Till 4 personer
- 4 port ris (gärna basmati)
- 1 gul lök
- ca 500 g nötfärs
- 1 tsk olja
- 1 krm kanel
- 1 tsk spiskummin
- 1 tsk sambal oelek
- 1/2 dl tomatpuré
- 1 köttbuljongtärning
- 400 ml kokosmjölk
- 1 msk majsstärkelse
- 1/2 dl vatten
- 3 tomater
- salt och peppar
Koka riset. Läs på förpackningen hur man gör.Skala och hacka lök.
Fräs lök och färs i olja i en het gryta. Sänk värmen och blanda ner kryddor, tomatpuré och smula ner buljongtärning.
Rör i kokosmjölken. Blanda majsstärkelse och vatten i en kopp. Rör ner det i grytan. Låt småkoka ca 5 minuter.
Skär tomater i bitar och lägg ner i grytan. Krydda med salt och peppar.
Servera med ris.