4-5 Personer ( 12 sp,med ris 16sp)
- 2,5 dl matlagningsgrädde 4%
- 500 g kycklingfärs
- ½ dl ströbröd
- 1 tsk salt
- 2 dl salta jordnötter
- 1 färsk röd chili
- 1 msk curry
- 1 msk olja
- 2 dl kokosmjölk lätt
- 2 msk fikonmarmelad (kan öven ha mango chutney
- ½ dl hackad färsk koriander
- 2 dl jasminris eller riven vitkål
Börja med att koka riset eller strimla ner vit/rödkålen och koka i lättsaltat vatten i ca 3,4 minuter. Blanda ½ dl grädde och ströbröd i en bunke, låt svälla ca 5 min. Tillsätt färsen och ½ tsk salt, arbeta ihop till en jämn smet. Rulla ca 30 bullar av färsen. Mixa jordnötterna grovt och hacka chilin fint. Fräs chili och curry i 1 msk olja i en kastrull, tillsätt kokosmjölken, resten av grädden och saltet samt fikonmarmeladen/mango chutney och de mixade jordnötterna. Låt koka ihop ca 3 min. Stek kycklingbullarna i ca 5 min. Häll över såsen. Servera med ris eller kålen och garnera ev med hackad chili och koriander.