Påsklov och piglördag

Hej på er. Här kommer en hälsning från ett SOLIGT Helsingborg – OCH genast blir man på gott humör.

Barnen har påsklov och och njuter för fullo jag jobbar min sista dag denna vecka sen ska jag ha påskledigt.

Onsdag, piglördag ja kärt barn har många namn. Vad ska ni bjuda på för gott kväll? Vet ni inte? Japp då kommer här ett piglördag tips till er iallafall 🙂

Smördegsplatta

  • 1 paket smördeg (använde enbart halva, så receptet är till en halv deg))
  • 2 mogna päron
  • 1 st brieost (jag köpte den lilla runda)
  • honung
  • cashewnötter ev valnötter
  • färsk timjan

Sätt ugnen på 200 grader (varmluft). Lägg smördegen på ett bakplåtspapper på en plåt. Skär päronen i tunna skivor och även brieosten. Varva sedan päron och ost så den täcker smördegen. Jag började med att lägga 2-3 skivor päron på första raden sen 2 skivor ost och sen varannan. Strö lite färsk timjan över.

In i ugnen i ca 20 min, håll kolla på den då och då så den inte bränns. När smördegsplattan är klar så ta ut den och ringla honung över, strö hackade cashewnötter och lägg på lite timjankvistar – Voila

Burgundisk oxfilé med rotfruktspytt och rödvinsås

Alltså detta är en av många favoriter. Ni måste bara laga detta 🙂

Burgundisk oxfilé med rotfruktspytt och rödvinsås (6personer)

  • 3/4 kg potatis
  • 2 1/4  morötter (3 motsvarar ca 400 g)
  • 3/4  bit rotselleri (1 bit motsvarar ca 400 g)
  • 1 1/2  gul lök
  • 75 g pancetta
  • smör
  • Salt & peppar
  • Färdig rödvinsås
  • Färsk timjan

Skär köttet i 6 skivor (för 6 port). Bryn det hastigt i smör i en het stekpanna så att det får färg. Lägg upp köttet på ett ugnssäkert fat och sätt genast in i kylen.

Sätt ugnen på 225°C. Skala potatis, rotsaker och lök. Skär det i grova tärningar.

Bryn allt(även panchettan istekpannan som du hade köttet i, ta i lite mer smör och stek grönsakerna i omgångar. Lägg över i en långpanna. Krydda med salt och peppar. Stek i mitten av ugnen i ca 20 minuter Stek köttet i mitten av ugnen i ca 10 minuter, till innertemperaturen är 58°C om du vill ha köttet rosa. Servera med färsk timjan på oxfilén.

 

Krämig kyckling med soltorkade tomater ,risoni och tryffel burrata

Godmorgon på er. Helt plötsligt så kan jag sova extra längre på morgonen eller rättar sagt somna om igen. Så skönt! Jag ska snart ta en dusch och ta tag i livet, ska iväg och jobba en stund. Vad har ni planerat idag?

Fick en hel del DM i går ang det vi åt, så här kommer receptet, kanske något ni vill testa på ikväll? Tagga gärna mig så jag får se era fantastiska bilder:)

Krämig kyckling med soltorkade tomater ,risoni och tryffel burrata

  • Kycklingfile 6 st
  • Olivolja
  • Risoni 500g (1 förpackning)
  • Kycklingbuljong 2 st
  • Vatten 3 dl
  • 1 burk Soltorkade tomater
  • Tryffel Burrata 1 st (till 2 personer)
  • Babyspenat 1 påse
  • Salt & peppar
  • Salladskrydda
  • Vitlök 2 st
  • paprikakrydda
  • 1 st kokosmjölk
  • Parmesanost (riv så mycket du själv vill ha i

Hetta en stekpanna och ta i lite olivolja. strimla kycklingen och ta i. Pressa i vitlöken och ta i alla kryddor, rör om.

När kycklingen är nästan färdig häller du i risoni, kycklingbuljongen, vatten, låt koka på svag värme i 12 minuter, rör om. Ta sedan i soltorkade tomater, kokosmjölken, parmesanosten och spenaten rör om.

Servera med burrata och ta i mer salt och peppar om det behövs.

 

 

Ett dygn i Göteborg

Borta bra men hemma bäst – men så är det faktiskt.

Men jag vaknade upp med halsont i morse och var helt färdig. Jag fick sovmorgon till strax efter nio, sen kom lilla Eden och frågade om vi inte kunde äta frulle tillsammans så självklart gjorde vi det. Vi har hunnit baka chokladbollar med – mums.

Men åter tillbaka till Göteborg. Jag och Åse tog tåget från Helsingborg och där mötte vi Malin (Fnulan) väl framme så mötte Stina upp oss vid centralen. Vi vandrade snabbt till Bellora Hotell slängde in våra väskor där och gick till Restaurang Joe FarellisLite goda drinka och en håll käften så god mat jag åt, jag beställde in Chrispy Gnocchi det var hemmagjord pesto, burrata, ruccola, pinjenötter och Parmigiano-Reggiano. Alltså den var så sjuk god så jag dog en stund.

Vi drog tillbaka till hotellet, hade en stund så vi kunde fixa till oss. Sen var det dags att gå till Johannas efterlängtade event. Hon hade bjudit in oss föra att fira sin lansering av sin klädeskollektion med Cellbes. Så fina klänningar och vi alla fick en vallfri klänning, och jag fastnade för en speciell, en orange klänning! Den kommer bli så snygg i sommar, med brunbrända ben, gympaskor eller varför inte högklackat. Ni hittar den här. Det var en riktig trevlig kväll, nya kontakteter fick man och helt enkelt riktigt sköna människor. Efter eventet så blev det middag på hoetllet, och Åza tipsade om deras pizzor. Och OMG ja de var sjukt goda. Sen blev det en mindre pubrunda med tjejerna.

Trötta men nöjda så satte vi oss på tåget hem, från klackarna i taket till mamma Samone och jag hoppade in i ett utvecklingssamtal strax  efter jag kom in med tåget. Sen var det et föräldrarmöte på kvällen ( som M tog) och jag blev mamma kocken och lagade mat sen somnade jag som en stock i soffan.

Här får ni njuta av lite bilder.

Smidigt med egna stylister 😉

 

Johanna med Cellbes VD Charlotte Nordén

Stina med våra goodiebags som vi fick.

Tack och godnatt

Ögonläkaren, event i Göteborg och piglördagstips

Sitter just nu på tåget till Göteborg med sis och Malin. Vi ska till Johanna Toftby event  – hon lanserar sin  första kollektion med Cellbes.

Men började morgonen hos ögonläkaren och fick min 6 månaderskoll. Bröt ihop och blev lite ledsen då den ögonsjukdom jag har kan de inte bota. Det är under forskning men hjälper inte mig just nu. Men det får bli ett annat inlägg.

Packa väskan är inte det lättaste
Hos ögonläkaren
Ljuskänslig som fasiken, på väg ner till sis innan tåget går till GBG

Ville bara kika in och säga hej, och tipsa om dagens piglördag.

Toast Parma med karljohansvamp och pecorino
1 st 7sp

  • 1 st rostbröd
  • Några droppar olivolja och en liten liten klick smör (eller 1 tsk olja)
  • Krasse
  • Torkad carljohansvamp
  • 1/2 silverlök
  • 1 msk pecorino
  • Hellmans majonäs lätt 2 tsk
  • 2 skivor prosciutto
  1. Lägg den torkade karljohansvampen i blöt (enligt instruktionen på påsen) i ca 1 timme. Häll av vattnet och krama ur försiktigt vätskan . Stek sedan champinjonerna på järnet. Ta bort när det har fått lite värme.
  2. Ta fram brödet och ett ganska så stort dricksglas och lägg det ovanför brödet med hålet nedåt och forma det som en ring. Häll oljan (smöret) i pannan och lägg brödet i där och låt det få en fin rostad yta.
  3. Skiva upp silver löken i tunna ringar.
  4. Lägg brödet på en tallrik, bre på majonäs lägg sedan på svampen, löken, majonäs igen, proscuitto. Klipp över krasse och avsluta med pecorino

Eden och Adeles Födelsedag och en fab söndag.

Alltså herregud vilken väder vi har haft idag! Vaknade upp med sol och blå himmel och har verkligen fyllt på med energi. Det har varit en intensiv vecka och en helg därav en dag som denna är ju balsam för själen. Började dagen med en promenad sen så har töserna varit ute och åkt inlines mer eller mindre hela dagen. Jag och M har dammsugit och tvättat bilen. Sen spenderade jag eftermiddagen på trädäcket o solade. Vi tände grillen och slängde på lite korvar och burgare, gud så gott. Sen avslutade vi med lite spa, denna dagen kan jag leva länge på.

Sonen på väg till match – och de vann dessutom 😉

I fredags så fyllde Eden och Adele år, 8År. Mina stora töser alltså. Det blev skönsång på morgonen och paketöppning. På kvällen hade tjejerna bestämt restaurang så denna gång blev det ChinaTown. Vi hade en riktig mysig dag/kväll.

Nytt, soligt och nygammal frilla

Då var de Fredag och även idag så levererar vädret. Det var dock minus 4 i morse och M fick skrapa bilen. Men nu känns det skönare och liiiite varmare. Sitter man bara i lä i solen så kan man sitta ute och fylla på med D-vitamin.

Hade en lunchdejt med M igår- då satt vi ute och det var så skönt!

Jag har jobbat undan en hel del och slängt in en maskin tvätt, kört en runda med dammsugaren så jag är redo att fira helg. Ska snart bege mig och göra en synundersökning och beställa nya glasögon. Synen har förändrats och jag har ju kommit dit hän att ögonen behöver läsglasögon, suck. Och ovanpå det så har jag en genetisk ögonsjukdom samt problem med gula fläcken. Så ja jippi kajej. Så tröttsamt! Men det får bli ett annat inlägg..

Letat som en tok efter ett par snygga stövletter, spetsiga med liten klack, men inte då för liten. Jag är ju 174cm lång och vill inte bli mega lång med klack trots att jag tycker det e super snyggt med höga klackar. Men jag hittade äntligen ett par från Ellos, ett par svarta stövletter med 6 cm klack. Sen så hamnade det lite mer i beställningen 😉 Ja ni vet hur det är haha
Ni hittar dom här Byxorna hittar ni här och toppen hittar ni här och sist baddräkten hittar ni här.

Förresten var hos min frisör igår och kände det var dags att klippa a håret och så fick det bli, Har varit korthårig innan och kom  ihåg att jag älskade det. Sen så gillar jag långt med. Men nu behövdes det en förändring.

Vad blir det till middag ikväll? Jag funderar på att göra Thai-köttbullar i röd currysås till det blir det ris.

Önskar er en Trevlig Helg – Chiao,Chiao

 

Ett litet bad innan maten
M bjöd på en Cosmopolitan
Vi åt lite ost och kex medans barnen fick tårta
Fössta tossdan i mass – klart det blir prinsesstårta;)

Rostad baguette med getost,honung och färsk timjan

Onsdag redan och dessutom piglördag. Här får ni en favorit i repris som både är så gott och så enkelt och snabbt att göra. Och du kan även modifiera den hur du vill. Annat bröd, lägga till fikon det blir riktigt gott osv osv. Men här kommer min variant.

Rostad baguette med getost,honung och färsk timjan.

  • 1 st baguette
  • Getost
  • Färsk timjan
  • Honung
  • Valnötter
  • Olivolja

Ta baguetten skär upp i så många skivor du vill ha. Ta lite olivolja över varje bit. Sköt upp en bit getost. Ta sedan in i ugnen (150grader) alt airfryern tills brödet får lite färg och osten blir varm och har smält lite. Så håll koll.

Ta sedan ut brödet med osten på, ringla honung över och sedan valnötter och timjan på.

Som sagt snabbt,gott och enkelt.

Och det bästa är när det blir över, så igår blev det rester ( kvällsmat )
Scroll to top