Dags att söka…

Har ni vaknat upp från vintervilan?
I morgon är vi tillbaka till rutinerna igen, barnen börjar skolan, sängtiderna justeras och det blir ordning på torpet, visst är det det skönt med rutiner?!

Idag har vi bara slappat, eller rättar sagt jagat barnen, sopat jord då det var så jäkla kul att dra ner min elefantblomma, som mötte sin död hastigt, jäklar, den som var så fiiiiin. 

Efter en del funderingar så har vi beslutat att skjuta på vår Skottland-resa till hösten istället. Vi kände båda att det är lite väl kyligt i Februari och då jag börjar mitt nya jobb 1 Mars så rinner tiden ifrån oss. Dessutom känns hösten något bättre. Inte minst vädermässigt. Det ger ju oss dessutom lite längre tid att planera trippen så vi verkligen utnyttjar de tilltänkta dagarna till fullo. Spanien kommer vi dock inte rucka på så inom någon månad skall vi hittat ett passande hus i Cabo Roig och en annan plats med som vi ska bara lista ut var…

Helt utan resande, under våren, tänker jag dock inte vara utan det får bli en weekend i Stockholm eller Köpenhamn. Behöver verkligen lite egentid med M så har ni några bra tips – tveka inte att höra av er i kommentarsfältet.

Bjuder på lite bilder från helgen 🙂

Adele

Eden

 

En skön kväll

Njuter av tystnaden och egentiden i huset. Tjejerna sover och M är i ishallen med Liam och hans kompis. Jag har plockat av frukosten och krupit upp i fåtöljen och njuter av skidskytte i bakgrunden. Tog nyss ut Libabrödet från frysen, så sugen libapizza ikväll, men innan dess så blir det nog resterna från i förrgår-  asiatiska wrap😉 Idag är det vår ”äta vad vi vill dag”. Jag åt kesoplättar till frukost och jag har fortfarande kvar points från veckobonusen, trots middag och dryck igår. Men jag får se om det blir ngt extra gott, inte sugen på det just nu. Och man ska inte äta det bara för att, bättre att låta bli!

Igår så bjöd vi hem syrran och svågern. Martin stod för middagen och kockade ihop kycklingbiffar med rostade ungsgrönsaker. Fräscht och nyttigt med pointsen. Till efterrätt så svängde jag ihop en Hallon- och vaniljswirl (4sp)

Vi spelade Lip Twister och det var hysteriskt roligt och kommer absolut spelas många gånger till. Där finns inte en enda normal bild på oss den kvällen,haha.

Ha fin lördag på er.

 

Asiatiska salladswraps med kycklingfärs

4 personer ( 5 sp per portion)

  • 100 g Äggnudlar okokta
  • 1 tsk Rapsolja
  • 500g kycklingfärs
  • 1 st Citrongräs, 1 stjälk
  • 2 cm, färsk Ingefära
  • 4 st Limeblad, kaffir
  • 1 st Morot
  • 1 kruka(or) Mynta
  • 100 g Böngroddar
  • 3 msk Soja, japansk
  • 1 st Lime
  • 1 krm Svartpeppar
  • 2 huvud(en) Sallad, 12 gemsalladsblad eller hjärtsallad (Tänk på att hjärtsalladen är mindre, då kan du lägga till några få extra)
  • 4 st Salladslök
  • 1-2 tsk Sesam Oil Blue Dragon

Koka nudlar enligt anvisning på förpackningen. Skölj sedan av dem i kallt vatten i ett durkslag, låt rinna av och skär dem i mindre bitar. Ställ åt sidan.

Hetta upp en wokpanna med olja. Tillsätt färs när woken blivit riktigt varm och woka tills köttet fått färg och är genomstekt, rör hela tiden, då kycklingfärsen har lätt att brännas vid, häll i lite sesam oil och rör om.

Ta bort de sega ytterbladen på citrongräset, hacka sedan stjälken fint. Skala och riv ingefära och finstrimla limeblad (har du torkade limeblad så är det bara att smula till dom lite smått. Tillsätt citrongräs, ingefära och hälften av limebladen och woka vidare några minuter. Ta av pannan från plattan.

Skala och skär morot i små stavar och strimla mynta. Tillsätt böngroddar, morot, mynta, soja, limesaft och nudlar i woken och vänd runt så att allt blandas. Krydda med peppar.Tvätta och torka av salladsbladen. Skeda ner köttfärsröran, strö över de återstående limebladen och finstrimlad salladslök. Servera direkt.

Ett jättegott vin till är Hubert Beck – Nr 12105 ni hittar den här

 

Fredag hela dagen

Fredag,fredag, freeeedag!

Bästa dagen på veckan, eller vad tycker ni?
Tog som sagt mina mått och vikt i Tisdags och idag är det ju min vägningsdag, och jag ställde mig och det blev minus -3,4, wowow.  Veckan har gått bra och jag har valt bra mat och blivit mätt och nöjd. Inget sockersug alls faktiskt! Duktig med vätskan, dricker ungefär 2 liter om dagen. Nu så fortsätter vi i samma takt, och ingen stress, så blir det bra 🙂 Jag har varit ute 2 ggr denna vecka på en PW, ska ta en PW lörd,söndag oxå målet är att gå ut och gå varje dag.

Just nu så myser vi i sängen, tjejerna sov till strax efter 08 och nu slappar vi ett tag. Det börja spricka upp utanför mitt fönster och har man tur kanske man får skymten av solen. Så om ett tag så klär vi på oss och beger oss ut.

Lilleman har tjatat om åka skridsko sen första dagen på jullovet, så idag blir det en sväng till ishallen.

Nu ska jag slänga ihop receptet från igår – det blev så sjukt gott, och M som älskar asiatiskt var helt lyriskt.

Lax med basilika och blomkålsmos och het dillkräm

4 personer (2 sp)

  • 1 kruka Basilika
  • 2 Blomkålshuvuden
  • 1 vitlök
  • 2 tsk olivolja
  • 4 bitar lax
  • Ruccola
  • 2 tsk smör
  • 1 msk kinesisk soja
  • 3 msk creme fraiche
  • 3 tsk Sriracha Mayo Sauce
  • Dill
  • 2 tsk Santa Maria Thai Fish sauce
     
Plocka blomkålen i små bitar och koka tills den blir mjuk. Mixa sedan basilikan,en pressad vitlök och oljan. Jag använde mig av en handmixer. Smaka av med salt och peppar. Stek lax i smör och en skvätt soja tills den är färdig, salta och peppra. Servera med blomkålsmosen och ruccola.

Het dillsås
Blanda samman creme fraiche,dill, fish sauce och sriracha mayo. Smaka av med salt och peppar.

 

Green Thai Curry

Till 6 personer (8sp per portion)

  • 6 st Kycklingfilé
  • 2 burkar lätt kokosmjölk
  • 2 påsar Green Curry Spice Mix, Santa Maria
  • Ris till 6 portioner
  • 1 burk Ica Asia wok grönsaker
  • 1 st röd paprika
  • Några droppar fish sauce
  • Pak choi
  • 1 msk Asian Fond – Bong Touch of Taste
  • 1 msk olja

Strimla ner kycklingfilen och stek den så den får en fin yta. Tillsätt wok grönsakerna och paprikan och stek några minuter till. Häll i kokosmjölken,buljongen och fish sauce. Låt puttra tills kycklingen är färdig. Innan servering så slänger du i pak choi bladen i wokpannan. Serveras med ris.

Green Thai Curry – 8sp

Första Dagen

Tycker ni som jag att idag var det den första dagen på nya året? Igår så låg det som en tjock dimma och alla strosade i pyjamas och man hade nog lite bubblor kvar i kroppen..Men idag känns det riktigt gott, en skön start på 2018.

Det blev upp tidigt och bilen styrde mot sjukhuset i Ängelholm. Dottern skulle in på röntgen, hon får alla mina krämpor som hennes ödmjuke far brukar säga. Hon, som jag, har problem med ryggen och duktigt nog så går hon redan hos en sjukgymnast. Inte nog med det så är hon lite plattfotad – precis som jag. Skillnaden är att vi började tidigt göra en utredning på henne, så slipper hon kanske gå igenom allt som jag fick göra och att hennes rygg stärks upp redan från början.

Jag har tagit före bilderna idag, tagit mina mått och ställde mig på vågen. Jag kan lova att det var mindre roligt. Men jag har njutit på vägen upp och nu får jag njuta neråt fast på ett mer kontrollerande sätt. Skönt faktiskt, gillar rutinerna och kontrollen. Träningsskorna åkte på ikväll och vi begav oss ut, nästan hela familjen på en PW. Så himla skönt med frisk luft, men ont i ljumskarna och höften är ju lite ur balans. Måste ta tag i det, nu  i Januari ska jag boka med en PT och köra på 🙂

Nu väntas en god thaigryta till middag och pointsen skrivs ner i VV-appen. Gillar starkt nya uppdatering med viktväktarna.

En av de bästa klapparna – Lego.
Tonfisksallad till lunch – 3sp
Green Thai Curry – 8sp

Nyårsafton 2017/2018

Krupit ner i soffan och njuter av gårdagens nyår. Jag hoppas ni hade det lika bra som vi hade det?

Som vanligt, på nyår, så var vi inte så sugna på att stå och laga mat en hel eftermiddag utan vi valde att beställa catering. Jag och M har testat några olika restauranger, just vid nyår, och denna gången så föll Sofieros nyårsmeny oss i smaken. Jag och Louise gjorde lite plock till fördrinken – Pimientos de padrón,tryffelsalami, brillant savarin och snittar med friterad grönkål och löjrom.

Till barnen så blev det planka till varmrätt med lite olika tillbehör då barnen gillade olika. Tycker personligen att det är bäst att ge det barnen gillar än att stå och göra sig till och så slängs all mat. Till efterrätt blev det glassbomb 🙂

Trots att jag och Louise lärt känna varandra först i år så känns det som att vi har känt varandra hela livet. Det känns faktiskt så med oss alla fyra. Fantastiskt! Min fina själasyster.
Så kvällen gick i skrattets tecken och det bjöds på en riktig god meny. En eloge till grabbarna som tog hand om kvällens upplägg av maten.

Ett gott slut på ett fint år..
 
The Golden Drink

  

Sötaste Isabella<3
Hummer Cocktail Glaserad hummer med hummermajonäs, kronärtskocka, laxrom och vintergrönt samt ostcrème och brioche
Tournedo med anklever, potatis och tryffel, kampottpepparsky, ragu på pumpa, silverlök och bakad rotselleri
Champagne –och citronsorbet, vaniljbavaroise, svartvinbärsjaconde samt äpple och svarta vinbär

   

Scroll to top