Bondomelett med sparris och kalkonbacon

4 personer – 5sp per/portion

  • 400gPotatis
  • 1st Lök
  • knippe Sparris
  • 1 frp Kalkonbacon
  • msk Margarin flytande 80%
  • 6st Ägg
  • dl Mjölk
  • Peppar/salt
  • 12dl Persilja, färsk hackad

Skala och skär potatis i mindre bitar. Koka i lättsaltat vatten. Låt svalna något. Skala och skär lök i mindre bitar. Skär eller knäck bort det hårda längst ner på sparrisen och dela dem därefter i mindre bitar. Strimla bacon. Hetta upp stekpannan  och bryn potatis, lök och sparris några minuter. Lägg i bacon. Vispa samman ägg, mjölk, salt, peppar och persilja. Häll smeten över potatis, lök, sparris och bacon. Rör långsamt tills omeletten börjar stanna.

Musikfest & Måndag

Är ni laddade för en ny vecka? Tycker ni som jag att helgen gick i världens fart?

I lördags så det var dags för den årliga musiktävlingen som en av våra vänner håller i . Han planerar och strukturerar upp världens bästa musiktävling. Detta året så var det mer filmfrågor och lite bredare på vissa plan av frågor. Tidsschemat sitter uppe på väggarna här och var så vi alla håller tiden, man hinner knappt gå på toa 😉 En riktig trevlig kväll, vann dock inte detta året utan vi hamnade (4:a) tror jag.

Efter bara några få timmars sömn, ja 2 faktiskt så var jag ändå pigg trots halsbränna och uppsvälld mage. I lördags så blev det lite extra gott och har man dragit in på det sista tiden så får kroppen en chock. Så aj, hade ont i magen natt och morgon. Men vi drog ut i skogen och tog en skön promenix på nästan 5 kilometer. Frisk,kall luft gör kroppen bra och magonten försvann efter ett

Hoppas ni hade en fin helg.

Cheddarburgare – the one!

Gjorde en makalös god, saftig, mäktig burgare igår. Martin var lyrisk och svor att han aldrig skulle äta någon annan sorts hamburgare så det är ju bra respons 😉

Jag som då viktväktar räknade ut pointsen. Dessutom gav Buzzador oss chansen att testa ett nytt bröd på marknaden – Pågen Brioche Gourmet Hamburgerbröd. Så gott bröd! Tyckter faktiskt om att de andra hamburgarebröden smakar så gott.  Men ska jag ha bröd i fortsättningen kommer jag ta dessa, trots att det kostar mig 7 sp. Men med min burgare så är det värd det! Vill man ta salladsblad som jag oftast kör så är det ju 0-points.

Receptet är till 6-7 personer ( 8sp på burgare + 7sp på brödet = 15sp)

  • 900 g nötfärs 5%
  • Pågen Brioche Gourmet hamburgerbröd
  • 1 gul lök
  • 1 Zeta Mozzarella, ekologisk.
  • 1 knippe persilja
  • 1 ägg
  • 1 frp Kalkon bacon Tulp
  • 2 tsk olivolja
  • BBQ krydda
  • salt & Peppar
  • 3 st vitlöksklyftor
  • 75 gram Mexicana hot cheddar
  • Sallad
  • Tomat

Strimla den gula löken och stek upp tills den får en gyllenebrun färg.  Ställ åt sidan.
Blanda nötfärsen med ägg,kryddorna och vitlöken. Dela i två högar och kavla ut till två runda lika stora på bakplåtspapper. Lägg kalkonbaconen på ett bakplåtspapper och stek i ugnen tills den får en fin färg på 225g (ca 5 min) Ta ena delen åt sidan. Riv cheddarn och strö halva delen över ena färs delen.  Skär mozzarellan i tunna skivor och strö över. Lägg baconen på. Lägg på löken, persiljan och resterna av cheddarn. Ta sedan och lägg över den andra delen färs som ett lock. Tryck till sidorna. Stek båda sidorna på en stekpanna tills den får en fin yta. Ta sedan in i ugnen och låt den stå och gotta sig på 180 grader i ca 5 min. Färdigt!

  

Minus på vågen och lite nytt till hemmet.

Hej raringar. Har ni haft en bra vecka?

Tjejerna var hos tandläkaren igår och det gick hur bra som helst, de fick en godkänd stämpel. 4 tänder kvar som ska komma och antagligen är dom på G på Eden då hon fingrar i munnen och har ont emellanåt. Sen kommer vi med det där med napp, jag ska bättra mig och ta nappen på dagarna mer. Men Eden är väldigt nappig så hon e det lite mer jobb med, men det kommer gå fint. 

Har ju fredagar som vägningsdag och det visade sig att jag hade gått ner -1,2  kilo så totalt 4,5 kilo sen 2 januari. Har 20 kilo kvar. Som jag har sagt innan, det får tar sin tid det tar. Men skönt att det visar resultat, tjohoo!

Jag passade på att köpa växter idag, Plantagen i Rydebäck hade 50% på allt gröna växter, så det blev några stycken som fick följa med hem. På vägen hem så passade jag på att åka inom butiken Bali – alltså älskar den butiken. Hon har så mycket fint. Hittade bla tallrikar, snygg stoooor (60×40) skärbräda/uppläggningsbricka och doftljus. Har ni vägarna förbi, så måste ni dit 🙂

Ikväll så blir det en maxad nötburgare med mexikansk cheddar och kalkonbacon – vattnas redan i munnen.
Och så klart kommer det ett recept på det i morgon.

Kram och ha en skön helg.

Tjejerna har fått nya overaller och väskor 🙂

Kryddig Thaifärs

4 personer ( 4 sp per portion)

  • klyftor Vitlök
  • st, röd/rödaChilipeppar
  • msk Ingefära
  • st Salladslök
  • 1 påse Haricots verts
  • msk Rapsolja
  • 500Kycklingfärs 5%
  • 1-2 msk Fisksås (orientalisk)
  • 1-2 msk Soja, japansk
  • Sallad

Finhacka vitlök och chili, riv ingefäran. Skär purjon i bitar och skär haricots verts på hälften.

Hetta upp oljan i en stekpanna. Lägg i vitlök, purjo, chili och ingefära. Låt det få lite färg. Lägg i färs och haricots verts. Tillsätt fisksås, soja och socker. Låt färsen fräsa tills den är klar under omrörning. Smaka av med peppar och ev lite salt.

Strimla upp lite sallad. Riv blomkålen fint och koka upp i lättsaltat vatten och stäng av plattan direkt.

 

Kycklingburito

4 personer (8sp/per portion) Byter du ut ena brödet mot ex salladsblad så blir det 4 sp)

  • st, gul lök
  • 1msk Olivolja
  • förp, avrunnen/avrunnetBorlottibönor, konserv
  • 1⁄ 2huvud Sallad
  • st Mango
  • 12st Gurka
  • knippe Koriander
  • medelstor medelstora Tortillabröd
  • stLime
  • 4 st Kycklingfilé
     
     

    Skala och strimla löken. Strimla kycklingen. Fräs löken i olivolja tills den blivit mjuk. Lägg i kycklingen och kryddmixen och fräs på medelhög värme 7-8 minuter. Lägg i avrunna borlottibönor, salta, peppra och fräs ett par minuter till. Finstrimla salladen. Skala och fintärna mangon och tärna gurkan fint. Finhacka koriandern. Lägg tillsammans med kyckling- och bönröran i ett tortillabröd. Pressa över lime och rulla ihop till en burrito. Dela på mitten och servera.

 

Små virvelvindar

Förtvivlan, slut och ja slut…

Sätter mig ner först nu och kan koppla av till 100%, eller ja jag kunde andas när de sov middag. Men nu är efterlängtade M hemma – äntligen!
Jag måste nog ha världens busigaste tvillingar, ja Eden  är dock inte lika busig som sin syster. Men herregud, detta har varit den absolut tuffaste dagen sen de föddes. De har bara hittat på jäkelskap konstant, och de vet att de inte få göra vissa saker men ändå så gör dom det och Adele tittar med sin djupa blick och skrattar mig rakt i huvudet när jag står och säger -Nej, Nej,  HA HA säger hon. Say What? Vad hände? Eden följer med, och bara liksom hakar på det syrran gör. Hur fick jag sådana gulliga små monster?

Jag beundrar er som är ensamstående med tvillingar, applåder. Vilket enastående jobb ni gör. Jag har varit ensamstående med två (3 år i mellan) så det var ju ändå skillnad. Men såklart det var jobbigt, men nog inte lika jobbigt med två jämngamla småbarn.

Just nu ser jag ut OCH känner mig som en sliten och tråkig och ful småbarnsmamma. Jag behöver, sova ut (längre sovmorgon, slippa bajsblöjor och rutiner ett litet tag, ha orken att slå klackarna i taket. 1 vecka solsmester, sa någon det?
Jaja så är det glamorösa livet som småbarns(storbarns)förälder, små barn små bekymmer stora barn STORA bekymmer – I know!  

Nä nu ska jag inte böla mer. Dagen har varit bra för övrigt, fick i mig en lunch när barnen sov. Det blev en skinka,purjolök och sparris omelett. Bara 1sp och jag som då love sriracha mayo, så blev det 2sp – perfekt.

  

Tänkte glamma upp mig lite, det är ju den tiden på året där man är vit som snö, lite fräsh snygg bränna är aldrig fel. Jag solar aldrig solarium så då får det bli spraytan, jag gör alltid det själv hemma. Beställde hem en ny spraytanburk  idag, jag aldrig testat men det har fått jätte bra kritik. Köpte scrubben av samma märke med, så jag får testa i morgon. Skillnaden mellan den jag har haft innan är att denna blir du brun direkt,  du kan välja mellan – Brons: 1 timme, Choklad: 2 timmar, Intense: 3 timmar. Sen så sköljer du av överflödet, så får du en snygg bränna. Så det ska bli spännande att testa, får återkomma med före & efter bild.

COCOA BROWN 1 HOUR TAN DARK
COCOA BROWN TOUGH STUFF 3IN1 BODY SCRUB
COCOA BROWN PINK TANNING MITT
MILANI STROBELIGHT INSTANT GLOW POWDER DAY GLOW – fick oxå följa med. Snyggt med lite lyster i ansiktet.
Scroll to top