Inget vacker bild men gott var det 🙂
4 portioner 4sp p/p
- 2 dl gröna ärter
- 4 msk tomatpesto
- 250 g körsbärstomater
- 4 portionsbitar torskrygg (à 150 g)
- salt
- peppar
- 4 msk kronärtskockscrème
- 1 kruka basilika
- 8 dl fiskbuljong (fond och vatten)
- Morötter
- Sätt ugnen på 175°C. Lägg torsken i en ugnssäker form. Krydda den med salt och peppar. Fördela kronärtsskockscréme på varje fiskfilé. Sätt sedan formen mitt i ugnen och tillaga tills fiskens innertemperatur är 56˚C, ca 10-12 minuter.
- Koka morötterna
- Skär tomaterna i halvor och strimla basilikan. Koka upp fiskbuljongen i en kastrull och rör ner tomatpeston. Smaka av buljongen med salt och peppar.Tillsätt ärter, tomater och basilika i buljongen och koka upp.
- Servera fisken i djupa tallrikar med tomat- och basilikabuljong samt kokta morötter