Kryddig fläskytterfilé med krämig potatissallad
4 personer (8sp)
- 600 g Fläskytterfilé
- 1 tsk Paprikapulver
- 1 tsk Chilipulver
- 1 tsk Spiskummin
- 1/2 tsk Svartpeppar
- 1/2 tsk Fänkål torkad
- 1 tsk Rörsocker
- 1/2 tsk Salt
- 1 klyfta(or) Vitlök
- 800 g Potatis
- 1/2 st Purjolök
- 1 st Paprika
- 70 g Sockerärter
- 1 1/2 dl Turkisk yoghurt 3,5%
- 1 klyfta Vitlök
- Sätt ugnen på 175°.
- Putsa köttet. Lägg kryddor och vitlök i en mortel och mortla samman. Gnid in köttet med kryddorna och lägg det i en ugnsfast form. Ställ in i ugn i ca 20 minuter eller tills innertemperaturen är 70°.
- Skiva potatis och koka i saltat vatten. Låt svalna. Strimla purjolök, skär paprika och salladsärtor i mindre bitar. Lägg allt i en skål tillsammans med yoghurt och pressa i vitlök. Blanda runt och smaka av med salt och peppar.
- Skiva köttet och servera med potatissallad och grönsallad.
Indisk Paella
5-6 personer (9sp)
- 4,5dl Ris, okokt
- 125g sockerärtor
- 1 st Paprika, gul
- 1st röd paprika
- 1st purjolök
- Brocoli
- 1 tsk Olivolja
- 1 klyfta(or) Vitlök
- 1/2 tsk Curry
- 500 g (oskalade räkor) (blir ca 125g skalade)
- 3/4 dl Vatten
- 1/4 st Grönsaksbuljongtärning
- 1 tsk Basilika, hackad
- Koka riset enligt förpackning.
- Tärna paprikan. Hetta upp oljan i en stekpanna. Pressa i vitlöken, tillsätt purjolök, broccoli, sockerärtor och paprika och låt fräsa cirka 4 minuter.
- Krydda med curry, salt och peppar. Tillsätt det kokta riset och räkorna, häll över vatten och smula i buljongtärning. Smaka av med basilika, salt och peppar.
Vinet som serverades till är ett – Ruppertsberger Hofstück Nr 5914