Torsdag

Tittar in lite snabbt och säger hej på er. Gått och strosat i myskläder fram till nu, insåg att klockan var över 12 och ska snart jobba.  Jag ska väcka de små och ge dom middag,- korvstroganoff. De äter som små möss och just nu är dom inne i en sådan tråkig period med maten. Man står och gör sig till i köket och ändå så skriker de efter kalla köttbullar från kylen.

När det gäller vår mat så har jag tappat lite inspo, men det kommer väl snart tillbaka. Tur är att man kan gå in här på bloggen och hitta lite recept, samt så kan ni följa min (tagg på instagram) #linsalusenmatochbak där finns en del bilder och sedan hittar ni recepten på bloggen.

Ikväll blir det korv, men vad hela menyn blir det har jag ingen aning om. Det får bara skapas under tiden 🙂

Ha en fin torsdag på er❤

Adele
Eden

Het kyckling med spenatwrap

Det blir 6sp för 2 wraps (blir 4 wraps totalt)

 

  • 5 ägg
  • 1st röd chili
  • 65 g Babyspenat
  • salt
  • peppar
  • 2 tsk olja
  • 6 st färska champinjoner
  • Kycklingfilé
  • Sallad
  • 1 st röd paprika
  • 1 dl Mini Fraishe
  • Smör & rapsolja
  • 1  tsk soja
  • Harissakrydda
  • 1 st citron + skal

Strimla kycklingen i små strimlor och krydda och ta i sojan och chilin. Stek tills det blir klart. Strimla sedan upp lök,champinjoner och paprika och stek upp.

Mixa ägg.spenat,salt och peppar i en blender till e grön omelettsmet. Sprya järnet och stek omeletterna (blir 4st) på en sida. Vänd upp omeletten på smörpapper.

Pressa ner citronen i creme fraichen och riv skalet i. Rör om. Krydda med salt & peppar.

Tillbaka till rutinerna

Så då var denna påsken över för detta året. Vi har njutit så över ledigheten, ätit gott och druckit gott. Nu är det tillbaka i rutiner igen. Hoppas ni har haft en fin påsk?!

Idag är det sådan kontrast från igår, – snöar som in i och igår stor sol då jobbade vi i trädgården och barnen var ute hela dagen och lekte. Vi satt och solade och det blev riktigt varmt när man satt i lä. Vi satte igång grillen och det blev hamburgare och korv:)

I Söndags var vi hemma hos Louise med familj, mycket skratt och många barn (älskar vår härliga stora familj vi har). De bjöd på en varmrätt som jag bara måste göra här hemma – Puttanesca. Fasiken såååå god den var. Och efterrätten var to die for! Vi hade en störtskön kväll – like always❤

Lilleman har fjärilar i magen i morse, han skulle på sitt första läger. Väskan var packad och han gav mig världens kram i morse. Kommer sakna min lilla plutt, men det är bara en natt. Men det är bra att det kom nu med lägret för om några veckor så ska han på fotbollsläger ner mot Skanör till. Och det håller på i flera dagar.

Tjejerna tittar på babblarna då tänkte jag passa på och gå igenom matlistan för i veckan. Med tanke på allt gott moffandes denna veckan, så ska jag dra ner extra på kolhydraterna så vi hamnar tillbaka på rätt spår. Som jag skrev innan så har jag stått still i två veckor. Ja nu så är det ngt kilo upp, men det är ju inte konstigt. Men ingen oro på torpet, det e ju så det är. Det är ju en livsstil detta 🙂

Kram på er

(klicka på bilderna för att dom ska bli större)

Riktigt skön påskvecka

Hej på er, hur har ni det med påskfirandet?

Sitter här fortfarande mätt från i förgår. Då var vi hos svägerskan i Falsterbo och dom bjöd på snittar och champagnemarinerad lax – gud så god!!

Igår så hade vi påskbuffé hos oss. Jag och Pia (syrran) är jäkligt duktiga på att göra mycket mat. Man kunde nästan tro att vi var en 25 personer igår, men var 9 personer. mycket mat innebär mycket rester 😉 Kvällen bestod av god matt,dryck och biljardturnering. Riktig rolig kväll som slutade sent.

Denna helgen har det inte räknats några points, utan jag har ätit och njutit extra. Jag har stått stilla på minus 11 kilo nu  i två veckor. Men ibland är det så att kroppen stannar upp och sen minskar det igen.. Men i morgon är det på det igen. Saknar lite med strukturen kring maten och jag blir så lätt svullen när kroppen får ”för mycket av det goda” Men som jag skrev innan. Jag har njutit 🙂

M drog till Malmö i morse då Lilleman skulle på turneringi fotboll. Själv så sitter jag i soffan i pyjamas med två övertrötta barn. Ska snart ta och lägga dom, då ska jag faktiskt krypa ner under täcket. I eftermiddag ska vi hem till bästisen på middag. Ska bli mysigt att spendera dagen/kvällen med dom.

Hoppas ni får en fin dag och gottar er extra och kanske smakar på påskgodiset.

I Fredags var hos svägerskan

 

 

Gjorde en påskdessert – mango,choklad och italiensk maräng.

Nya ägga fick följa med hem från Bergafloristen.

Köpte en blus häromdagen och många har frågat vart den kommer ifrån. Den kommer från Gina Tricot. Beställde faktisk den svarta idag 🙂

Denna fick oxå följa med.

Tröttheten slagit till samt ett påskrecept

Jag är fortfarande här, men har varit så förbannat trött och ja det är jag fortfarande. Vet inte om det var för att jag festade in till småtimmarna i lördags eller för att vädret spelar oss ett spratt? Tror en kombo.. Ja det lär ordna upp sig i veckan. I morgon är det jobb och sedan en kick on som börjar på eftermiddagen och håller på hela kvällen så det blir en lång dag. Torsdag jobb sen så kan vi fira påsk!

Just nu har mina små virvelvindar hamnat i en 2 års kris. Matsituationen är under all kritik, ska helt sitta på bordet eller springa runt med maten, sitta på stolen är det sista man gör. Jag står och lagar gooood husmanskost och tjejerna tittar på mig frågandes om de ska äta detta? Macka skriker de och ägg ska de ha. Mjölken ska inte vara i glaset det ska man gärna hälla över bordet och plaska runt i. Att sno saker ur mammas nattduksbord och sen kuta för fosterland och det är uppgjort för tydligen är det stafett som gäller, den ena snor och springer och räcker över till den andra och då springer hon. Jag tror att dom har pratat ihop sig och bestämt att köra slut på mig. Ja där har vi det – t r ö t t h e t e n!

Jag la aldrig upp receptet på räkcocktailen samt potatis/matjessill kompotten, men den får ni nu 🙂 Perfekt till påskbordet 🙂

Räkcocktail
1 person 2sp

  • 2msk philadelphia light
  • 2 stora salladsblad
  • 1 dl räkor
  • 1 tsk sweet chilli
  • citron
  • dill
  • 1 tsk rom
  • chilliflingor

Ta salladsbladen och bre på philadelphian. Sala räkorna och lägg dom på färskosten. Skvätt över lite sweet chili och avsluta med citron,dill,chilliflingor och rom.

Potatis/matjessill kompott
1Person 6 sp

  • 1,5 potatis
  • 3st matjessillsbitar
  • 2 msk Minifraiche 5%
  • 2msk rom
  • gräslök
  • rödlök

Koka potatisen (jag tycker om när den inte riktigt är färdigkokt utan lite lite motstånd. Låt dom svalna. Dela potatisen på mitten. Finhacka gräslöken och rödlöken. Lägg potatisen i glaset, lägg matjessillen på. Sedan minifraiche, rödlök,gräslök och avsluta med rom.

Just nu står jag still på vågen, men inte konstigt.  I söndags så skrek min kropp efter så mycket onyttigt och ja jag åt för glatta livet och moffa godis. Men inget dåligt samvete över det, jag behövde det och jag njöt av det. Igår fastade jag hela dagen till kvällen och åt en jätte god biffthai på 10 sp. Idag så fastar jag till lunch, funderar bara på vad jag ska äta – tror omelett.

Hur har ni det, njuter ni av er ledighet eller ni jobbar på?

En kväll på stan

Lördag eftermiddag och jag har precis satt mig i soffan med ett glas cava. I kväll blir det en runda på stan tillsammans med några tjejer. Alla har väl, någon gång på 90-talet, festat loss till Da Buzz och när det visade sig att de kommer till Helsingborg, ikväll, så var vi tvungna att dra ihop ett gäng…

Firade annars in fredag med en tvårätters för hela familjen. Förrätten (en räkcoktail, med sweet chili, och en potatis/matjesill kompott) blev extremt lyckad. Och så klart viktväktarvänligt 🙂
Barnen fick nachos i ugnen som förrätt.
Tyvärr var inte varmrätten (karré på rapsgris) lika bra men man kan ju inte alltid lyckas i köket. Får väl ursäkta mig lite med att vi valde att köpa en hel karrébit den här gången och inte, som brukligt, färdiga bitar. Hur som så kommer recepten, i bloggen, under morgondagen.

Önskar er en super fin Lördag

Vackra blommor från M

Känguru

Min nya ”gå upp tid” har tydligen blivit klockan 05. På allvar så finns inte det. Jag hoppas det är en tillfällighet bara . Det är alldeles förtidigt! Tjejerna hade ingen feber i morse men väldigt förkylda fortfarande. Lite piggare så jag hoppas det går mot rätt håll. Jobbar eftermiddag/kväll idag och sen var det en kick on på jobb så det blir lite sent ikväll. Ska passa på att förbereda kvällens mat redan nu, blir chiligryta – gott, enkelt och lite sp!

Igår så åt jag känguru för första gången. Måste säga att det kändes lite konstigt först, tänkte snabbt på en serie jag följde när jag var liten ”Skippy the Bush Kangaroo” fick snabbt sudda bort bilden av en söt skuttande känguru.
Köttet smakade vilt och det var rätt gott. M var mer lyrisk över köttet. men det var kul att testa något nytt, så det kan jag rekommendera.

Jag gjorde två knyten var till oss med karamelliserad rödlök parma, tryffel och oliver, recept finns här.

Gjorde en rödvinsås till kängurun som var så god och så enkel att göra. M marinerade köttet med lite rött vin, pressar vitlöksklyfta, lite soja och peppar. La dom på grillen, några min på var sida, och sen eftervärmas i folie. Middagen gick på 3sp.

Måste bara tipsa om ett av de godaste vinerna och som passade väldigt bra till maten oxå.
1000 Stories, den finns tyvärr inte i systembolagets sortiment utan är en beställningsvara. Vi beställde från Vinguiden ni hittar den här men man kan även beställa från systembolaget.

Måste vara ett av de godaste vin jag vet.

Krämig Kycklinggryta

6 personer Kycklingryta 4sp p/p med oliver(5st) och svartvinbärsgele(1msk) 8sp

  • 5st Kycklingfilé
  • 2 tsk olja
  • 5 skivor kalkonbacon
  • salt
  • peppar

Sås

  • 4 dl sky och vatten
  • 1 buljongtärning kyckling
  • 2 dl lätt-crème fraiche
  • 1 msk dijonsenap
  •  curry
  • paprikapulver
  • 1 tsk soja

Garnering

  • Gräslök
  • Gele

Skär kycklingen i bitar. Stek tills de blir färdiga. Salta och peppra. Strimla baconet och stek för sig själv.

Ta fram en kastrull häll över skyn från kycklingen till kastrullen. Häll i övriga ingredienserna i kastrullen, låt koka upp. Häll sedan över det över kycklingen låt puttra några minuter.

Garnering: Strö över bacon, gräslök och lite gelé. Servera med blomkålsris.

Scroll to top