Jag och M pratade om att åka till Helsingör till helgen bara han och jag och strosa runt lite. Blev så sugen bara sådär på smörgåstårta/landgång och öl haha så jag var bara tvungen att svänga ihop ngt på kvällen igår.
Bakade syrrans ostbröd (tog av det jag hade hemma, räckte bra med 2dl riven ost oxå) men istället för att göra bullar så gjorde jag avlånga bröd. Hade räkor med skal som jag satte maken till jobb att skala 😉
Sen på med det vanliga, majonäs,dill,citron,skinka,tomater och lite rostad lök och en klick remoulad.
Receptet på Ostbröd
- 4 ägg
- 100 gr naturell färskost (Philadelphiaost)
- 1,5 msk psylliumfröskal (Fiberhusk)
- 2 tsk bakpulver
- 2 msk chiafrön
- 5 dl riven ost (Jag hade 29% riven Gouda)
- Toppa med: svarta vallmofrön + lite havssalt
- Sätt ugnen på 200 g.
- Vispa äggen riktigt fluffiga, ca 5 minuter.
- Blanda de torra ingredienserna. Vispa ner färskosten och de torra ingredienserna.
- Låt stå och svälla i ca 10 minuter.
- Klicka ut 10 höga smetbollar på bakpappersklädd plåt och sätt in mitt i ugnen i ca 10-15 minuter tills de fått fin färg utan att bli brända. Låt svalna en stund innan servering.
Så glad att mina hortensior klarade sig även detta året eller ja skotten har kommit på dom, 4:e året i rad. Passade på även att plantera lite Penséer i min lilla loppis kruka.
Nä nu ska jag ta vovvsingen på en runda och sen sätta mig och få lite färg i mitt bleka ansikte.