Mello,mat och en förbannat skön helg.

Det har varit en pyjamasdag idag, älskar dessa dagar. Alla har gjort precis det de har velat och det har varit en riktig slappedag. Sen går ju alla helger så himla snabbt, tycker ni inte det?

Min hosta har blivit bättre och andningen likaså när jag fick bricanyl. Alltså fy faro vilken långdragen hosta, immunförsvaret är ju fortfarande lågt och jag är smått rädd att bli sjuk igen. Och när Adele börja känna sig hängig i lördagsmorse så tänkte jag bara nääää, men det försvann lika snabbt som det kom. Min förhoppning är i alla fall att jag kunna börja träna igen denna vecka, annars får jag, helt enkelt, avvakta en vecka till.

Alltså jag börja gilla MQ kläder mer och mer och framförallt varumärket Stockh lm. Denna mysiga blus fick följa med hem.

Igår var det mello och det kan man ju självklart inte missa, innan dess så var jag hos sis som bjöd hem på ett glas bubbel och efter det så hakade hon på hem för tacos och tv-häng, så det blev en härlig kväll med mat, mello och avslutningsvis karaoke då ungdomarna körde sitt race;)

Gick rätt låtar vidare till final? Enligt mig – JA! Även om Annika Wickihalders låt inte riktigt tilltalade mig så verkade den ha gått hem i stugorna. Som Helsingborgare blev man ju även lite extra nöjd att Jay Smith tog sig till final. Så  nu längtar vi till nästa helg då blir det finalen här hemma. Lollo med familj dyker upp traditionsenligt och även sis Åse skulle haka på då hon är gräsänka. Ska ni själv se finalen och brukar ni göra något extra kring just finalkvällen?

Ikväll ska vi gilla korv och sen blir det ett dop i spaet innan sängen. Hoppas ni har haft en skön helg.

Innan jag gick hem till ÅSe en sväng så svängde snabbt ihop Rostad getost med honung,färsk timjan och valnötter. Alltså. Älskar den kombon!

Välkommen Mars

Januari var världens längsta månad, Februari kom och gick – vad hände liksom? Och nu välkomnar vi en ny månad – Mars 🙂 Månaden där töserna fyller 8År.

Jag avslutade min sista dag i Februari hos läkaren, jag har ju haft en jäkla hosta sen början av Januari som inte gett med sig, och sen några dagar tillbaka har den djupa slemmiga hostan gått över till torrhosta samt att jag har svårt att djupandas och det låter som fasiken när jag andas. Och i går natt vaknade jag hela tiden att jag har svårt att få luft. Och lungorna pep, vem kan somna då liksom?! Så jag ringde VC och de tyckte jag skulle kontakta kvällsmottagningen då andningen var påverkad. Kort och gott var att, de prover de tog såg bra ut, och jag fick utskriven bricanyl samt remiss till lungröntgen och spirometri. Tog faktiskt bricanylen och innan jag skulle sova, och det kände att det hjälpte och jag sov gott. För 15-20 år sedan så hade jag just bricanyl mot förkylningsastma och det funkade. Men har inte behövt det efter. Men nu så kanske jag behöver det igen. Jag tror att efter Coviden så har det ställt till det för många. Jag vet att det har gått ett virus som som innebär en långdragen hosta, så många jag har pratat med nu dom har en eller haft en långvarig hosta.

FREDAG idag och det känns så skönt, vaknade upp till ett nystädat hem och dagen är oskriven, lite jobb och ärende sen kan vi hålla helg. Vad ska vi äta till middags planeras oftast någon dag innan och vi bestämde hela familjen att det blir kantarellsoppa med vitlöksbaugette och lite burrata samt ett gott krispigt vin till. Längtar redan till middagen.

En favorit i repris Denna kantarellsoppa är så god.

Jag torkade lite citrusfrukter i Airfryern igår så vi har till helgens drink. Jag har alltid gjort i ugnen innan, men tycker det är jobbigt. Så jag testade att göra det i Airfryern och det var så sjkt smidigt, så det kommer bli det som gäller i fortsättningen. Jag gjorde tunna skivor av citron och apelsin, torkade av och sedan la i Airfryern. 100 grader och 70 min, kikade på dom då och då och vände de som behövde vändas. Sen lät jag dem vara ett tag efter och sen så la jag dom i en glasburk – voila.

Vad ska ni äta till middag?

Trevlig helg på er, Chiao,Chiao

 

Filoknyten med karamelliserad rödlök,parma och briliat savarin och färsk timjan.

Piglördag idag och här kommer ett gott tips till er.

Filoknyten med karamelliserad rödlök,parma och briliat savarin och färsk timjan. (3 personer -6 knyten)

  • 1 st rödlök
  • Filodeg (fryst) – 7 g per knyte (2 rader som du först drar av sen delar den på mitten, så får du 2 knyten)
  • Färsk timjan
  • Brillat Savarin jag delade i bitar 10 g per knyte
  • Parma 3st delar på mitten ca 6g per knyte
  • 1 tsk olja att steka rödlöken i

Jag använde en muffinsform, spraya lite olja över de 6 formarna. Jag tog filodegen och klädde in varje form.

In i ugnen på 200g bara några minuter så de får lite färg.

Strimla löken, stek det tills den blir mjuk i konsistensen strö lite socker över och rör om. Fyll varje knyte med tillbehören, först rödlöken,parman,osten, peppra. In i ugnen 3,4 minuter (håll koll).

Vid servering lägg en timjankvist ovan. Smaklig pigis 🙂

Mitt i veckan

Redan Onsdag och snart går vi även in en ny månad – Mars. Och I mars så fyller töserna 8år – alltså 8år? Hinner inte med det.

Min trötthet har lagt sig – skönt! Alltså när man varit på gallaj två kvällar i rad så blir man lite seg i kolan. Man är inte 20 längre 😉

I fredags så bowlade vi med bästa vännerna och efter det så fortsatte vi hemma hos dom . Men innan vi tog tåget Mörap så gick vi inom Bondens Skafferi och köpte på oss lite ost och chark.  Jag tog med mig en flaska vitt hemifrån – Bonterra  (som vi oftast – dricker till när det är ost och chark) Lollo hade gjort en smarrig Spagetti Bolognese. Och som vanligt så flyger kvällen ifrån en när man har kul.

I lördags var vi hembjudna till ett par (nya) vänner, lite plock och en smarrig lövbiffsgryta och dryck bjöds det på. Och även här så tickade klockan alldeles för snabbt, vi var inte hemma förrän efter 02.

En korg med ingredienser till drinken Moscow Mule till värdparet. Och töserna hade en gåva till sonen – choklad.

Nu är det frulle i sängen och sen är det dags för jobb. Det är ju piglördag idag och det har tjejerna stenkoll, det är så inpräntat nu. Idag så bjuda det på friterade nutellatortillas, barnens favoriter. Till oss vuxna blir det ett glas bubbel det räcker gott och väl.

Ha en fin piglördag.

Sportlov

Vi har ju sportlov här nere i Skåne.

De stora kidsen sköter sig själva och hittar på saker på egen hand, på gott och ont man vill ju hänga med dom med. Jag och M har delat upp det. Så det blev fritids, Jumpyard och pyjamasdagar med film i sängen. Och idag ska vi mötta bästisarna och bowla och då följer även våra stora söner med, så det känns härligt. Sen blir det fredagsmys hos dom.

Jag och M hade årsdag i onsdag och det firade vi med att beställa hem lite sushi och något gott att dricka till. Tänk att 14år kan gå så snabbt, hejdundran alltså..

Jag fick en ny parfym
M fick lite gin i present

Alltså jag har sådan sjuk träningsvärk, jag hade bokat ett möte med min PT i Tisdags och hon körde verkligen slut på mig. Jag trodde jag skulle dö det var det sjukaste jag varit med om. Så nu dag tre har jag träningsvärk from hell..

Ha en fin Fredag på er.

Nu drar vi och bowlar 🙂

Attack och öroninflammation

Vad hände med denna Måndagen? Det gick i rena farten och nu är klockan snart läggdags.

Jag har suttit i en del möten, haft en del att göra, sen hem. Ta tag i i tvätt,disk och maten. M var hos vårdcentralen med Adele jag misstänkte öroninflammation och mycket riktigt så hade hon det (hon är ett öronbarn) så penicillin på det OM inte läkaren hade glömt att skriva ut det, två ggr var vi på apoteket men ingen medicin så bara ringa i morgon och be om att få ut den. Jäkla tur ungen inte har så ont.

Iallafall ikväll testade jag ett nytt pass Vatten Attack. Men hur kul var inte detta passet?! Ett högintensivt vattenpass som fokuserade på styrka och kondition. Så detta blev ett nytt pass på listan för mig. Efter det blev det vattenyogan.

Nu ska jag får i mig bananplättar som M har lagat sen blir sängen. Hoppas ni haft en fin Måndag.

Ciao Ciao

Sköna Söndag

Regnet smattrar mot fönstret och jag är glad över att vi är inne. Jag  har precis lagt in en sista maskin tvätt och jag är fas igen. Äntligen, men ni med många barn vet ju att det bli full omgående igen, haha. Svärföräldrarna var här hos oss på frukost innan de begav sig hemåt till Skanör.

Idag blir det inte många knop hemma, vi lullar mest runt i myskläder och gör lite som vi vill idag. Töserna sitter med sina paddor och spelar, M spelar på tv och jag passar på att blogga lite. Jag ska snart göra veckans storkok  – blir kålpudding för mig och M.

i Fredags så jobbade jag och sen lite ärende, svängde inom maxi och systembolaget och handla kvällens vin. Jag förberedde en ost & chark till M och barnen när de kom hem från skolan/jobb. M kom hem med en lite present – ett av mina favoritljus från Rituals. Älskar Imperial Rose och Sweet Jasmine. Alltså de doftar så gott! Gulligt av honom <3

Helgen var lugn vi har mest varit hemma och pulat, gått lite promenader och det blev en sväng i stan när solen kom fram och töserna fick springa av sig i lekparken i Oceanhamnen.  Det blev lite spabad och ja vi har bara myst här hemma. Tjejerna är lite snoriga och Adele klagar på sitt öra, så jag får se hur det utmynnar sig i morn. Jag har min jäkla hosta fortfarande kvar, på allvar hur lång tid ska detta ta?

I lördags så gjorde jag en super smarrig pasta, alltså räkor och citron det är ju bara så gott!  Recept hittar ni här.

Nu ska jag ta tag i det igen, förbereda barnen skolkläder till i morn, de har fritids Måndag, Tisdag sen så är de lediga.

Ska ni göra något speciellt på lovet?

 

 

Citron och vitlökslinguine med räkor

Ett super gott och enkelt recept på en fräsch middag och som går under 20 minuter.

Citron och vitlökslinguine med räkor – 4 personer

  • 400g linguine

  • 2 paket gambas räkor  (jag köper mina på Lidel)

  • 4 vitlöksklyftor, finhackade

  • 1,5 citron, zest och saft (spara halva citronen för garnering)

  • 2 dl grädde

  • 2 msk olivolja

  • salt och peppar

  • färsk persilja, hackad (för garnering)

Koka linguine enligt anvisningarna på förpackningen i saltat vatten. Spara en kopp pastavatten och dränera resten.
Hetta upp olivolja i en stor stekpanna över medelhög värme. Tillsätt vitlök och sautera tills den är gyllenbrun.
Lägg i räkorna rör om och ställ åt sidan.
Ta fram en ny stekpanna. Ta i grädde låt det sjuda i fem minuter. Lägg i citronzest och citronsaft, Ta i räkorna med oljan.Rör om.
Tillsätt den kokta linguinen i pannan och blanda väl. Om såsen är för tjock, tillsätt lite av det sparade pastavattnet tills du får önskad konsistens.
Smaka av med salt och peppar efter smak. Strö över hackad persilja och citronzeszt och servera omedelbart.

Till det drack vi ett passande gott krispigt vin till – Muscadet Sèvre et Maine ni hittar det här.

Scroll to top