Pusslande och planering

Ett evigt pusslande känns det som just nu… Men tur att vi har min mamma som ställer upp i vått och torrt samt att M mamma även ställer upp. Tjejerna har fortfarande inte kommit på det dagiset som vi vill in på. Och det känns så tråkigt att ska behöva sätta dom på ett som vi inte känner för. Så nu hoppas jag att vi får ett svar snabbt. Men nu när jag jobbar så får våra mammor och M ställa upp så gott det går. Tur att jag jobbar som jag jobbar annars så hade vårt pusslande nog inte fungerat. Och som ni vet så är anledningen den att jag skulle egentligen varit hemma till Augusti detta året men jag började jobba tidigare, därför har vi inte fått ngn dagisplats ännu.

Jag märker nu när jag har börjat jobba, att bloggen,maten, inspirationen tryter lite. Självklart inte min mening men just nu är det bara mycket runt omkring mig/oss. Så är det i livet, det går ju upp och ner..Men jag är här 🙂 Och jag älskar ju att dela med mig till er. Och mat och mode är ju en stor del av mig och älskar att inspirera.

Tänkte kolla med er om det är något som saknas i bloggen? Något som ni vill se mer av?

Nu känns det ändå att våren har kommit och man blir så mycket piggare av ljusare dagar och längre kvällar. Vi har börjar pilla sakta i trädgården och har lite planer på vad vi ska göra. Om det går som vi vill så kommer det bli såååå fint där, får bara hoppas att värmen kommer snabbt med. Köpte på mig lite penseer igår som jag tänkte sätta ut i krukor. Sen så har jag mitt lilla trädgårdsland som ska utökas. Just nu finns där rabarber,blåbär,jordgubbar,dill,gräslök och mynta. Älskar att pula i min trädgård:)

Om 62 dagar drar vi till Cabo Roig, gud så välbehövligt!!! Och vad jag märkte så många av er – mina läsare här och på insta ska även dit i sommar. Så roligt!! Som vi längtar alla, sol,mat och fylla på med energin. Hundvakt är fixat och husvakt fixat, skönt att här är ngn som bor här medans vi är borta. Förra året har ju fortfarande etsats sig fast när vi får det samtalet vi inte ville ha. Översvämning i huset – usch rysningar ännu. Ni kan läsa om det här.

Men iallafall, ska snart sättas och boka en övernattning, det lutar mot Lyon. Och vi kör faktiskt denna gång bara 1 övernattning (förra året var det 3) Gud vad jag älskar att kunna sitta ner och planera detta. Och självklart kommer ni får vara en del av det. Ni kan även söka efter förra årets tripp och våra planering runt omkring det  (semestertrippen 2016,2017 och nu 2018, finns/kommer även vara mycket bilder på taggen på insta) Och det som även är så himla kul att många av er har hakat på detta att köra till Spanien – tjohooo på det 🙂

Nä nu ska jag knalla till jobb, stoooor kram på er.

Några hektiska dagar

God kväll! Är egentligen mitt uppe i lördagskvällens matlagning men dyker in för att dela med mig av gårdagens, och dagens, händelser. Det gäller ju att passa på, när tid ges, då det varit mycket jobb senaste tiden som, av förklarliga skäl, blir en tidstjuv. Jobbar ju till vardags med merchandise och en webshop för stadens elitlag. Och med tanke på att det är seriepremiär imorgon så lär jag spendera dagen/kvällen på Olympia.

I går blev det en vända hem till syrran för lite mat och några glas vin. Som vanligt blev det att vi satt och surrade till långt in på småtimmarna – något man verkligen känt av idag. Dock var det välbehövligt igår då vi, syrran och jag, har planer på ett spännande samarbete. Vi ska bara fila lite mer på upplägget innan vi är redo för att kicka igång. Men det är ett riktigt roligt projekt så vi håller nog båda tummarna att vi kan sy ihop det hela.

Vid lunch satte vi oss i bilen och for ut en liten vända. Det är ju alltid så att man har en del saker man skjuter upp i veckorna som man sen få lösa på helgen. Oavsett så hamnade vi, till slut, i Ängelholm och ett restaurangbesök. Väl hemkommen så var ju vädret riktigt härligt så det blev lite småpysslande i trädgården innan jag väl hamnade här framför datorn.

Nä, nu är maten klar och kvällens upplägg går i karibiska toner. Receptet får jag återkomma till…

Ha en fin lördagskväll

Torsdag

Tittar in lite snabbt och säger hej på er. Gått och strosat i myskläder fram till nu, insåg att klockan var över 12 och ska snart jobba.  Jag ska väcka de små och ge dom middag,- korvstroganoff. De äter som små möss och just nu är dom inne i en sådan tråkig period med maten. Man står och gör sig till i köket och ändå så skriker de efter kalla köttbullar från kylen.

När det gäller vår mat så har jag tappat lite inspo, men det kommer väl snart tillbaka. Tur är att man kan gå in här på bloggen och hitta lite recept, samt så kan ni följa min (tagg på instagram) #linsalusenmatochbak där finns en del bilder och sedan hittar ni recepten på bloggen.

Ikväll blir det korv, men vad hela menyn blir det har jag ingen aning om. Det får bara skapas under tiden 🙂

Ha en fin torsdag på er❤

Adele
Eden

Het kyckling med spenatwrap

Det blir 6sp för 2 wraps (blir 4 wraps totalt)

 

  • 5 ägg
  • 1st röd chili
  • 65 g Babyspenat
  • salt
  • peppar
  • 2 tsk olja
  • 6 st färska champinjoner
  • Kycklingfilé
  • Sallad
  • 1 st röd paprika
  • 1 dl Mini Fraishe
  • Smör & rapsolja
  • 1  tsk soja
  • Harissakrydda
  • 1 st citron + skal

Strimla kycklingen i små strimlor och krydda och ta i sojan och chilin. Stek tills det blir klart. Strimla sedan upp lök,champinjoner och paprika och stek upp.

Mixa ägg.spenat,salt och peppar i en blender till e grön omelettsmet. Sprya järnet och stek omeletterna (blir 4st) på en sida. Vänd upp omeletten på smörpapper.

Pressa ner citronen i creme fraichen och riv skalet i. Rör om. Krydda med salt & peppar.

Tillbaka till rutinerna

Så då var denna påsken över för detta året. Vi har njutit så över ledigheten, ätit gott och druckit gott. Nu är det tillbaka i rutiner igen. Hoppas ni har haft en fin påsk?!

Idag är det sådan kontrast från igår, – snöar som in i och igår stor sol då jobbade vi i trädgården och barnen var ute hela dagen och lekte. Vi satt och solade och det blev riktigt varmt när man satt i lä. Vi satte igång grillen och det blev hamburgare och korv:)

I Söndags var vi hemma hos Louise med familj, mycket skratt och många barn (älskar vår härliga stora familj vi har). De bjöd på en varmrätt som jag bara måste göra här hemma – Puttanesca. Fasiken såååå god den var. Och efterrätten var to die for! Vi hade en störtskön kväll – like always❤

Lilleman har fjärilar i magen i morse, han skulle på sitt första läger. Väskan var packad och han gav mig världens kram i morse. Kommer sakna min lilla plutt, men det är bara en natt. Men det är bra att det kom nu med lägret för om några veckor så ska han på fotbollsläger ner mot Skanör till. Och det håller på i flera dagar.

Tjejerna tittar på babblarna då tänkte jag passa på och gå igenom matlistan för i veckan. Med tanke på allt gott moffandes denna veckan, så ska jag dra ner extra på kolhydraterna så vi hamnar tillbaka på rätt spår. Som jag skrev innan så har jag stått still i två veckor. Ja nu så är det ngt kilo upp, men det är ju inte konstigt. Men ingen oro på torpet, det e ju så det är. Det är ju en livsstil detta 🙂

Kram på er

(klicka på bilderna för att dom ska bli större)

Riktigt skön påskvecka

Hej på er, hur har ni det med påskfirandet?

Sitter här fortfarande mätt från i förgår. Då var vi hos svägerskan i Falsterbo och dom bjöd på snittar och champagnemarinerad lax – gud så god!!

Igår så hade vi påskbuffé hos oss. Jag och Pia (syrran) är jäkligt duktiga på att göra mycket mat. Man kunde nästan tro att vi var en 25 personer igår, men var 9 personer. mycket mat innebär mycket rester 😉 Kvällen bestod av god matt,dryck och biljardturnering. Riktig rolig kväll som slutade sent.

Denna helgen har det inte räknats några points, utan jag har ätit och njutit extra. Jag har stått stilla på minus 11 kilo nu  i två veckor. Men ibland är det så att kroppen stannar upp och sen minskar det igen.. Men i morgon är det på det igen. Saknar lite med strukturen kring maten och jag blir så lätt svullen när kroppen får ”för mycket av det goda” Men som jag skrev innan. Jag har njutit 🙂

M drog till Malmö i morse då Lilleman skulle på turneringi fotboll. Själv så sitter jag i soffan i pyjamas med två övertrötta barn. Ska snart ta och lägga dom, då ska jag faktiskt krypa ner under täcket. I eftermiddag ska vi hem till bästisen på middag. Ska bli mysigt att spendera dagen/kvällen med dom.

Hoppas ni får en fin dag och gottar er extra och kanske smakar på påskgodiset.

I Fredags var hos svägerskan

 

 

Gjorde en påskdessert – mango,choklad och italiensk maräng.

Nya ägga fick följa med hem från Bergafloristen.

Köpte en blus häromdagen och många har frågat vart den kommer ifrån. Den kommer från Gina Tricot. Beställde faktisk den svarta idag 🙂

Denna fick oxå följa med.

Tröttheten slagit till samt ett påskrecept

Jag är fortfarande här, men har varit så förbannat trött och ja det är jag fortfarande. Vet inte om det var för att jag festade in till småtimmarna i lördags eller för att vädret spelar oss ett spratt? Tror en kombo.. Ja det lär ordna upp sig i veckan. I morgon är det jobb och sedan en kick on som börjar på eftermiddagen och håller på hela kvällen så det blir en lång dag. Torsdag jobb sen så kan vi fira påsk!

Just nu har mina små virvelvindar hamnat i en 2 års kris. Matsituationen är under all kritik, ska helt sitta på bordet eller springa runt med maten, sitta på stolen är det sista man gör. Jag står och lagar gooood husmanskost och tjejerna tittar på mig frågandes om de ska äta detta? Macka skriker de och ägg ska de ha. Mjölken ska inte vara i glaset det ska man gärna hälla över bordet och plaska runt i. Att sno saker ur mammas nattduksbord och sen kuta för fosterland och det är uppgjort för tydligen är det stafett som gäller, den ena snor och springer och räcker över till den andra och då springer hon. Jag tror att dom har pratat ihop sig och bestämt att köra slut på mig. Ja där har vi det – t r ö t t h e t e n!

Jag la aldrig upp receptet på räkcocktailen samt potatis/matjessill kompotten, men den får ni nu 🙂 Perfekt till påskbordet 🙂

Räkcocktail
1 person 2sp

  • 2msk philadelphia light
  • 2 stora salladsblad
  • 1 dl räkor
  • 1 tsk sweet chilli
  • citron
  • dill
  • 1 tsk rom
  • chilliflingor

Ta salladsbladen och bre på philadelphian. Sala räkorna och lägg dom på färskosten. Skvätt över lite sweet chili och avsluta med citron,dill,chilliflingor och rom.

Potatis/matjessill kompott
1Person 6 sp

  • 1,5 potatis
  • 3st matjessillsbitar
  • 2 msk Minifraiche 5%
  • 2msk rom
  • gräslök
  • rödlök

Koka potatisen (jag tycker om när den inte riktigt är färdigkokt utan lite lite motstånd. Låt dom svalna. Dela potatisen på mitten. Finhacka gräslöken och rödlöken. Lägg potatisen i glaset, lägg matjessillen på. Sedan minifraiche, rödlök,gräslök och avsluta med rom.

Just nu står jag still på vågen, men inte konstigt.  I söndags så skrek min kropp efter så mycket onyttigt och ja jag åt för glatta livet och moffa godis. Men inget dåligt samvete över det, jag behövde det och jag njöt av det. Igår fastade jag hela dagen till kvällen och åt en jätte god biffthai på 10 sp. Idag så fastar jag till lunch, funderar bara på vad jag ska äta – tror omelett.

Hur har ni det, njuter ni av er ledighet eller ni jobbar på?

En kväll på stan

Lördag eftermiddag och jag har precis satt mig i soffan med ett glas cava. I kväll blir det en runda på stan tillsammans med några tjejer. Alla har väl, någon gång på 90-talet, festat loss till Da Buzz och när det visade sig att de kommer till Helsingborg, ikväll, så var vi tvungna att dra ihop ett gäng…

Firade annars in fredag med en tvårätters för hela familjen. Förrätten (en räkcoktail, med sweet chili, och en potatis/matjesill kompott) blev extremt lyckad. Och så klart viktväktarvänligt 🙂
Barnen fick nachos i ugnen som förrätt.
Tyvärr var inte varmrätten (karré på rapsgris) lika bra men man kan ju inte alltid lyckas i köket. Får väl ursäkta mig lite med att vi valde att köpa en hel karrébit den här gången och inte, som brukligt, färdiga bitar. Hur som så kommer recepten, i bloggen, under morgondagen.

Önskar er en super fin Lördag

Vackra blommor från M

Scroll to top