Krämig laxpasta med dill och citron

4 personer (5sp/p)

  • 4portion(er)Risenta Bönpasta fettuccine grön
  • 1 st Purjolök
  • 2 st Morot
  • 1 tsk Margarin flytande 80%
  • 1 st Citron
  • 1 dl Vatten
  • 2 1/2 dl Matlagningsgrädde 4%
  • 1 1/2 msk Vitvinsvinäger
  • 1 st Fiskbuljongtärning
  • 1 knippe Dill eller så kan ni använda fryst dill ca 1-2 msk
  • 5bit(ar)Lax

Stek laxbitarna till de blir färdiga.
Strimla purjolöken purjolök tunt och riv morötter grovt. Fräs sedan i pannan i margarin utan att det får färg. Riv ner citronskalet. Häll sedan i vatten,matlagningsgrädde,buljongen och vinäger. Låt det koka upp och puttra i 5 minuter. Smaka av med salt och peppar och häll i dillen. Koka pastan enligt instruktioner.
Avsluta med att lägga i laxen i såsen och låt sjuda ett par minuter tills laxen precis blir varm.

 

2 Comments

  1. Elisabeth
    2018-01-25

    Hej. Tack för fin blogg med fina recept o allt annat;) såg på din instagram häromdagen ni lagat nåt med fläskytterfile det såg gott ut hoppas på det receptet med;)
    Lite nyfiken på om du testat lchf med tanke på din syster haha

    Svara
    1. Linsalusen
      2018-01-25

      Hej Elisabeth. Tack snälla, vad kul att höra. Just det! Nä den ligger inte ute, receptet dyker upp i bloggen inom några dagar:-) Den var riktigt goood;). Jag har testat LCHF och det var inget för mig, men roligt för dom som det passar 🙂

      Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Scroll to top