Kyckling med saffranhollandaise på savojkålsbädd

4 personer 4sp p/p

  • 4st kycklingfilé
  • 2 st vitlökskltftor
  • Savojkål
  • 1tsk olja
  • saffran 1st
  • salt & peppar
  • 2st paprikor
  • 1 zucchini
  • 1 st rödlök
  • 2st förkorta rödbetor
  • 2dl hollandaisesås (kall)
  • Färsk oregano (garnering

Sätt ugnen på 150°. Bryn kycklingfiléerna i  stekpanna. Krydda med salt och peppar. Lägg kycklingen i en ugnssäker form, sätt mitt i ugnen tills kycklingen når sin innertemperatur på 68 grader. Kärna ur och strimla paprikan. Ansa och strimla zucchinin. Skala och skär löken i klyftor.

Stek alla grönsakerna i oljan tills de fått fin färg, ca 5 min. krydda med salt.

Krydda såsen med riven vitlök och saffran. Skär kycklingen i skivor.  Lägg savojkålen på tallriken sedan grönsakerna, kycklingen och toppa med såsen. Garnera med oregano och servera.

En kväll på stan

God middag! Samtidigt som vi börjar återhämta oss, från gårdagens kväll på stan, så är vi i fullfärd att förbereda kvällens middag. I kväll får vi nämligen besök av våra goda vänner Åsa och Martin. Med tanke på att det är ett tag sedan vi träffades så lär det garanterat bli en härlig kväll med mycket prat och många skratt. Men åter till gårdagen…

Jag och M försöker få till, åtminstone, en barnfri kväll i månaden och oftast innebär det att vi går ut och äter en bit mat på någon av stadens restauranger. I går var inget undantag förutom att vi inte nöjde oss med ett och samma ställe utan hela tre olika matstopp. Vi inledde kvällen på fantastiska Ålgränden Ost&Deli där vi tog varsin charkbricka och något glas rött och bubbel. Härlig miljö och högklassig service med en ägare som går runt och pratar med gästerna samtidigt som han ser till att glasen inte står tomma för länge. Rekommenderar starkt ett besök för en perfekt start på kvällen eller för en AW.

För er som följer bloggen så vet ni att Drottninggatan 35 tillhör en av våra absoluta favoritrestauranger, i Helsingborg, så givetvis blev det nästa stopp på vägen. Här blev det en varsin varmrätt och, som vanligt, är maten långt över förväntan. M tog en Pasta Carbonara medan jag testade en krispig grissida med tryffelsallad. My god som smaklökarna gick bananas! Något av det godaste jag någonsin ätit och det var nästan att man hoppades på att det aldrig skulle ta slut på tallriken.

Tanken var sen att gå vidare för en efterrätt men vi delade istället på en glass och fortsatte sen till Telegrafen för en sängfösare. När vi kom in på stället så visade det sig att storasyrran, och hennes Niklas, också gjorde stan så det blev några timmars nattsudd innan vi ramlade in, på Övfre, vid två-snåret. Med andra ord så var det två halvtrötta själar som nu laddat batterierna, inför kvällen, med lite spabad och allmänt slöande. Så nu är vi redo för att sätta fart i köket där det skall bjudas på Parmesan- och basilikabakad ryggbiff med jordärtskocksgratäng.

Ha en härlig lördag kära följare!

KRISPIG GRISSIDA, GRUYEREFYLLD PONZUMAYO, PLOMMONSÅS, RÖD ENDIVE

Godaste Tryffelsalladen
88AN, MJÖLKCHOKLAD, HASSELNÖTTS NOUGATINE, VANILJGLASS

Ett försök till en bra gruppbild 😉

Torsdag & Bikinijakt

Godmorgon, idag var det tungt att gå upp jag kunde knappt öppna upp ögonen. Tjejerna har sovit bättre inatt. Adele kom in till oss vid 01 och Eden vid 05. Så det blev en lugnare natt, förutom en stor jäkla fläskläpp. M lyfte upp Eden och hon kasta sig bakåt och plötsligt satt mina tänder fast på insidan av underläppen. Blodig och svullen men jaja det blir bra sen, hon klarade sig och sa inte ett knyst och det var det viktigaste. Hur mysigt det är att ha tjejerna i sängen så är det skönare när de sover i sin egen säng.

Snart bikinisäsong oavsett om man vill det eller inte haha. Jag har slängt mina gamla nu, vissa var så gamla och andra var förstora. Hittade några som var rätt fina, baddräkten som man kan ändra olika stilar på var rätt häftig. Jag har aldrig varit en baddräktstjej,men om man hittar en riktigt snygg så why not! Saronger/strandklännigar är ett måste, man lever ju nästan i dom i Spanien.

Jag har verkligen varit jätte dålig på att uppdatera här och inga roliga recept har det blivit heller. Men just nu har det inte funnits tiden och inte inspirationen heller. Står stilla på samma vikt sen några veckor tillbaka. Jag äter inget onyttigt men är dålig på att skriva upp i appen. Måste få tillbaka den där energin igen…

Nu blev det verkligen riktigt tyst om tjejerna det innebär = trubbel… Ha en fin Torsdag på er.

När tjejerna får välja själva – varför inte liksom? <3

<3
Pippi och kepan på så klart!
Känns som underläppen är fylld med fillers…

Feber & veggopanna

Regnet har öst ner nu på morgonen och mina dynor ligger så fint kvar där ute på trädäcket, jaja de fick sig en tvätt 🙂

Var hos min bästa kiropraktiker igår, jag har haft ont i varje del av kroppen. Hon är så grym, och såg direkt och knäckte och tryckte och nu känns det mycket bättre igen. Jag ska boka in en riktig omgång innan vi åker till Spanien (lär behöva det med tanke på hur många timmar jag kommer att sitta i en trång bil.

Tjejerna har feber och är smått gnälliga jag hoppas detta lägger sig lika snabbt som det kom. Vi har haft tur att de inte har varit mer sjuka KNACK KNACK. Föresten har jag helt glömt bort att nämna, vi fick ett samtal förra veckan. Och Jaaaaa tjejerna kom in på dagiset, på vårta första och enda alternativ! Så himla glad. Snart kommer vi slippa pussla med allt och tjejerna får vara på dagis och träffa lite kompisar och bli underhålla på ett hel annat sätt. Så i Augusti here we come...

Nu ska jag ta en dusch och fixa lite här hemma, sen är det det jobb för mig,- eftm/kväll…

Lite yoghurt kan alltid pigga upp 😉

PS – Igår så lagade jag en jätte god veggopannaFörsökte få barnen att smaka, men nä det gick inte (tråkiga dom är) Men den var super lätt att göra och du kan slänga ner precis vad du vill. Jag räknade ut min rätt på 0sp 🙂

  • 1 tsk olja
  • 1st gul lök
  • 3 st vitlöksklyftor
  • 1 st grön paprika
  • 1 burk majs
  • 1 st chili
  • 1 frp krossade tomater med smak av basilika
  • 2 msk tomatpure
  • 3 dl vatten
  • salt & peppar
  • 2dl röda torkade linser röda ekologiska
  • 1 burk svarta bönor
  • 1msk Oregano
  • 1 tsk spiskummin
  • 1 tsk chilipulver
  • 1 burk stora vita bönor Zeta
  • 2tsk paprikapulver
  • Mini Fraishe 5% ( den får du räkna ut sp på)

Riv ner vitlöken i stekpannan, hacka gula i klyftor och släng i, finhacka chilin. Stek upp tills det har fått lite färg. Tillsätt tomatpurén, röda torkade linserna och vattnet och låt puttra 8 min, glöm inte röra om då och då. Häll sedan i alla kryddor,tomatkross och bönorna. Låt puttra en stund. Servera med en klick creme fraishe.

MyK & rabattkod!

Godmorgon på er, hoppas allt e bra? Tänkte dela med mig av en rabattkod till så här på morgonkvisten.

I höstas hade jag ett samarbete med Alixtra det kan ni läsa om här. Och blev förälskad i väskan direkt. Den fyllde mina önskemål och väskorna har världens mjukaste skinn.

Väskorna som jag kommer att visa upp är Bag Sky färgen Camel och Bag Wannahave Black från Myk.Bags. I den bruna, får jag perfekt plats med min dator, om jag vill, och lite annat gott. Jag som kör vagn då och då vill ju ha min snygga väska med mig, då passar denna jätte bra. Ner med blöjor,våtservetter och jag får fortfarande plats med lite mer.

Den lilla svarta kommer bli en ny favorit, perfekt för middagar ute på stan m.m Får plats med kamera,läppstift samt finns där kortfack på en sidan.

Nu till det bästa av allt – jag har en rabattkod att dela med mig av till mina läsare. In och shoppa loss på Alixtra och knappa sedan in koden linsalusen15 så får ni 15% på allt i webshopen fram till Söndag.
Bra va?! 🙂

 

”Bara är”

Idag så kände jag lugnet inom mig, ni vet när man ”bara är”.. Så efterlängtad och skön känsla…

Denna helgen sa bara swish men vi har njutit och fått mycket gjort, men måste be om ursäkt till er som väntat på recept på 2 rätter… jag har, helt enkelt, bara inte haft tiden. Men, jag lovar, det kommer i veckan. Har också ett supertrevligt samarbete och en rabattkod att dela av mig till er så håll utkik det kommer i veckan:)

Denna helg har vi ägnat oss åt trädgårdsarbete från morgon till kväll. Det är ju en av baksidorna (eller framsidorna) med att vara husägare. Men både jag och M tycker nog ändå att det är rätt så avkopplande att  fara runt och klippa gräs, häckar och högtryckstvätta trädäck. Jag kan ju erkänna att det känns rejält i kroppen men belöningen är ändå när man kan spendera söndagseftermiddagen med lite cava, liggandes i e solstol, och njuta av en vacker trädgård.

Kvällens mat är precis avklarad och när vädret tillåter så är ju grillen ett måste. I dag blev det en köttbit (rapsgris), minichorizo och en egenkomponerad vegosallad som hamnade på tallriken. Underbart! Kan man dessutom äta utomhus så kan livet knappast bli bättre.

Nä, nu ska jag sätta mig och börja planera inför sommarens Spanientripp. Det krävs ju lite logistik och dessutom skall det inhandlas både båtbiljetter, brobiljetter och bokas övernattning till nerresan. Blev allt lite orolig när man ser hur priserna på boende, runt Lyon, har skjutit i höjden så nu blir det till att googla runt efter en något billigare lösning.

Var planerar ni själv att göra i sommar?

Ha en fin kväll kära följare..

+0,4 på veckan vägning MEN testade shortsen från förra året och de trillade av mig. Så ngt har hänt (-11kilo)
Fredagsblommor – sommarfärger…

Fika så klart 🙂

Studsmatta fick hamna hos..igen
Du och jag Pappa <3

Jerka, Lill-Babs och nu Avicii – varför?

Jerry Williams och Lill-Babs i all ära. För min generation så var Tim ”Avicii” Bergling en av de främsta artister som Sverige fått fram. Jag fick verkligen en klump i magen när vi, under eftermiddagen, nåddes av att han gått bort, endast 28 år gammal.

Jag, som många andra, upptäckte Avicii i samband med att han, för sju år sedan, släppte låten Levels där han samplat sång från Etta James. En grym låt än idag och sen har det bara rullat på med festlåtar som Wake Me Up och Waiting for Love. Senast idag så for jag genom Helsingborg, med nedrullade rutor, och The Nights på högsta volym.

Ryktet om att han inte mått bra, de senaste åren, har varit allmänt känt och redan för mindre än två år sedan så meddelade han att det var slutturnerat och att han, i fortsättningen, bara skulle producera musik. Men att det skulle sluta så här, i Muscat Oman, 28 år gammal är bara så oerhört tragiskt…

Självklart är det alltid hemskt när en människa går bort men det känns ändå extra jobbigt när det handlar om unga människor som har hela livet framför sig. I Aviciis fall så fick han alltså bara leva bland oss i en tredjedel av ett normalt liv.

Sooooooool & måleri

Ville bara titta in och säga hej. Idag är  så underbart väder ute, jag har bara haft på mig ett linne och ett par shorts. Jag har precis kommit in igen, jag har varit ute sen tidig morgon. Målat om mina planteringslådor och när jag ändå var i farten så tog jag och målade om bänk och trådrulle (ska ha som bord på framsidan) Snabbt i väg till maxi och köpte mer jord och mer plantor så nu har det även planterats lite.

Igår så kom M hem och gräsänka-perioden är över. Stora dottern har huset full med övernattningsgäster och vad passar bäst då jo pizza. Till mig och M gjorde jag libapizzor en med stark chorizo och en med banan,curry och skinka och några klickar bea. Snabbt,enkelt och så gott och framförallt så mättande. Och inte så många sp, så det e ju bra 😉

Nä nu ska jag hoppa upp på min cyckel och dra till jobb. Fortsätt njut nu i solen (ni som kan)

Kramar

Bluda för mitt grönafärgade trädäck, (det ska tvättas i helgen)
Chorizopizza
Bananpizza
Så goda och bara 3 sp per bit. Kommer köpa dessa fler ggr.

 

Scroll to top