Hej på er. Här kommer en hälsning från ett SOLIGT Helsingborg – OCH genast blir man på gott humör.
Barnen har påsklov och och njuter för fullo jag jobbar min sista dag denna vecka sen ska jag ha påskledigt.
Onsdag, piglördag ja kärt barn har många namn. Vad ska ni bjuda på för gott kväll? Vet ni inte? Japp då kommer här ett piglördag tips till er iallafall 🙂
Smördegsplatta
- 1 paket smördeg (använde enbart halva, så receptet är till en halv deg))
- 2 mogna päron
- 1 st brieost (jag köpte den lilla runda)
- honung
- cashewnötter ev valnötter
- färsk timjan
Sätt ugnen på 200 grader (varmluft). Lägg smördegen på ett bakplåtspapper på en plåt. Skär päronen i tunna skivor och även brieosten. Varva sedan päron och ost så den täcker smördegen. Jag började med att lägga 2-3 skivor päron på första raden sen 2 skivor ost och sen varannan. Strö lite färsk timjan över.
In i ugnen i ca 20 min, håll kolla på den då och då så den inte bränns. När smördegsplattan är klar så ta ut den och ringla honung över, strö hackade cashewnötter och lägg på lite timjankvistar – Voila