Solen fortsätter skina i Skåne, och vi njuter för fullo.
Nu ska ni få ett smarrigt recept på en krämig pasta. Mitt råd är att smaka av under tiden. Så jag inte använder några exakta mått utan går mer på känn (och smak så klart)
Krämig pasta med citron,räkor och chilli (6 personer)
- 1 paket Fettuccine
- 700g skalade räkor
- 500 g gambas räkor
- 2 citron
- Zest av en citron
- 1 st scharlottenlök
- 2 st vitlök
- Sparris
- 1 st chilli
- paprika
- 2 dl matlagningsvin
- 4 dl rivenparmesanost
- 6dl matlagningsgrädde
- olivolja
- persilja
- Salt & peppar
Koka upp saltat vatten i en stor kastrull.
Häll av räkorna i en sil. De stora räkorna, låt stjärten vara kvar alt plocka av det.
Skala vitlök och lök. Riv vitlöken och hacka schalottenlöken. Fräs lök, vitlök och paprika i olivoljan i en stekpanna utan att den får färg.
Häll på vinet och låt koka upp. Tillsätt grädde och låt puttra några minuter.
Riv yttersta skalet av citronerna och tillsätt det, även saften av citronerna. Hacka persiljan fint (spara lite till servering). Rör ner parmesan och persilja i såsen. Smaka av med salt och peppar.
Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen. Häll av pastan och tillsätt den därefter i stekpannan.
Ta fram en stekpanna stek upp snabbt räkorna i olja,vitlök, chilli. Rör om, de ska bara bli lite varma. Ta även och step sparris så det får en fin yta.
Ta bort pannan från plattan och blanda sist i räkorna försiktigt. Toppa med persilja och servera genast.