Den där perfekta helgen!

Märker att man bli lite frånvarande från bloggen när sommaren har kommit.. Det blir att man ta på vara på de långa ljusa dagarna och sedan njuter man extra i kvällssolen…

Denna helgen har bara varit ”den där perfekta”… I fredags så var det äntligen dags för Rasmus Seebach konsert. Vi åkte runt lunch och hamnade på en uteservering och åt så klart Smørrebrød och en ”lille en” Sen var det det dags att bege oss till Gilleleje där konserten hölls. Hamnade på ett litet torg och stanna för en dricka, men efter ett tag så var vi alla sugna på en burgare 😉

Som vanligt så levererade Rasmus, fantastisk konsert och en sådan närvarande och genuin artist, så det är bara lycka att se honom…

Det bjöds på brunch i Lördags och sen hängde vi alla i trädgården hela dagen. Som jag sa till L att det är så underbart att vi kan bara vara behöver inte hela tiden prata utan njuter även när tystanden kommer. Så himla glad och tacksam att hon och henens fina familj har kommit in i mitt/vårt liv.

På kvällen var det dags för grill och Eurovision.. Den ständiga frågan, – vann rätt låt? Nä faktiskt inte, fanns många bättre låtar men folket röstade, så vi stannar där.

Idag så har vi bara slöat i trädgården och ja just det vi hade fått en cykelvagn av svägerskan så den testkörde vi idag. Tjejerna älskade det, och så klart fick de varsin cykelhjälm idag med 🙂 Så upp på cykeln och vi drog i väg, på en provtur, hem till mamma. Där bjöds det på ”mammas bullar” och kaffe i hennes fantastiskt mysiga trädgård.

Louise har fyllt år och gav henne ett smycket från Smolk med egenkomponerad text som passar oss båda så bra <3 Ni hittar smolk smycket hos www.alixtra.se

 

Älskade själasyster

Dessa underbara fräknar

Fick med mig hem en bukett syrener, guuuud älskar doften. Påminner om min barndomstid såååå.

Idag har vi tre namnsdag<3

 

Höllviken & Cup

Ska spendera torsdagen i Höllviken. Just nu känns det som att vi kommer spendera vår tid på motorvägen. Så jäkla trött på dessa köer, och just nu är enorma köer pga. av en brinnande bil. Tyvärr kommer vi missa Limmans första match FAN!  45 minuter har vi suttit nu…..

Igår var vi neråt en vända med och lämnade en förväntansfull kille på läger. Kommer själv ihåg känslan när man åkte på läger, pirret i magen och allt mys man hade framför sig. Så bädda hans lilla säng, packa och visa honom vad allt låg (ändå så han ringde han mig och frågade vad hans shorts var,haha) Ville pussa honom hejdå men fick en kram ”lägg av mamma det e pinsamt” men jag fick en varm hård kram istället – älskade pojke.

Vädret håller i sig och så tacksam för det, byxor och linne idag. Jag ville ha kjol, men när jag tog på mig dom så var de förstora. Det är ju självklart att det är jätte kul att kläderna blir mindre ,för då inser man att det händer något, men innebär med att jag har inga kjolar – vilket ilandsproblem 😉

Väl hemma ligger en högrevsbit liggandes i rödvin & timjanmarinad som ska läggas på grillen ikväll, och till det vårt absoluta favoritvin 1000 stories en Zinfandel lagrad på bourbonfat längtar…

Soliga dagar och grillkvällar…

Vilka dagar vi har! Njuter ni som jag?
Helt underbart att bara kunna strosa runt i bikini. Det bästa är att grillsäsongen är i full gång. Gud älskar dagarna i solen,barnen springer fritt i trädgården. Grilla och äta ute på kvällen. Så himla glad för vårt hus och vår trädgård.

Idag så härjar vi ute igen. Det e så varmt och I Love It! Trädcket är nästan färdigt som sagt, bara en sida på trädäcket som ska få en sidobräda. Såååå himla skönt, och underbart med ett stort trädäck. Och maken och kompisen var extremt duktiga! Nu har min M lärt sig detta, så det lär bli mer trädäck i denna trädgård 😉

Denna vecka blir det en kort jobbvecka. Jag j obbar ikväll och jobbar dag i morgon – sen låååång ledigt (Tor-Tisdag) På onsdag kväll drar lilleman på fotbullscup och kommer vara borta till lördag.
Och på F R E D A G ska vi (jag,M och bästisarna) iväg och se vår älskling Rasmus S i Danmark, gud vad jag längtar! Och MELLO på lördag, det blir brunch på dagen och massa grill på kvällen. Missar inte en Eurovison..

Så det är en skön vecka och en skön helg <3

Nu sover de små och jag ska slänga mig i solstolen 🙂
PS: Ställde mig på vågen och nu har det släppt -12,2 kilo och hoppas på över 12,8 på fredag 🙂

Grillad lax med nypotatis

Häggen är i full blom

Dessa vackra lockar – tackar vi pappa M för <3

Äntligen

Vilken underbar lördag! Som jag längtat efter de här varma dagarna när man bara kan ”vara”. Strosa runt i trädgården och småplocka, sola, njuta och låta småtjejerna rulta runt i bara tunna kläder…och det bästa av allt – söndagen ska bli lika fin!

Nu är det ju inte bara småpill som gäller i den Klintebergska trädgården utan igår tog M, tillsammans med en kompis, tag i vår utbyggnad av trädäcket. Vi har nämligen rejält med grönska runt vår tomt vilket har både sina fördelar och nackdelar…

Fördelen är att tomten är, i det närmsta, helt insynsskyddad men nackdelen är att vi har svårt att få våra gräsmattor, närmst vår mur, att ”ta sig” vilket innebär ett ständigt omplanterande och gödsling. Därför bestämde vi oss för att bygga ut trädäcket rejält och få en ännu större uteplats utan att behöva klippa, och så, vareviga år.

Nu blev det äntligen så dags att skrida till verket och även om grabbarna bara kom halvvägs igår så blir det färdigt idag! Jag är såååå lycklig att jag äntligen får mitt stoooora däck!

När grabbarna inte orkade mer så var solen fortfarande uppe så det blev lite kvällssudd och grillning som pricken över i:et.

Nä, nu ska de på det igen så jag får nog allt hålla efter tjejerna som mer än gärna vill hjälpa till…kanske lite mer än gärna för allas bästa?

Ha en fin söndag.

Före

Rabarberkompott med vaniljglass och krossad dröm

Hej på er godingar.. Delar med mig av en god efterrätt till er.

Rabarberkompott med vaniljglass och krossad dröm.

4sp per portion

  • 400 g rabarber i bitar
  • 0,5 dl vatten
  • 1 msk stevia
  • 1 vaniljstång
  • 2 dl vaniljglass
  • 4 st drömmar (Ica)

Skala och skär rabarbern i 2 cm bitar  Häll på vatten, stevia dela vaniljstången gröp ur den och släng i både fröna och stången. Koka upp och låt småputtra i 5-10 minuter tills rabarbern är mjuk.

Låt svalna och lägg sedan upp i 4st glas. Servera rumstempererad med vaniljglass och krossade drömmar. Jag strödde över lite guld, för lyxigare känsla 🙂

 

Rosmarinmarinerad struts med rotfruktsgratäng och äppelsås

Lill-Lördagasmiddag?! 🙂

4 personer 7sp p/p

Köttet

  • 2 msk finhackad rosmarin
  •  salt
  • svartpeppar
  • 400 g strutsbiff
  • 1/2 msk smör
  • 75 g sockerärter
  • 1/2 äpple
  • 1/2 tsk flingsalt

Sås

  • 2 msk äppelmos sockerfri
  • 1 dl vatten
  • 1 dl färskpressad äppeljuice
  • 2 msk konc oxfond
  • 1 tsk soja
  • salt
Sätt ugnen på 125°C. Blanda rosmarinen med salt och peppar. Marinera köttet i kryddblandningen. Stek sedan bitarna på hög värme så de får en fin yta. Lägg sedan på en plåt. Spara skyn i stekpannan. Använd en köttermometer och köttet innertemperatur ska vara 62 grader.
Rotfruktsgratängen – följ anvsiningar (räkna ut sp värdet, kan skilja från gratäng till gratäng, denna här 5sp på 100g)
Sås: Späd skyn i stekpannan med vattnet. Häll i mosen, juice, fond och soja. Koka tills cirka hälften återstår. Smaka av med salt.
Ta ut köttet. Linda in i smörpapper och låt vila 10-15 minuter. Fräs sockerärterna i smör 1-2 minuter, de ska vara knapriga. Strö över flingsalt.
Dela, kärna ur och skär äpplet i tärningar. Servera med rotfruktsgratängen, skysåsen, äppeltärningarna och sockerärterna.
Vinet till passade utmärkt till maten- det hittar ni här

Parmesanbakad ryggbiff med jordärtskocksgratäng

Parmesanbakad ryggbiff med jordärtskocksgratäng.
11 sp på en portin (utan sås) gratängen blev till 6 personer)

    • 5 st mjölig potatis
    • 300 g jordärtskockor
    •  salt & peppar
    • 2 dl milda mat 15 %
    • 2 dl mjölk 1,5%
    • 3 st vitlöksklyftor
    • 1 kruka basilika
    •  1 st gul lök
    • 1 msk olja
    • 1 dl ströbröd
    • 1 dl parmesan finriven
    • 2 st äggulor
    • 4 skivor ryggbiff
    •  Sallad
    •  Rädisor
    • haricots verts

Sätt ugnen på 200°C. Skala och skiva potatis och jordärtskockor. Finhacka 2 st vitlök.
Koka upp grädde och mjölk med de skivade rotfrukterna och vitlöken. Krydda med salt och peppar. Häll upp i portionsformar och sätt in mitt i ugnen tills potatisen är mjuk, ca 30-40 minuter.

Plocka av baslikabladen och skär dem fint. Skala och hacka lök och 1 st vitlök fint. Fräs den i olivoljan.
Blanda basilika, lök, ströbröd, äggulor och parmesan till en smet. Krydda med salt och peppar.
Bryn biffarna i smöret, krydda med salt och peppar. Lägg dem i en ugnssäker form. Bred på basilika- och parmesansmeten. Låt köttet stå i rumstemperatur tills gratängen är klar. Sätt in köttet mitt i ugnen tills innertemperaturen är 58˚C, 10-15 minuter.

Parmesan- och basilikabakad ryggbiff med jordärtskocksgratäng

 

Lämnar en skön helg efter mig.

Godmorgon på er… Visst är det underbart att man vaknar upp ”utvilad” ja om man nu någonsin blir det när man har barn. Men vilket fall som helst, jag la barnen vid 20 igår och de fick varsin flaska välling sen så somnade de på direkten bara det var kvällshöjande sen vaknade de halv sju i morse, vågar man säga att det är nu det vänder eller var detta bara en tillfällighet?

Igår så spikade vi även mellanstoppet för vår semestertripp. Det blev samma ställe som för 3 år sedan. Ett hotell i Lyon. Stället har pool och egen kyl/spis. Perfekt för mig så jag kan förbereda och kyla ner den mat som ska med till sista vägen till Cabo Roig. M lä sova de första 5,6 timmarna, så då hänger vi vid poolen och barnen får springa av sig lite… 43 dagar och vi LÄNGTAR

En trött M efter 17 timmars billresa

Vi har verkligen haft en skön helg, inte så många timmar sömn men det är självförvållat. Men egentid,god mat, vänner och fint väder. I lördags hade vi som sagt våra goa vänner på middag. De bjöd på plock som förrätt och jag gjorde en parmesanbakad ryggbiff med jordärtskocksgratäng. En god,festlig middag men inte allt för många sp (14 sp) om man tänker oftast på vad en gratäng kostar en så var detta en billig sp middag. Bara självaste gratängen var bara 5sp, parmesanbakade ryggbiffen blev 6sp och balsamicosåsen 3sp.

Jag hade förra årets rabarber i frysen så då blev det en rabarberkompott med vaniljglas och krossad dröm. Blev tyvärr ingen bild, men ack så god. Blev bara 4sp på den. Jag ska ta och göra den till helgen så ska ni få recept, perfekt sommardessert 🙂

Igår så blev det en runda på loppis ,letade efter madreasser till utesoffan, och det hittade vi. Det blev lite fina rekvisita tallrikar oxå. M hittade böcker och whiskeyglas till sin mancave Älskar loppisar 🙂 Sen så hängde vi i trädgården hela dagen..

Hoppas ni har haft en fin helg och en skön start på denna Måndag 🙂

Lite Yoga nu på morgonen<3

     

Parmesan- och basilikabakad ryggbiff med jordärtskocksgratäng
Scroll to top