Krämig och het tomat- & paprikasoppa

Enkel, smakrik och full av härliga smaker – den här soppan blev en riktig favorit hemma hos oss! Här kommer receptet för 2–3 portioner.

Ingredienser:

  • 500 g stora tomater
  • 1 röd paprika
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 gul lök
  • 1 kycklingbuljongtärning
  • 2 dl vatten
  • 1 röd chili (använd halva i soppan och spara resten till topping)
  • 300 g keso
  • 1 burrata (dela i fjärdedelar)
  • 1 tsk rökt paprikapulver
  • Salt och svartpeppar efter smak
  • Färsk basilika

Gör så här:

1. Rosta grönsakerna:

• Dela tomaterna och paprikan i bitar. Lägg dem i airfryern på 180 grader i ca 18 minuter. Har du ingen airfryer? Inga problem – rosta dem i ugnen på samma temperatur och håll koll tills de fått fin färg.

2. Fräs löken:

• Skiva gul lök, vitlök och halva chilin. Stek dem i en panna tills de är mjuka och har fått lite färg. Ställ åt sidan.

3. Koka upp buljongen:

• Lös upp kycklingbuljongtärningen i 2 dl kokande vatten.

4. Mixa soppan:

• När tomaterna och paprikan är klara, lägg dem försiktigt i en kastrull tillsammans med buljongen. Tillsätt den stekta löken, kryddorna, keson och hälften av basilikan. Mixa soppan slät med en stavmixer tills den blir riktigt krämig.

5. Värm upp soppan:

• Sjud soppan på låg värme och rör om då och då.

6. Servering:

• Häll upp soppan i djupa tallrikar. Toppa med resterande chili, färsk basilika, burrata och ringla över lite chiliolja (jag använde min egen, men det finns färdig att köpa).

Smaklig måltid!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Scroll to top