgare – the one!

Gjorde en makalös god, saftig, mäktig burgare igår. Martin var lyrisk och svor att han aldrig skulle äta någon annan sorts hamburgare så det är ju bra respons 😉

Jag som då viktväktar räknade ut pointsen. Dessutom gav Buzzador oss chansen att testa ett nytt bröd på marknaden – Pågen Brioche Gourmet Hamburgerbröd. Så gott bröd! Tyckter faktiskt om att de andra hamburgarebröden smakar så gott.  Men ska jag ha bröd i fortsättningen kommer jag ta dessa, trots att det kostar mig 7 sp. Men med min burgare så är det värd det! Vill man ta salladsblad som jag oftast kör så är det ju 0-points.

Receptet är till 6-7 personer ( 8sp på burgare + 7sp på brödet = 15sp)

  • 900 g nötfärs 5%
  • Pågen Brioche Gourmet hamburgerbröd
  • 1 gul lök
  • 1 Zeta Mozzarella, ekologisk.
  • 1 knippe persilja
  • 1 ägg
  • 1 frp Kalkon bacon Tulp
  • 2 tsk olivolja
  • BBQ krydda
  • salt & Peppar
  • 3 st vitlöksklyftor
  • 75 gram Mexicana hot cheddar
  • Sallad
  • Tomat

Strimla den gula löken och stek upp tills den får en gyllenebrun färg.  Ställ åt sidan.
Blanda nötfärsen med ägg,kryddorna och vitlöken. Dela i två högar och kavla ut till två runda lika stora på bakplåtspapper. Lägg kalkonbaconen på ett bakplåtspapper och stek i ugnen tills den får en fin färg på 225g (ca 5 min) Ta ena delen åt sidan. Riv cheddarn och strö halva delen över ena färs delen.  Skär mozzarellan i tunna skivor och strö över. Lägg baconen på. Lägg på löken, persiljan och resterna av cheddarn. Ta sedan och lägg över den andra delen färs som ett lock. Tryck till sidorna. Stek båda sidorna på en stekpanna tills den får en fin yta. Ta sedan in i ugnen och låt den stå och gotta sig på 180 grader i ca 5 min. Färdigt!

  

Minus på vågen och lite nytt till hemmet.

Hej raringar. Har ni haft en bra vecka?

Tjejerna var hos tandläkaren igår och det gick hur bra som helst, de fick en godkänd stämpel. 4 tänder kvar som ska komma och antagligen är dom på G på Eden då hon fingrar i munnen och har ont emellanåt. Sen kommer vi med det där med napp, jag ska bättra mig och ta nappen på dagarna mer. Men Eden är väldigt nappig så hon e det lite mer jobb med, men det kommer gå fint. 

Har ju fredagar som vägningsdag och det visade sig att jag hade gått ner -1,2  kilo så totalt 4,5 kilo sen 2 januari. Har 20 kilo kvar. Som jag har sagt innan, det får tar sin tid det tar. Men skönt att det visar resultat, tjohoo!

Jag passade på att köpa växter idag, Plantagen i Rydebäck hade 50% på allt gröna växter, så det blev några stycken som fick följa med hem. På vägen hem så passade jag på att åka inom butiken Bali – alltså älskar den butiken. Hon har så mycket fint. Hittade bla tallrikar, snygg stoooor (60×40) skärbräda/uppläggningsbricka och doftljus. Har ni vägarna förbi, så måste ni dit 🙂

Ikväll så blir det en maxad nötburgare med mexikansk cheddar och kalkonbacon – vattnas redan i munnen.
Och så klart kommer det ett recept på det i morgon.

Kram och ha en skön helg.

Tjejerna har fått nya overaller och väskor 🙂

Kryddig Thaifärs

4 personer ( 4 sp per portion)

  • klyftor Vitlök
  • st, röd/rödaChilipeppar
  • msk Ingefära
  • st Salladslök
  • 1 påse Haricots verts
  • msk Rapsolja
  • 500Kycklingfärs 5%
  • 1-2 msk Fisksås (orientalisk)
  • 1-2 msk Soja, japansk
  • Sallad

Finhacka vitlök och chili, riv ingefäran. Skär purjon i bitar och skär haricots verts på hälften.

Hetta upp oljan i en stekpanna. Lägg i vitlök, purjo, chili och ingefära. Låt det få lite färg. Lägg i färs och haricots verts. Tillsätt fisksås, soja och socker. Låt färsen fräsa tills den är klar under omrörning. Smaka av med peppar och ev lite salt.

Strimla upp lite sallad. Riv blomkålen fint och koka upp i lättsaltat vatten och stäng av plattan direkt.

 
Scroll to top