Kvällens middag gick bara på 3 smartpoints (ej klyftpotatisen inräknad) – och middag till 5 personer.
5 st kycklingfilé
1/2 tsk salt
1/2 tsk nymalen svartpeppar
1 tsk olja att steka i
3 vitlöksklyftor
1 gul lök
2 dl mini fraiche 5%
3 dl matlagningsgrädde 4%
3 msk torkad dragon
2 msk kycklingfond
2 msk dijonsenap
Stek kycklingen i smör i en het stekpanna så att den får fin färg.
Skala och hacka lök och vitlök och stek sedan med kycklingen på medelvärme i ca 5 minuter.
Tillsätt crème fraiche, grädden, dragon, fond och senap. Rör om så att allt blandas väl.
Jag gjorde klyftpotatis och serverade även stekt broccoli till.
Kanske en pannacotta efterrätt till alla hjärtans dag?
4 personer 3sp p/p
2 gelatinblad
1 st vaniljstång
1 dl mellanmjölk
Jordgubbar
1 tsk kardemumma
2 tsk hermesetas flytande
4 dl kvarg 0,2% vanilj
2 tsk lime
Lägg gelatinbladen i kallt vatten. Skrapa ur vaniljfröna och lägg i en kastrull tillsammans med mjölk och socker. Koka upp mjölken. Lägg i gelatinbladen och rör så att de löser sig. Låt mjölken svalna till fingervarmt. Blanda det sedan med yoghurt. Häll upp i glas och ställ in i kylen i minst 2 timmar för att stelna. Skär jordgubbarna fint och blanda med limesaft och kardemumma. Lägg det på pannacottan och servera.
530 ville mina tjejer vakna, lite välling i magen och lite lätt sömn till 0610 sen smög jag upp med dom och fixade frukosten till alla. Pannkakor, bulle med bulle, ägg mackor, yoghurt – ja you name it. En riktigt skön och lugn och mysig frukost blev det. Dottern smög ner med en ros till mig, gulliga unge❤
Älskar dessa morgnar utan stress, och det tyckte de övriga i familjen med. Får nog väcka dom lite tidigare varje morgon hädanefter.
Dagen till är så fick tjejerna på sig sina röda klänningar – de älskar kjolar och klänningar. Varje gång de är i sitt rum så drar de ner sina kjolar och klänningar och tar de på sig ovanför de andra kläderna 🙂
Igår var det fettisdagen, blev det någon semla för er? För mig blev det, årets första semla och den satt som en smäck! I viktväktarsyn så innehåller en semla massor med points. Och klämma en hel efter middagen orkade jag inte. Så jag och M delade på den, men sen kom dottern ner och var knäckt att hon inte fick ngn. Hon har aldrig ätit semla innan eller rättar sagt jag visste inte att hon gillade det, för hon är så kräsen när det gäller det mesta. Så ja vi delade alla tre på en semla haha. Och det var verkligen det lilla extra på kvällen, alla var nöjda. Och jag var helt nöjd med den biten och suktade inte efter mer. Min man snarare hade kunnat äta tre till. Få väl köpa varsin till Saga och M idag 😉
Jag ska strax till BVC med Adele, hon har massa torra utslag som vi måste kolla upp, inget funkar och jag har testat det mesta…
Måndag ..igen. Och jag vaknade i morse och kände hur kroppen var av full av skön energi. Konstig nog pigg, för tjejerna vaknar på nätterna och är ledsna (när ska det ta slut?) Idag har vi har varit hemma mer eller mindre hela dagen, Adele har hamnat i ngn ”kris” och gråter från och till hela tiden, så hon är extra känslig.
Jag hade bokat ett pass ikväll, bodybalance. Var ungefär 100 år sedan jag var på ett BB pass. Så himla skönt och kände hur vi gick igenom hela kroppen. Love it!
Innan träningen så fuskade jag och tog mina mått -8cm runt midjan? Så kul när man märker skillnad. Vi fortsätter att äta, dricka och njuta av livet?
Jag och dottern har krupit ner i min säng och håller kväll, hon kollar film och jag slötittar framför tv. Börja faktiskt känna av halsen, har jag verkligen ingen tid eller lust med..
Vill ni ha en matigt och mättande frukost så är denna perfekt för dig. Den kan även ätas som lunch om man skulle vilja det.
3 sp för en (blir 5st)
0,75 dl Sojamjöl
1 1⁄2msk Vetemjöl
4 msk Grekisk yoghurt 10%
2 skiva(or)Tulip Kalkonbacon
50g Galbani Mozzarella 20%
1/2 rödlök
salt
Valfria smaksättare (jag tog oregano och lite rosmarin)
Sätt på ugnen på 175 grader. Blanda vetemjölet med rismjölet (spara lite till knådandet av degen) i en skål, tillsätt yoghurten. Salta och tillsätt smaksättare om ni vill ha det. Använd lite av vetemjölet och platta ut degen. Jag använde smör&rapsolja spray i formarna så det kan lättare tas ut efter gräddning. In i ugnen i ca 10 minuter. Ta ut, kläck ägget i varje form. In i ugnen i ca 6 minuter. Ta ut och lägg osten,baconet och rödlöken. In i ugnen igen tills osten har smällt (ca 5 minuter) Ta ut och låt svalna.
Sätt ugnen på 225°. Krydda kycklingen med salt, peppar och oregano. Bryn dom i oljan i en stekpanna. Linda skinkskivorna runt kycklingen och lägg i en ugnssäker form. Vispa ihop grädde, vinäger, fond och vitlök. Häll det i formen. Stek i mitten av ugnen ca 15 min. Stek upp grönsakerna så de blir krispiga och får en fin yta.Dela sockerärterna och cocktailtomaterna och servera till kycklingen. Toppa med oregano.
Gjorde en smarrig efterrätt eller jag en liten god sötsak till kvällen 🙂
Räknade ut och det blev 3sp på en bit. Och det blev ca 16 bitar
1 Banan
Mörk choklad choklad 100g
4msk jordnötssmör
1 msk kokosolja
muffinsformar
Lägg ut formarna. Smält chokladen. Skiva bananen i 16 bitar. Blanda jördnötssmöret och kokosoljan tillsammans i en skål.. Lägg sedan en liten klick choklad i botten i formen, sedan bananen och ta en klick jordnötssmör och till sist en klick choklad på toppen. Sätt in sedan dom i frysen i ca 1 timme och innan du ska njuta av dom så ta fram dom och låta dom gotta till sig i 2,3 minuter. Enjoy 🙂
Ta ut fisken ur förpackningen och strö över salt. Låt stå ca 15 min.
Fräs garam masalan i smör i en stekpanna på svag värme i ca 1 min. Tillsätt crème fraiche och ½ dl vatten.
Ta av bladen från blomkålshuvudet och låt koka helt i bara några minuter.
Torka av fisken lätt med hushållspapper. Lägg fisken i såsen och låt sjuda under lock i ca 5 min. Tillsätt ärterna på slutet. Servera med med blomkål