Måndagmorgon och vi har en ny vecka framför oss. Idag så tipsat jag om en rätt som går snabbt, enkelt och gott! Savojkål gillar jag skarpt, krispigare och kan användas till mycket.
Kyckling på Savojkålsbädd och saffranhollandaise
4 personer 5sp p/p
- 4st kycklingfilé
- 2 st vitlökskltftor
- Savojkål
- 2tsk olja
- saffran 1st
- salt & peppar
- 2st paprikor
- 1 zucchini
- 1 st rödlök
- 2st förkorta rödbetor
- 1,5 dl hollandaisesås (kall) Ex Rydbergs
- Färsk oregano (garnering
Sätt ugnen på 150°. Bryn kycklingfiléerna i stekpanna. Krydda med salt och peppar. Lägg kycklingen i en ugnssäker form, sätt mitt i ugnen tills kycklingen når sin innertemperatur på 68 grader. Kärna ur och strimla paprikan. Ansa och strimla zucchinin. Skala och skär löken i klyftor.
Stek alla grönsakerna i oljan tills de fått fin färg, ca 5 min. krydda med salt.
Krydda såsen med riven vitlök och saffran. Skär kycklingen i skivor. Lägg savojkålen på tallriken sedan grönsakerna, kycklingen och toppa med såsen. Garnera med oregano och servera.
’